Co mi pomůže usnout?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17326
26.12.16 00:40

I kdyz je to starsi diskuse, treba ted nekdo resi neco podobného, tak můžu doporučit homeo – taky jsem i pri extrémní nespavosti nechtela s kojenim prestavat, naštěstí jsem dostala tip na psycholozku specializovanou na zeny a matky s asi zafungoval i placebo-efekt -proste jsem si po 3 mesicich kdyz uz jsem se pomalu bala maleho i prebalit aby mi nespadl z tresoucich se rukou nedejboze s nim nekam jít, rekla ze ty kulicky mi pomuzou, budu spat a budu lepsi máma, a ono to zabralo, najednou jsem s nim zvládla jít na 3h. ven, nakojit na lavičce, uvařit a neresit jen jestli je dost oblecenej a najedenej, spal klidne 3-4h. v kocaru ale k ranu mival - kdyz uz jsem konecne po x hod. prevalovani zabrala, dost neklidny spaní po kojeni, a to bych uz byla zrovna spala, odstavil se v roce a půl… Co rozhodně nedoporucuju a mne bylo hodně navrhováno je male pivo na noc, to uz mladej nespal vubec -bublinky nam nedelaji dobre ani jednomu, sama jsem po nich vždy nafoukla… ;) Pila jsem i kojící čaj, ale je fakt ze jsem si v te době zcela odvykla na mineralky a dodnes piju i vodu nejradsi neperlivou, pritom v tehu jsem si hodne davala treba nealko piva typu Radler a nevadilo mi to:-) Meli jste to nekdo taky tak? Ja bych jeste pro jistotu doporucila vyšetření štít. zlazy, u me její poporodni nerovnováha a celkova rozhasenost mela na těch uzkostech, depkach a nespavosti hoodne velký podíl…!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
26.12.16 10:18

U nás nespavost řešíme pravidelným režimem, dodržovat stejný čas spánku, jídla, denní rutinu. A samozřejmě být hodně venku, denně, za každého počasí… Jakmile nám režim něco naruší, tak přichází i nespavost… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17326
27.12.16 10:06

Jako nespavost dítěte nebo všeobecně celé rodiny?:-) Já si tehdy taky ty první dny doma po porodu říkala, že když půjdu na vzduch, pomůže mi to usnout, i mi to všichni doporučovali - tak jsme vyrazili na procházku, po pár metrech mě tak rozbolelo břicho, jak se asi ještě zavinovala děloha, že jsem se musela vrátit…ale ani po dalších pokusech to nebylo lepší, byla jsem jen ještě víc unavená a tím míň schopná zabrat…je to asi hodně i o psychické pohodě a v té jsem tehdy rozhodně nebyla…i když nebyl důvod, mimčo bylo bezproblémové, ale v době totální hormonální rozhozenosti myslím že nějaký pokus o režim za každou cenu je jen stres navíc…pro mě teda byl, kojila jsem jak si malý řekl a babičky pořád, že nejdřív za 3 hodiny apod., takže jsem nespala i z toho, jak jsem pořád řešila, jestli vše dělám správně - podle babiček bylo špatně úplně všechno, protože odmítaly uznat, že v dnešní době už se spousta věcí dělá jinak než „za nich“…to, jak byly zvyklé ony se svými dětmi, bylo jediné správné, vše ostatní, co jsem si přečetla - třeba i v knížkách typu „o matce a dítěti“, co jsem dostala i od nich, takové ty rady jak se mají miminka uspávat, nosit, kojit jak potřebujou, nejlíp v posteli - byly pro celou rodinu jen „nesmysly z internetu“, prostě jsem si připadala jako úplně nejneschopnější matka pod sluncem, přestože mlíka bylo dost, spinkal dobře, až na takové ty kosmetické záležitosti typu ekzém nebo seborea mu nic nebylo, tak jsem si asi možná taky ty problémy hledala kde nebyly, prostě jsem se totálně točila v kruhu, ze kterého mi pomohlo se až vypovídat u té zmíněné psycholožky, plus ty homeopatika na zklidnění úzkostí, co mi doporučila, ale ani tak nebylo úplně vyhráno, táhlo se to dlouho…když už jsem začala být schopná spát, přišly zuby a nespali jsme opět, z čehož už jsem byla fakt vyřízená i fyzicky…ale jak si ho někdo vzal do kočárku, šla jsem uklízet, spát mi přes den nešlo nikdy, to jsem pak už vzdala a šla radši něco dělat, protože když byl malý vzhůru, měla jsem pocit, že se mu musím pořád věnovat, že když si budu dělat svoje a nechám ho na dece, začne za chvíli stejně řvát a vyžadovat pozornost a stejně to nedodělám, připálím apod., takže jsem vše nechávala na dobu kdy spal tj. odpočinek nula…jojo, s příp. druhým už snad budu chytřejší a i ten režim bude lepší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat