Cizinec v Praze

Anonymní
8.12.14 14:31

Cizinec v Praze

Ahoj, potrebovala bych se vykecat. Vyrustala jsem s babickou v rodinnem dome, posleze v obrovskem mestskem byte. Uz tenkrat jsem tak nejak dospela k tomu, ze nejsem takova ta mestska mentalita a ze chci budovat to co vybudovali moji predci. Postavit barak, starat se o zahradu apod. Ano vim co to obnasi. Kvuli lepsim prijmum jsme se prestehovali do Prahy. Jsme ctyrclenna rodina. Setrime, jde to jakz takz. Ale posledni dobou se mi svira hrdlo cim dal vic. Ze moje deti nemuzou mit detstvi jako ja, ze vyrustaji ve meste. Dnes jsem se takhle bavila s maminkama spoluzaku meho syna a proste jsem se v jejich spolecnosti vubec necitila dobre. Nedaly mi nic konkretniho najevo ale ja citim ze sem proste nepatrim. Mame jine nazory a ja abych se za ty svoje snad i stydela ( treba v otazce nabozenstvi). Nejsem nijak narocna, ale rozhlidnu se a mam pocit ze jsem zaspala dobu. Oporou mi je manzel, ktery me uklidnuje, ze to tu neni naporad, ze se jednou toho sveho dockame. A tak ja zatim cekam a trpim tady v Praze jak nejaka Alenka v risi divu. Mela bych byt prubojnejsi? Nebo si zacit hrat na neco co nejsem? Chodit se bavit do nakupaku apod? Jsem zmatena. Diky za pochopeni a anonymitu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
KackaDoup
8.12.14 14:36
@Anonymní píše:
Ahoj, potrebovala bych se vykecat. Vyrustala jsem s babickou v rodinnem dome, posleze v obrovskem mestskem byte. Uz tenkrat jsem tak nejak dospela k tomu, ze nejsem takova ta mestska mentalita a ze chci budovat to co vybudovali moji predci. Postavit barak, starat se o zahradu apod. Ano vim co to obnasi. Kvuli lepsim prijmum jsme se prestehovali do Prahy. Jsme ctyrclenna rodina. Setrime, jde to jakz takz. Ale posledni dobou se mi svira hrdlo cim dal vic. Ze moje deti nemuzou mit detstvi jako ja, ze vyrustaji ve meste. Dnes jsem se takhle bavila s maminkama spoluzaku meho syna a proste jsem se v jejich spolecnosti vubec necitila dobre. Nedaly mi nic konkretniho najevo ale ja citim ze sem proste nepatrim. Mame jine nazory a ja abych se za ty svoje snad i stydela ( treba v otazce nabozenstvi). Nejsem nijak narocna, ale rozhlidnu se a mam pocit ze jsem zaspala dobu. Oporou mi je manzel, ktery me uklidnuje, ze to tu neni naporad, ze se jednou toho sveho dockame. A tak ja zatim cekam a trpim tady v Praze jak nejaka Alenka v risi divu. Mela bych byt prubojnejsi? Nebo si zacit hrat na neco co nejsem? Chodit se bavit do nakupaku apod? Jsem zmatena. Diky za pochopeni a anonymitu.

NE! zustam takova jaka jsi! proc se v dnesni dobe tak silene bojime byt sami sebou???co to je??

• Citovat
  • Upravit
Menora
8.12.14 14:41
@Anonymní píše:

Já tomu moc nerozumím. Jde jen o to, s jakými lidmi se potkáš, zkus chodit tam, kde si myslíš, že bys mohla potkat lidi podobně naladěné jako jsi Ty sama. Jak „bavit“ do nákupáku :mrgreen:? Jdu tam maximálně nakoupit, když potřebuju vše rychle vyřídit. V Praze se žije dobře, jde jen o to potkat ty správné lidi. ;)

• Citovat
  • Upravit
13955
8.12.14 14:46

Moc nepopisujes co by sis vlastne prala. Ale rozhodne se nemusis chodit bavit do nakupaku. Myslim, ze v Praze je dost vyziti. Nemluve o spouste velkych a moc hezkych parcich. Zijte tak jak vy chcete :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
771
8.12.14 14:50

Nebo i různá komunitní centra, nevím z jaké Prahy jsi, ale třeba na Hájích je komunitní centrum Matky Terezy, na takových místech by jsi mohla najít spřízněné duše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.12.14 15:06

