Co mi pomůže usnout?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2485
14.8.13 18:38

co mi pomuze usnout?

Ahoj, mate nekdo nejaky tip, co mi pomuze spat? 10 dni po porodu a stale spatne spim - ackoliv jsem unavena, proste " nezaberu". Tak rada bych si zdrimla kdykoliv mimi spi, ale nejde mi to. I v noci spatne usinam a mam lehke spani. Co muzu udelat/snist/vypit kdyz kojim, aby me to uvolnilo a primelo spat? Zkousela jsem. medunkovy caj, nepomaha. Jsem navic dost nervozni, z toho bude i to spatne spani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
14.8.13 18:45

Myslím, že ti dělá problém spánek, protože „podvědomě“ hlídáš dítě… A na to ti asi nepomůže nic. Já to měla stejně, i když jsem mohla (dítě spalo), nešlo to. Zlepšilo se to tak dva týdny po porodu a úplně v poho je to tak měsíc, kdy malá přestala chrčet a já se přestala bát, že se udusí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
14.8.13 18:49

Ano, to je pravda, ja spis podvedome hlidam, kdy se vzbudi a.bude chtit kojit - s kojenim bojujeme moc, takze stres kdy zas ten boj nastane ( uz jsem mela poradkyni, takze problem s kojenim se resi). Ale proste bych potrebovala neco, po cem se uvolnim a zaspim, treba jen na dve hodky. Rada " spete kdyz vase dite spi" bohuzel u mne vubec nefunguje, a pritom bych tak rada spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
14.8.13 18:53

Heřmánkový čaj nebo přejít na UM. Bude spát mimčo i ty. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
14.8.13 19:01

Ano, dokrmuju um, ale jen jednou denne, jak ja bych rada s kojenim sekla!!! Je to hrozne, nez narvu male prso do pusy, ten krik plac a boj. Kdyby slo kojit bez problemu, kojila bych ji tak moc moc rada. Ale uz pri myslenece na dalsi kojeni jsem proste ve stresu. Poradkyne mi rekla at vydrzim a zkousim dal. Ja moc dobre vim, ze mm je pro mimi nejlepsi a kojila bych fakt rada. Mlika taky nemam uplne malo, i kdyz moc taky ne. Je to pro me hrozne dilema a sama se divim, proc to tak resim, ale jsem z toho. hotova… vim, ze spousta mimin treba musi byt jen na UM a nic se nedeje… ale pro zacatek by me pomohlo fakt se trochu vyspat, abyxh to mohla resit s jasnejsi hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.8.13 19:01

Mně pomohlo, když mi manžel výslovně řekl, že teď se o dítě stará on. Pomohlo mi to vypnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
14.8.13 19:05

@Angua jenze ji nemuze nakojit… pres den pracuje a ja ho nechci jeste v noci nutit starat se o malou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.8.13 19:14

@Folinka a kojíš jak často? Neříkám v noci, on mi to řekl třeba v osm večer a já jsem do deseti nebo jedenácti zalomila. Prcek spal na posteli, já vedle něho, MM seděl vedle postele u PC (měli jsme 1+1) a věděla jsem, že když se probudí moc brzo, tak ho ponosí nebo něco, když bude potřeba, probudí mě na kojení. Lepší jak drátem do oka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
14.8.13 19:17

Taky jsem na tom byla podobně, jako provorodička, jsem vůbec nespala, když miminko usnulo, já nemohla spát, začala jsem číst knížky a přečetla za půl roku celou svou knihovnu. Byla jsem pořád napjatá, a to mi pomohlo se uvolnit, stačilo pár stránek a byla jsem myslí jinde než u miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
14.8.13 19:20

No, až bude mít hlad, tak tě vzbudí, to se neboj. Pokud nemá například silnější žloutenku, žaludek si pohlídá. ;) To chce klid, při prvním jsem taky zmatkovala kolem krmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
14.8.13 19:21
@Folinka píše:
Ano, to je pravda, ja spis podvedome hlidam, kdy se vzbudi a.bude chtit kojit - s kojenim bojujeme moc, takze stres kdy zas ten boj nastane ( uz jsem mela poradkyni, takze problem s kojenim se resi). Ale proste bych potrebovala neco, po cem se uvolnim a zaspim, treba jen na dve hodky. Rada " spete kdyz vase dite spi" bohuzel u mne vubec nefunguje, a pritom bych tak rada spala.

Hele po čem se uvolníš… Zkusila bych opiáty :mrgreen:

Ne, sranda… Hele a taková blbost, ale co třeba monitor dechu, máš…? Já když ji neměla na nannyně, tak jsem byla taky taková, že jsem nemohla zabrat, poslouchala jsem, jestli dýchá atd… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
14.8.13 19:22

@Folinka ja davam v noci UM jednou, jinak pres den co 3 hodky nebo co 4 h odstříkávám a v noci si dám pauzu max na 6 hodin a pak ráno odstříkám. Resp. odsaju, pořídila jsem si el. odsávačku, mám malé bradavky a malý se nepřisál. Já spím jak lehnu, mám monitor dechu a to mě nechává v naprostém klidu. Mozná by sis ho taky mohla pořídit, at podvědomě furt na malé nemyslíš jestli dýchá atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
14.8.13 19:24

@Folinka já mám mléka dost, ale malý ho dostává ve flašce a máme svatý pokoj. To je jedno, jestli ho má z kozy nebo z flašky, hlavní je, že ho má a ušetříš nervy s pláčem atd. Než se takhle stresovat, tak si ulehči život ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2485
14.8.13 19:25

A budily jste na krmeni? Nebo nechat spat? Mala spi treba i 4 hodiny. Kdyby nebyly problemy s kojenim, necjam ji spat. Takhle nevim. Ma smysl budovat u novorozence nejaky rezim? Kazdy tvrdi neco jineho. Asi by se mi ulevilo, kdybych nemusela premyslet nad dalsim krmenim, a proste to nechala na male az si rekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
14.8.13 19:26

Malá bude mít dva a blbě usínám doteď :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie