Kolik jste ochotné zaplatit za psychologa?

515
14.8.13 15:11

V centru u dobryho psychologa 2000 za hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24292
14.8.13 15:44

V roce 2005 stála gestalt terapie v Praze 500 za hodinu. Jako pracující a bezdětné by mi to nyní (2013) přišlo vcelku slušné, jen je problém, že ta terapie není na pár hodin, ale většinou na dýl a to „dýl“ se neví, kdy bude. Navíc jsem momentálně na RD a dát bych to spíš nemohla (počítám frekvenci jedno sezení týdně).

Příspěvek upraven 29.04.15 v 12:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7216
14.8.13 15:50

V Brně je to většinou 500-600…
víc bych nedala. Chodila jsem na terapii 2× týdně, ale našla jsem si na pojišťovnu protože dám měsíčně 4 tisíce za psychologa by mě zrujnovalo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.13 15:50

123,
to myslíš vážně 2000 za hodinu?
Já bych neplatila nic ( nač si platím pojištění )V dnešní době se ceny přemrštují ( viz zubaři, psychologové aj.) Než investovat do psychologa, raději se projdu nebo zasportuji. Neodsuzuji toho, kdo vyhledá odbornou pomoc, ale mě to přijdou vyhozené peníza za hodinu povídání. To mohu probrat s kámoškou u sklenky dobrého vína. Jen můj názor.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.8.13 15:58

Jsem daleko od Prahy a dala bych 300 za hodinu.

• Citovat
  • Upravit
779
14.8.13 16:07

Nic..pokud ho budu potřebovat, budu už mít i nárok aby mi ho zaplatila pojišťovna..nechápu co je to za otázku..stejné jako se ptát kolik bych si zaplatila za obvoďáka…platím si přemrštěné zdravotní pojištění, nevidím důvod proč odvádět další peníze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
14.8.13 16:11

Hmmm, já bych nedala nic. Zašla jsem na psychiatrii, nechala si vypsat žádanku a mám to přes pojišťovnu. Teď mívám sezení tak jednou za 6 - 8 týdnů, ale byly doby, kdy to bylo i jednou až dvakrát týdně. Pokud vím, platila bych cca 550,– Kč/hod. (Ostravsko). Kdyby mi to pojišťovna nezaplatila, nedocházela bych tam - jo, pomáhá mi skvělě, měla jsem štěstí. Ale na diskuzích jsem našla i psychology, co nepomohli. Takže, pokud bych to musela hradit ze svého (už tak dost doplácím za léky, občas hospitalizace, moje zubařka už amalgánové plomby nedělá vůbec…), tuto službu bych nevyužila. Platit 3-4 tisíce měsíčně za psychologa mi příjde mrhání, stejně jako si nekoupím triko za 1000,– Kč a asi bych terapii předčasně kvůli penězům (stačí být na nemocenské) ukončila. Tohle táhnout třeba rok v kuse, to bysme se třeba museli vzdát dovolené, škudlit na moji terapii, odbývat rodinu levnějším jídlem - no to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45740
14.8.13 16:13

Psychologů na pojišťovnu je prý velmi málo a jsou špatní…
Zaplatila bych 1000 na hodinu (jako pracující, na MD bych si to asi vůbec nemohla dovolit ;) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45740
14.8.13 16:17
@ivulk píše:
Nic..pokud ho budu potřebovat, budu už mít i nárok aby mi ho zaplatila pojišťovna..nechápu co je to za otázku..stejné jako se ptát kolik bych si zaplatila za obvoďáka…platím si přemrštěné zdravotní pojištění, nevidím důvod proč odvádět další peníze..

Psycholog ale není doktor (lékař)…moc nevidím důvod, proč by vlastně měli být nějací na pojišťovnu. To je psychiatr a ten většinou na pojišťovnu je. Psychologů málo a nejsou nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.8.13 16:19

Já mám vynikajícího psychologa, doporučeného od psychiatra, oba přes pojišťovnu a s obouma jsem velice spokojená, ted už chodím ke každému jen 1× měsíčně a platím od začátku těch 30kč za schůzku. Po pravdě, nedokážu si představit, že třeba 4× do měsíce dám 500 a víc?!!! A po pravdě, zvažovala bych to i v době, kdy jsem měla slušný příjem. Nemyslím si, že čím dražší - tím lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
515
14.8.13 16:21
@Anonymní píše:
123,
to myslíš vážně 2000 za hodinu?
Já bych neplatila nic ( nač si platím pojištění )V dnešní době se ceny přemrštují ( viz zubaři, psychologové aj.) Než investovat do psychologa, raději se projdu nebo zasportuji. Neodsuzuji toho, kdo vyhledá odbornou pomoc, ale mě to přijdou vyhozené peníza za hodinu povídání. To mohu probrat s kámoškou u sklenky dobrého vína. Jen můj názor.

Většina psychologů je spatnejch. Pokud bych byla psychicky v haji, chtěla bych dobryho a ty se hledají jak jehla v kupce sena. Takovej by hodinu za 500 nedělal, je to náročná práce a dobrej psycholog te kolikrát postrci a kontrola za rok. Kdežto psycholog kterej jede na pojišťovnu, tam bych se bála. I kdyz verim ze se najdou výjimky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ali-Ali neprihlasena
14.8.13 16:21

Do 500 by mi to prislo super, do 1000 snesitelne - ovsem to uz bych musela mit jistotu, ze mi dotycny sedne, tzn. prvni mini konzultace zdarma nebo tak neco.

• Citovat
  • Upravit
Ali-Ali neprihlasena
14.8.13 16:25
@veria píše:
Psycholog ale není doktor (lékař)…moc nevidím důvod, proč by vlastně měli být nějací na pojišťovnu. To je psychiatr a ten většinou na pojišťovnu je. Psychologů málo a nejsou nic moc.

tak ja jsem pro, aby byli i psychologove na pojistovnu, ale jen v urcitych pripadech. kamaradka napriklad chodila k detskemu psychologovi, moc ji to se synem pomohlo, ale bez pojistovny by to nebyla schopna zaplatit. takze u detskych jsem pro. taky u lidi, kteri treba prisli o blizkeho, zazili trauma, obeti trestneho cinu atd. ono narusena psychika muze ohrozit i zdravi, takze bych to brala jako statem hrazenou prevenci :nevim:

• Citovat
  • Upravit
5455
14.8.13 16:25

@veria
Nevím, ta moje zkoukla žádanku a u mě tedy na pojišťovnu, má i klienty, kteří hradí cash. Mi sedla perfektně, protože odhadla můj styl, moje názory, ví, co jsem četla a s čím se ztotožňuji a přes to mi ukazuje cestu. Nabízí různé teze, náhledy a z nevyrovnané osobnosti ztěží balancující na jedné noze mi pomohla vrátit se do klidu, kdy stojím pěkně vyrovnaně a nekymácím se z extrému do extrému. Ale četla jsem na ni názory na znamylekar a jak někomu vyhovuje jako mi, tak někomu nesedla vůbec a šel o dům dál. Taky se mnou na začátku sepsala kontrakt, co po ni vlastně chci a upozornila mě, že když zjistí, že se mnou nemůže pracovat, že mi není schopná pomoct, ukončí terapii, ale tak, že mě nasměruje někam dál, kde by mi pomoct mohli. Tohle jsme si vysvětlily na začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45740
14.8.13 16:27

Ali-Ali: Souhlas, u dětí určitě jo, a v těch případech co píšeš asi taky. Ale jinak jen ať si to lidi hradí, na psychická onemocnění je tady psychiatr a psycholog je už jen taková nadstavba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat