Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat - jsem osmý den po císaři a začalo mě bolet břicho, takový ten převis na jizvou. Předtím mě to nebolelo. Není to velká bolest, spíš taková citlivost na dotek. Je to normální?
Jo jo cítím i skoro na konci šestinedělí tu kůži tak divně, mrtvě a zároveň citlivě na dotek
Ahoj je to normání, mě jizva a okolo jizvy trápily bolesti až půl roku
@Sofie2013 Vydrž, všechno se okolo jizvy hojí, stahuje se děloha. Pokud ti jizva nehnisá, silně nekrvácíš a nemáš horečku, tak počkej, všechno se spraví. Já se cítila dobře až tak půl roku po.
@Sofie2013 to je jeste strasne brzy, hoji s etam vsechny tkane…nejde to aby se to zazrakem uzdravilo vsechno hned..to trva…
@Sofie2013 to je uplne normalni, pri cisari ti prerizli svaly a nervy a ted to pomalu prichazi k sobe. Takovy to mrtvy a zaroven citlivy bricho jsem mela asi pul roku.
Ja mela taky necitlivy mista kolem jizvy, a misty jsem citila vic.. 8dni po porodu jsem byla rada, ze se nekam doplazim
to se zaahoji ![]()
Já to mám takové divně citlivé/necitlivé ještě teď 5 měsíců po CS.
Ahoj holky
Jen se chci zeptat, chtěla bych rodit dobrovolně císařem- platí se za to něco?
Já měla jizvu po císaři citlivou přes 2 roky, až pak se to nějak srovnalo, že už o ní nevím. Do té doby to bylo hodně nepříjemné na dotek, jako by ta část vůbec nebyla moje
. Ale časem se ta bolest ztratí, uvidíš ![]()
Já mám zítra konec šestinedělí a pořád nic moc, jizva mě sice už nebolí (bolet přestala, když jsem si jí začala opravdu každý den promačkávat), ale takový pás nad jizvou, cca 2cm, mám přicho necitlivé, jako by mi nepatřilo. Bohužel co jsem tak různě četla, je to normální a u každého individuální
@japeruska ne,cisarsky rez je jen pri vaznem duvodu.sama si o neho rict nemuzes.
@tkub Ahoj. No, já jsem rozhodnutá, že jdu na císař, i kdybych to měla nějak „obejít“… Já kdysi viděla normální porod na nějakým videu a mám z toho panickou hrůzu
![]()