Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@artepka já bych potřebovala porodit max do středy, 25. se mi vrátí starší z prázdnin a jak to udělám, jestli budu v porodce, to fakt netuším ![]()
@martina.se no jo, to si nevybereš… on právě ho chtěl ten šéf poslat na montáž už ted v pondělí, to teda nakonec nejede, ale pak ten další týden už jet asi bude muset, chlap počítá s tím, že porodím příští týden, já to moc optimisticky nevidím a myslím, že to jak na potvoru vyjde akorát jak bude pryč, takže si bude asi muset vzít dovolenou babička, aby mohla být s dcerou nebo nevím… a u vás nefungujou hlídací babičky nebo chlap by měl mít narok na paragraf, ne?
@artepka chlap si na kluka vzít paragraf nemůže - nesdílíme společnou domácnost
a babi a jeho táta jsou oba 300-450 km daleko. TAkže to taky nic neřeší.. no bude zajímavé.. musím se modlit ![]()
@martina.se Jasně a není jeho otec…
tak to leda dovolenou, nebo domluvit nějakou známou či soukromou školku
nebo ambulantní porod, ale to se blbě plánuje
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se Jasně a není jeho otec…tak to leda dovolenou, nebo domluvit nějakou známou či soukromou školku
nebo ambulantní porod, ale to se blbě plánuje
ambulantní porod nemůžu, mrně má VVV, takže tam bude muset zůstat a já nemám to srdce odejít. nějak to vymňouknu.. pořád ještě do středy čas ![]()
Jinak přesné, paragraf nemožno, ex už bude v práci a i kdybych mu zavolal, nepřijede dřív, jak další den.. babi to samé.. uvidíme, snad se ještě povede ![]()
@martina.se Tak myslím, že soukr školka bývá operativní a dali by i 8 letého… a faktem je, že po 25.8. tábor už nehrozí… nojo, musíš to prostě stihnout
jo, co je mrněti, pokud to tedy chceš psát?
@j.a.n.i1 nevím, jak by se mladému líbilo mezi mrňaty
jinak VVV se týká ledvin a močového ústojí, jak moc vážné nebo nevážné se ale dozvíme až po narozní.. takže uvidíme ![]()
@martina.se No, asi nelíbilo, ale zas jaká je další varianta, pokud bys to nestihla - pak už mi napadá leda jeho přijetí do nemocnice
A jinak držím palce, ať je to ta varianta nevážné ![]()
@martina.se jo musíš na fn, asi riziková, Tak to ti dvojnásob držím palečky… ![]()
@artepka a je to jaké s tím vyvolavaním, babička mě strašila, že je to horší, tak mám z toho docela hrůzu:-((
@Barbora77 píše:
@martina.se jo musíš na fn, asi riziková, Tak to ti dvojnásob držím palečky…
jj, musím. Sice se mi to nelíbí, do FN jsem fakt nechtěla, ale co se dá dělat ![]()
@martina.se ty jo, zapeklitá situace.. a co nějaká kámoška nebo sousedka, než přijde tvuj současný chlap z práce… no ty jo, je to těžké, my máme jednu hlídací babičku a dědu doma, druhou pár kilásku, ta je teda ještě pracující, ale klidně by si vzala volno, a kdyby ani jeden z nich nemohl, tak by snad pohlídala sousedka, jsme kamarádky, no vůbec si to neumím představit co bych dělala, já jsem v situaci, že se fakt vždycky někdo hlídací najde… pak třeba nějaký nadstandart v nemocnici a vzít si kluka sebou nebo tak… ale neřešme to, porodíme všechny do konce týdne a bude pokoj
jinak taky každopádně přeju, ať je prcek conejvíc v pořádku… ![]()
@Barbora77 píše:
@artepka a je to jaké s tím vyvolavaním, babička mě strašila, že je to horší, tak mám z toho docela hrůzu:-((
no sice nemám srovnání a nevím, jestli bych měla bez vyvolání porod lepší, ale ten můj vyvolávaný byl v pohodě, rozhodně si nemůžu stěžovat, byla to rychlovka, bolelo to, to teda jako jo, ale zachvilku jsem to měla zasebou, v 7 mi zavedli tabletku, dlouho se nic nedělo, pak začaly trochu bolesti, asi mezi 10-11 přišli na řadu ty krutější bolesti a 11:47 byla malá na světě s tím, že jsem tlačila asi půl hodiny, protože jsem první čtvrthodinu vůbec nevěřila, že už jako finišuju, tak jsem si chtěla šetřit síly na později
no napsala jsem i porodní deníček, tak kdybys chtěla podrobnější popis, tak si klidně počti:DD
Holky a co čekáte? Kluky nebo holky?