Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj Maminky, zítra mám předpokladaný termín porodu, a stále se nic nechystá:-( Poznám to vůbec, popijím čajík, zobu lněné semínko, a další ženské rady co by měli nápomoci atd atd a pořád nic…
@Barbora77 No, 40+6 cca kolem 14-15 hodiny se „nic nechystalo“ (no, ono se nejspíš chystalo, ale já to nevěděla) a malý se narodil chviličku před 18 ![]()
Tak to asi přišlo z ničeho nic…Ty jo, takové to čekaní a jak to přijde je hrozné Vám povím…
@Barbora77 já mám termín dneska.. nic, ani náznak.. ženský rady nepomůžou, až mládě uzraje, tak se pustí ![]()
Na kontrole v 40+4 mi doktor povídá, že za týden nástup do porodnice, že určitě neporodím, druhý den večer jsem dojela rodit
, takže klid, ono to může přijít opravdu nečekaně ![]()
@martina.se no moje dr. povídala, že je to nevyspitatelné, že sami nedokážou zhodnotit situaci kdy to přijde,
Jedině čekat až se miminku bude chtít, a kde máte v plánu jít rodit?? Nepomůžou, neboť jsem toho vyzkoušela tolik a nic…
@Barbora77 píše:
@martina.se no moje dr. povídala, že je to nevyspitatelné, že sami nedokážou zhodnotit situaci kdy to přijde,Jedině čekat až se miminku bude chtít, a kde máte v plánu jít rodit?? Nepomůžou, neboť jsem toho vyzkoušela tolik a nic…
já mám další kontrolu v pondělí, takže se uvidí. Neplánuju nic. Kluk se vyloupnul den po kontrole, to mi tehdy dr říkal, že se nic nechystá, kontrola za týden. Druhý den ráno takový zvláštní pocit, tak jsem jela do porodky a za 2 hodiny byl mladý na světě.. Teď pocity nemám žádné, krom toho, že jsem prostě vypla telefon
takže uvidíme. Na víkend hodně práce, návštěva tchýně, nákupy, tak třeba se mrně rozhodně, že by mohlo
![]()
@martina.se Také mám další kontrolu až v pondělí,
Tak se uvidí, ale jsem zvědavá, se spíš bojím, že to nepoznám… Jsem prvorodička:-P Kde jdete rodit do nemocnice?? Jste z Ostravy??
@martina.se Plány jsou potřebné. Já měla plány na další den u obou dětí (38+2 a 38+1)
![]()
@Barbora77 píše:
@martina.se Také mám další kontrolu až v pondělí,Tak se uvidí, ale jsem zvědavá, se spíš bojím, že to nepoznám… Jsem prvorodička:-P Kde jdete rodit do nemocnice?? Jste z Ostravy??
jj, ostrava, musím do FN. Jinak neboj, poznáš. To se nedá nepoznat (tedy doufám
).. u prvního jsem měla jen špatný pocit. Kdybych vyrazila při bolestech, narodil se doma. Tak teď taky tak nějak doufám, že instinkt nezklame. Do poruby to mám celkem daleko ![]()
@Jenda33 píše:
@martina.se Plány jsou potřebné. Já měla plány na další den u obou dětí (38+2 a 38+1)![]()
mi se plní
jsem myslela, že když bylo rozbité auto, že tedy jako naschvál a nic.. tak teď mám rozdělanou práci, taky nic.. tak víkend mám rozplánovaný a uvidí se ![]()
Ahoj holky, přidávám se k vám, termín podle utz mám 18.8. podle ms 10.8. taky pořád nic, chtěla jsem porodit tenhle týden, to se mi to docela hodilo
ale prckovi seprostě nechce, manžel mi zas plánuje porod na příští týden a jeho šéf, ten je s toho našeho rození uplně nervozní, protože říkal, že do 18.teho musím být doma s porodnice, aby mohl chlapa poslat na montáž… no nic no…
@Barbora77 no a jinak, taky si vůbec neumím představit jak to začne, dceru mi vyvolávali a od začátku si myslím, že teď to dopadne zase stejně, takže kdybych začla rodit už teď tak to beru jako super bonus:DD zítra jdeme ale ještě na oslavu, tak do zítra snad ještě vydržím:D
@Barbora77 Já na nic nečekala, neměla jsem pocit, že už by se měl narodit… prostě jsem se chovala, jak kdybych byla někdy ve 20tt.