Cizí peníze na mém účtě

21
5.6.10 14:49

Cizí peníze na mém účtě

Dnes jsem zjistila, že mi už 2× přišlo na účet 350Kč. Poprvé 3. 5. 2010 a podruhé včera. Vzhledem k tomu, že na účet mi chodí běžně jen výplata a nic jiného, tak mě to překvapilo, i když jsem si toho všimla až dnes :oops: .
Takže co s tím? Mám se jít v pondělí zeptat do spořitelny? A co s tím udělají oni? Můžou nějak kontaktovat majitele toho účtu i když ten účet je u komerčky? Nerada bych s tím měla nějaké potíže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1180
5.6.10 15:09

pokud si jsi 100% jista, že ti ty peníze nepatří, požádej banku, nejlépe asi písemně, třeba i mailem, ať ty peníze vrátí na účet odkud přišly. Pokud by sis ponechala platbu, která ti přišla třeba omylem, tak by si z toho potíže mít nakonec mohla. Asi někdo chybně vyplňuje číslo účtu. Ale ověř si to, třeba ti patřej :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
5.6.10 16:04

určitě oznámit bance, říct, že si nejsi jistá, že peníze patří Tobě, ať to oznámí majiteli protiúčtu. Jestli Ti peníze patří, chtěj vědět, kdo Ti je posílá.
Jinak je to obohacování a je to trestné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
5.6.10 17:35

Pokud si seš 100% jistá, že peníze Tvoje nejsou, banku kontaktovat nemusím a rovnou zadej jednorázový příkaz na účet odkud Ti přišly. Když tak se ještě podívej, zda chodí s nějakým konstantním symbolem (je to 3 nebo 4místný údaj). Identifikuje druh platby a mohlo by Ti to něco říct. Když tak ho sem napiš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
5.6.10 18:25

konstantní symbol je 379

Mě ty peníze určitě nepatří, protože fakt nevím, kdo by mi co posílal :D Hlavně, že jsem na to přišla dá se říct brzo a ne až po půl roce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ave
837
5.6.10 20:17

Tak ten se používá pro složenky, takže to Ti bohužel nic neřekne. Prostě zadej příkaz na vrácení, do banky nechoď - zbytečná ztráta času a pokud ti někdo ty peníze čistě náááááhodou skutečně posílal, tak se určitě ozve. Přikláním se k tomu, že někdo ze složenky zadával jednorázák a překlikl se. Pokud by se to opakovala i další měsíce, tak pak zajít na banku, oni kontaktují banku odesílatele a ta přímo jejich klienta a upozorní ho na chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
5.6.10 21:06

Já bych kontaktovala banku, to vypadá na pravidelnou platbu, ovšem na špatný účet. Minimálně to z tvé strany znamená poplatek bance za transakci (podle toho, u jaké banky jsi) a pokud se to bude příští měsíc opakovat… Pokud ten člověk opakoval svou chybu znovu po měsíci, tak kdo ví, kdy na ni přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2681
5.6.10 21:10

Mně se to stalo taky a pak to byl přeplatek nějaké staleté pojistky a patřilo mi to. Asi bych to zjistila nejdřív v bance.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
6.6.10 06:27

vsadila bych se, že to je platba za internet nebo tak - když je to opakovaně stejná částka.á tol v internetbankigu blbě uložený. Podle mě je třebas kontaktovat odesilatele.

nicmene pokud bych byla svinucha, delala bych mrtvyho brouka, sice teoreticky si cizi penize si nechat nesmis - ale v praxi na tebe nikdo nemuze. Ty si proste vypis nekontrolujes, nezajima te. Banka ani nemuze odesilateli sdelit, kdo jsi, leda snad na soudni prikaz a pochybuji, ze by to hnal tak daleko, o tolik zase nejde - internet, nebo co to plati, mu brzo odpoji a on na to prijde sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
6.6.10 11:46

Pudlo, teoreticky na tebe nemuzou, ale v praxi je neoduvodneno obohacovani a je to na paragraf.

Z praxe vim, ze takhle jednomu nepoctivemu klientovi prisla dost velka velka suma - on ji teda nevybral, ale nabihali mu z ni slusne uroky. Musel samozrejme vratit vse i s nabehlymi uroky a horko tezko to uhral, ze ho ta firma, co ty prachy jemu omylem poslala nezalovala…

A z drbu je treba znamy pripad, kdy Pragokoncert poslal omylem prachy za zahranicni vystoupeni misto Gottovi zpevacce Hegerove - byli za sebou v seznamu a nekdo se prehlidl - Hegerova za to za minuleho rezimu dostala podminku…

• Citovat
  • Upravit
21
6.6.10 14:14

O tom, že bych si ty peníze nechala, jsem ani nepřemýšlala :D Určitě se nějaký důchodce spletl v číslici když platil bůhví co, a ještě ho o to obrat :D Zítra zajdu do spořitelny a zeptám se na to. Jsem zvědavá, co mi na to řeknou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
6.6.10 16:57

Urcite bych sla na banku, jestli nekdo zadal blbe trvalej prikaz, tak by z toho mohl mit problemy. Nikomu z nas by se taky nelibilo, kdyby kvuli chybe a mrtvymu broukovi prisel nejakej nedoplatek i s penale. Kdyz to posles jednorazove zpatky, tak to treba majiteli ani nedojde, ze je neco blbe a bude v tom mit jeste vetsi maglajs. At ho kontaktuje banka a povi mu, ze udelal chybu v cisle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
7.6.10 13:39

Tak se nám to pěkně vysvětlilo :D
Byla jsem v bance, ať se na to podívají. Paní našla tu platbu a že se na ní mrknou. Že si mám buď zavolat nebo se můžu odpoledne stavit. Tak jsem šla domů a ještě zavolala přítelovi, že už jsem to zařídila. Za dvě hodiny telefon od přítele, že mu volali z banky, že jestli nezadal špatně číslo účtu při platbě, že jim banka příjemce hlásí nějaký renonc :-D Prostě přítel, když obnovoval příkaz na platbu internetu, tak bůhví proč zadal moje číslo účtu :zed: :-D Zajímalo by mě, na co myslel, když tu platbu zadával :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.6.10 14:40

:mrgreen: tak tohle rozuzlení bych nečekala, fakt jsi mě pobavila :lol: , takže to vlastně zůstalo doma. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
7.6.10 14:46
makitka píše:
Tak se nám to pěkně vysvětlilo :D
Byla jsem v bance, ať se na to podívají. Paní našla tu platbu a že se na ní mrknou. Že si mám buď zavolat nebo se můžu odpoledne stavit. Tak jsem šla domů a ještě zavolala přítelovi, že už jsem to zařídila. Za dvě hodiny telefon od přítele, že mu volali z banky, že jestli nezadal špatně číslo účtu při platbě, že jim banka příjemce hlásí nějaký renonc :-D Prostě přítel, když obnovoval příkaz na platbu internetu, tak bůhví proč zadal moje číslo účtu :zed: :-D Zajímalo by mě, na co myslel, když tu platbu zadával :pankac:

tak v tomhle případě by sis ty peníze mohla nechat podle mě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová