Čivava a kočky

125
27.2.23 10:39

Čivava a kočky

Dobry den, chtěli jsme se zeptat jestli máte někdo podobné zkušenosti.
Pořídily jsme si civavku stáří jeden rok, a máme dva kocoury. Necháváme je odděleně máme strach že ten starší by mu mohl ublížit, ze začátku po něm šel teď už se uklidnil jen ho obejde ale stejně se bojíme že při hře mu může něco udělat drápy jsme už zastrihly, ten mladší se ho boji. Necháváme je spolu jen když jsme doma aby jsme to uhlidaly. Civavku máme ani ne týden.
Zvyknou si na sebe nebo to musíme furt hlídat? Za všechny rady budeme moc rádi. Moc ty naše zvířatka milujeme,
Předem děkuji ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
27.2.23 11:20

@Annie112 proč to tak hrotis? Nech je, oni si ty vztahy urovnají sami. Máš snad pocit, že kočka ti čivavu zabije nebo co? Když se jí něco nebude líbit, dostane čivava po tlamě, tím to zhasne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.2.23 11:20

Časem si na sebe asi zvyknou, ale budeš je muset hlídat. Já dávala kotě pryč, protože hrozilo, že ho starší kocour zabije. Existují i pachové spreje, které usnadňují zvykání.

• Citovat
  • Upravit
14379
27.2.23 11:27

@Annie112 jasně, že si zvyknou, ale jen v případě, že je necháš pod dozorem spolu. Ne pořád zachraňovat štěně, ale nechat je. Ony si ho kočky vycvičí. A jo, stane se, že občas dostane po čumáku drápem. Nechápu, proč jsi stříhala kočce drápy, těmi tupými může ublížit daleko víc a navíc je to pro ni nepřirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
27.2.23 11:41

Není to štěně ale jak už jsem zmiňovala je mu rok, no nám to dělal veterinář snad poprvé za sest let co ho máme, ocuchavaji se ale zatím opravdu jen pod dozorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
27.2.23 11:42

@martina.se no nemůžu je nechat ta civavka je o 80%mensi než kocicaci. A už se stalo že na něj zaútočil když byl jen na sedačce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.2.23 11:46
@Annie112 píše:
@martina.se no nemůžu je nechat ta civavka je o 80%mensi než kocicaci. A už se stalo že na něj zaútočil když byl jen na sedačce.

No a? Pořád je to pes, i když mini.. oni si ty vztahy musí urovnat sami :think: když budeš pořád jen chránit psa, může být problém do budoucna :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
27.2.23 11:46

A skrabl ho do oka ale díky bohu jen do vicka… Od té doby mám hrůzu :,( nechci nikoho dávat pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
27.2.23 11:48

Pro představu to jsou kocouři :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
27.2.23 11:49

A to civavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
27.2.23 11:51

@martina.se máš pravdu, snad to klapne :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.23 11:54
@Annie112 píše:
Dobry den, chtěli jsme se zeptat jestli máte někdo podobné zkušenosti.
Pořídily jsme si civavku stáří jeden rok, a máme dva kocoury. Necháváme je odděleně máme strach že ten starší by mu mohl ublížit, ze začátku po něm šel teď už se uklidnil jen ho obejde ale stejně se bojíme že při hře mu může něco udělat drápy jsme už zastrihly, ten mladší se ho boji. Necháváme je spolu jen když jsme doma aby jsme to uhlidaly. Civavku máme ani ne týden.
Zvyknou si na sebe nebo to musíme furt hlídat? Za všechny rady budeme moc rádi. Moc ty naše zvířatka milujeme,
Předem děkuji ❤️

My máme dvě kočky a tři psy.
Nedávno přišel k Vánocům nový přírůstek štěně krysaříka.
No naše kočky štěně nemuseli, taky na něj sičeli na to štěně. Ale psy v byli v pohodě, až na kočky.
Tak u nás to trvalo asi měsíc než se na sebe zvykli a zvířata jsi musí vyřešit, vyříkat sama a ukázat svoje hranice

• Citovat
  • Upravit
125
27.2.23 11:56

Já vím ale já se bojim že ho napadne a vazne mu ublíží, a kočky napadali Krysarika? Nebo si hleděly svého oddělovaly jste je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
27.2.23 11:58
@Janli píše: Časem si na sebe asi zvyknou, ale budeš je muset hlídat. Já dávala kotě pryč, protože hrozilo, že ho starší kocour zabije. Existují i pachové spreje, které usnadňují zvykání.

Spreje jsou taky užitečný a my to používáme. Když máme nějaký nový zvíře do rodiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80319
27.2.23 12:02
@Annie112 píše:
Já vím ale já se bojim že ho napadne a vazne mu ublíží, a kočky napadali Krysarika? Nebo si hleděly svého oddělovaly jste je?

může se i stát, že si nezvyknou nikdy,
my jsme roky měli dva kocoury také, dobře si spolu rozumí, kocour č. 2 ovšem musí poslouchat kocoura č. 1,
předloni jsme „získali“ nalezence, kocoura č. 3
Trojka neustále napadá dvojku, nezvykli si na sebe a musí se oddělovat dosud - v létě to bude 2 roky, co jsou spolu a nefunguje to,
takže dospělí kocouři a dospělý pes si na sebe také třeba nezvyknou nikdy, když míchat druhy zvířat, tak se to doporučuje v době, kdy jsou to štěňata a koťata

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný