Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky,
prosím, kdy a jak se přidává citrónová šťáva či ocet do omáčky, aby se nesrazila?
Dík
Já přidávám před varem…citron do rajské, ocet nebo citron do koprové…Ihned po tom začne houstnout
Dávám jí tam až nakonec, když tu omáčku dochucuji. Dávám to do svíčkové, kuře na paprice.
učili jsme se že musí přejít varem ta smetana, takže bud před dokončenim a nebo jsem jeden čas ten ocet samotný převařila v kastrůlku a pak vlila do omáčky. takže třeba do kulajdy leju ocet před přidáním šlehačky a až se polévka provaří tak naleju šlehačku a nikdy se nic nesrazilo ![]()
daniela4 píše:
To, až ta omáčka zchladne?
Nee, hned jak vypnu plamen, dochucuju takhle koprovou, kopr se musí svařit bokem a dát ho do mléka horký aby se nezdrcl a ocet po odstavení. To samé každá smetanová omáčka… ![]()
Ocet je nejlepší svařit zvlášt´ cca 1/2 dcl a tolik vody a když máš omáčku před koncem,tak přilít a dochutit dle potřeby. Pak se ti majda nesrazí.
Kopr není třeba vařit zvláštˇ,stačí ho jen (sterilovaný) propláchnout pod jemným sítem tekoucí vodou a vhodit do bešamelu a normálně vařit,taky se nesrazí.
Ocet do kuřete na paprice
co je to za „novinky“ ?
Ja varim 20 let a vidim poprve, ze bych mela ocet nekde zvlast svarovat, ze by mel zpusobit zdrcnuti neceho
V zivote me to nenapadlo a nikdy se mi to nestalo, dve tri lzice octa naliju do rajsky, jeste kdyz ji varim, a nikdy k nicemu nedoslo. Ani mama mi nic takoveho nerikala, kdyz mi obcas radila ![]()
Do svickove a kurete na paprice - to taky cumim, ale kazdy ma sve recepty a chute, treba je to dobry, ja to ale nedavam.
Kopr taky rovnou do besamelu, s tim by snad nemel byt problem .
Vařím v práci po x set litrových množstvích (taky 20 let) ,věř mi,že takovej ocet bez převaření dokáže nadělat sakra paseku ,tohle je „pojistka“ a funguje. ![]()
Moni troška octu do rajdy,nebo do svíčkové není na závadu,ba naopak,někdy,když ti to nepřipadá „ono“ dokáže pěkně podtrhnout chutˇ ! ![]()
Holky, díky, jste zlaté.
Musím to nějak vychytat, nebo jestli se mi to ještě jednou srazí, tak mě picne ![]()
berry4 píše:
Vařím v práci po x set litrových množstvích (taky 20 let) ,věř mi,že takovej ocet bez převaření dokáže nadělat sakra paseku ,tohle je „pojistka“ a funguje.
Verim, kdyz s tim mas takovou zkusenost, ale fakt se mi to jeste nestalo.
A nebo je mozny, ze doma nepozname srazenou omacku ![]()
monika32 píše:
Ocet do rajský?Proboha jak to pak chutná?
Tak to mi prijde uplne normalni, naopak ve koprovce jsem to jeste nevidela
ale nebudem se hadat jak stary baby, kazda vari podle sveho ![]()