A ano rozumim, umrela bych ve velkem meste…

• Citovat
  • Upravit
14637
8.12.14 15:07

Chodit se bavit do nákupáku. :lol: Zůstaň jaká jsi, v Praze se najdou různé povahy, určitě na nějakou spřízněnou duši narazíš, nemusíš se bavit o kosmetice s maminkami spolužáků dětí. Jen jí jdi trochu naproti. Co nějaká zájmová skupina? Kroužek, kurz? Dneska je toho tolik!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.12.14 15:11

Chápu, že by ti líp vyhovovala vesnice nebo menší město než Praha (to mně v zásadě taky).
Ale vesnické sousedy si moc neidealizuj :lol: Maminky spolužáků na vsi můžou být daleko větší slepice, akorát místo do NC choděj do Jednoty. Vzhledem k odlivu „inteligence“ z vesnic /prostě není odpovídající práce/ je to dokonce pravděpodobnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
8.12.14 15:17

Život na vsi přináší jiné slasti - nemožnost zvolit školu (pokud nechceš dítě x km vozit), nutnost auta, spíše dvou, dovážení dětí na kroužky, kterých je i v okolí omezený výběr, modlíš se, aby se v té jedné škole nechytlo „party“… Drby a pomluvy - je až neuvěřitelné, co se o sobě dozvím :lol:
Nebudu pokračovat, aby to neznělo jako urážení vesnice. Já to tu mám ráda, ale pro „exoty, co zaspali dobu“ to není kdovíco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
8.12.14 15:23

Jsem rodilý Pražák, Prahu miluju, ale do nákupáku se fakt bavit nechodím :-D

Jestli jsi v Praze tak hrozně nešťastná, tak to doma proberte a začněte hledat plán B, jak se odtud co nejrychleji dostat. Anebo musíš začít hledat na pražském bydlení pozitiva a udělat si to doma takové, aby se ti tu líbilo. Žít někde, kde se mi to nelíbí, je hrozně depresivní. Ale je potřeba si uvědomit, jestli mi to opravdu tolik nevyhovuje, nebo jestli já si to chmurnými myšlenkami dělám horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
8.12.14 15:27

Tak bych trpěla. Pocházím z města - asi 12 000 obyvatel, teď jsem na vsi, kde je jich asi 300. Město a všechno ostatní máme v dosahu. Neměnila bych, jsem max. spokojená. JEstli je ti manžel oporou, běžte s za svým cílem… mám ráda lidi, co jsou sami sebou a nebojí se ukázat, že nejdou s davem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.12.14 15:28
@Aries6 píše:
Tak bych trpěla. Pocházím z města - asi 12 000 obyvatel, teď jsem na vsi, kde je jich asi 300. Město a všechno ostatní máme v dosahu. Neměnila bych, jsem max. spokojená. JEstli je ti manžel oporou, běžte s za svým cílem… mám ráda lidi, co jsou sami sebou a nebojí se ukázat, že nejdou s davem…
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
25160
8.12.14 15:37

U nás se teda tolik nedrbe… a když jo, tak se tomu s chlapem musíme jen smát…
Má to i svá negativa, ale pro mě je pozitiv víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.12.14 16:36

Dekuji za reakce. Asi se opravdu pohybuju v okruhu lidi s jinymi zajmy a nazory a tak vsechno. No s tim nakupakem, asi jsem trochu prestrelila, ale me proste prijde jako nejaka moda. Promenadovat se tam sem a zpatky a nechat tam spoustu penez za blbustky. Kdyz mi jsme nejradsi spolu s rodinou, do prirody se taky snazime hodne chodit, ale jakmile se dostanu mezi lidi tak jsem nesva. Hlava na hlave. Toho naseho vysneneho baracku si nejspis uziju az s vnoucatkama. Tak moc se tesim.

• Citovat
  • Upravit
869
8.12.14 16:46
@Anonymní píše:

Musím říct, že tu bydlíme cca 4 roky. Teď s téměř ročním prckem. Já z moravy a manžel z jižních čech. A já s tu prostě nikdy nezvykla!! Nikdy. Každou chvíli hledám práci pro manžela směrem k dřívějším domovům. Šli jsme sem kvůli manželově práci. Teď už se nějak vypracoval a to je kámen úrazu… takové peníze jako má tady, by na moravě nebo v čechách nedostal :,( Maximálně tak třetinu až půlku. Je mi z toho občas smutno, protože já tu jsem, že tu jsem. Využívám nákupáku… dět. koutků a výhod velkoměsta. Ale Praha prostě nebude nikdy můj šťastný domov.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová