Citrónová šťáva do omáčky

1011
28.1.12 14:46

citrónová šťáva do omáčky

Ahoj holky,
prosím, kdy a jak se přidává citrónová šťáva či ocet do omáčky, aby se nesrazila?
 Dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
28.1.12 14:54

Já přidávám před varem…citron do rajské, ocet nebo citron do koprové…Ihned po tom začne houstnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
28.1.12 15:01

Dávám jí tam až nakonec, když tu omáčku dochucuji. Dávám to do svíčkové, kuře na paprice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
28.1.12 15:20

Až po dovaření aby se nesrazila omáčka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
28.1.12 15:23

To, až ta omáčka zchladne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59397
28.1.12 15:40

učili jsme se že musí přejít varem ta smetana, takže bud před dokončenim a nebo jsem jeden čas ten ocet samotný převařila v kastrůlku a pak vlila do omáčky. takže třeba do kulajdy leju ocet před přidáním šlehačky a až se polévka provaří tak naleju šlehačku a nikdy se nic nesrazilo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
28.1.12 16:12
daniela4 píše:
To, až ta omáčka zchladne?

Nee, hned jak vypnu plamen, dochucuju takhle koprovou, kopr se musí svařit bokem a dát ho do mléka horký aby se nezdrcl a ocet po odstavení. To samé každá smetanová omáčka… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.1.12 16:23

Ocet je nejlepší svařit zvlášt´ cca 1/2 dcl a tolik vody a když máš omáčku před koncem,tak přilít a dochutit dle potřeby. Pak se ti majda nesrazí.
Kopr není třeba vařit zvláštˇ,stačí ho jen (sterilovaný) propláchnout pod jemným sítem tekoucí vodou a vhodit do bešamelu a normálně vařit,taky se nesrazí.
Ocet do kuřete na paprice :-O co je to za „novinky“ ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
28.1.12 16:30

Ja varim 20 let a vidim poprve, ze bych mela ocet nekde zvlast svarovat, ze by mel zpusobit zdrcnuti neceho :lol: V zivote me to nenapadlo a nikdy se mi to nestalo, dve tri lzice octa naliju do rajsky, jeste kdyz ji varim, a nikdy k nicemu nedoslo. Ani mama mi nic takoveho nerikala, kdyz mi obcas radila :think:
Do svickove a kurete na paprice - to taky cumim, ale kazdy ma sve recepty a chute, treba je to dobry, ja to ale nedavam.
Kopr taky rovnou do besamelu, s tim by snad nemel byt problem .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.1.12 16:40

Vařím v práci po x set litrových množstvích (taky 20 let) ,věř mi,že takovej ocet bez převaření dokáže nadělat sakra paseku ,tohle je „pojistka“ a funguje. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
28.1.12 17:55

Ocet do rajský? 8o Proboha jak to pak chutná? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
28.1.12 18:05

Moni troška octu do rajdy,nebo do svíčkové není na závadu,ba naopak,někdy,když ti to nepřipadá „ono“ dokáže pěkně podtrhnout chutˇ ! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
28.1.12 21:25

Holky, díky, jste zlaté.
Musím to nějak vychytat, nebo jestli se mi to ještě jednou srazí, tak mě picne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
29.1.12 00:17
berry4 píše:
Vařím v práci po x set litrových množstvích (taky 20 let) ,věř mi,že takovej ocet bez převaření dokáže nadělat sakra paseku ,tohle je „pojistka“ a funguje. :palec:

Verim, kdyz s tim mas takovou zkusenost, ale fakt se mi to jeste nestalo.
A nebo je mozny, ze doma nepozname srazenou omacku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
29.1.12 00:19
monika32 píše:
Ocet do rajský? 8o Proboha jak to pak chutná? :think:

Tak to mi prijde uplne normalni, naopak ve koprovce jsem to jeste nevidela :lol: ale nebudem se hadat jak stary baby, kazda vari podle sveho :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí