Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ten arogantní článek mi po zamlklem těhotenství v 2.trimestru zrovna nepřidal a nemám ho ráda, až takový napíše třeba gynekoložka (přední
),tak si třeba přečteme něco jiného. Ale je tu celkem oblíbený, určitě brzo někdo postne odkaz…
@Bubla_Bučková píše:
Ten arogantní článek mi po zamlklem těhotenství v 2.trimestru zrovna nepřidal a nemám ho ráda, až takový napíše třeba gynekoložka (přední),tak si třeba přečteme něco jiného. Ale je tu celkem oblíbený, určitě brzo někdo postne odkaz…
Souhlasim, úplně mi nesedl ten styl, jak je to napsaný. Někdo možná to embryo bere jako shluk buněk, někdo jako nový život.. ![]()
Popsal to naprosto realisticky a bez emocí. Tak to prostě je
. Co k tomu dodat jiného. Lékař nemůže prožívat pocity těhotných, protože by se z toho záhy zbláznil.
Tak jsem taky precetla clanek. Me to cynicke neprislo. Sama mam za sebou zamlkle tehotenstvi. Uz jsem to sice. uzavrela, ale i tak jsem rada, ze jsem to cetla…
Jinak lze i takto, aktuálně na Novinkach:
http://m.novinky.cz/articleDetails?…
Každý člověk je prostě individuální i jinak citlivý…
@Anitramm píše:
http://m.bartak-alexandr.webnode.cz/…i-potraceji/
To by si mely precist vsechny hystericke tehotne, co spini a s kazdou bolistkou bezi na pohotovost.
@Verun83 to si zase nemyslim, ze je zena hysterka kdyz se spinenim jde na pohotovost. Sama jsem sla. Taky mi nekolikrat rekli, ze radsi zbytecne nez pozdejc. Proste to bud uklidni nebo vi ze je to blby-pokud jde o spineni na zacatku. I kdyz s clankem souhlasim. Taky jsem si rikala ze to bud bud ok nebo ne. A i tak jsem brecela kdyz mi rekli ze netluce srdicko a velikost neodpovida…
edit: a pohotovost jsem šla po 2 dnech, kdy jsem si říkala, že tá krev na papíru se mi jen zdála, pak že to je to normální. Až jsem to prostě „nevydržela“ a chtěla vědět zda je to ok nebo ne.
Příspěvek upraven 30.05.18 v 07:22
Mě teda ten článek (a ostatně všechny, i ten, kde píše o věku a těhotenství) přijde naprosto realistický, bez emocí a kudrlinek. Prostě tak, jak to je.
@iwa83 píše:
@Verun83 to si zase nemyslim, ze je zena hysterka kdyz se spinenim jde na pohotovost. Sama jsem sla. Taky mi nekolikrat rekli, ze radsi zbytecne nez pozdejc. Proste to bud uklidni nebo vi ze je to blby-pokud jde o spineni na zacatku. I kdyz s clankem souhlasim. Taky jsem si rikala ze to bud bud ok nebo ne. A i tak jsem brecela kdyz mi rekli ze netluce srdicko a velikost neodpovida…edit: a pohotovost jsem šla po 2 dnech, kdy jsem si říkala, že tá krev na papíru se mi jen zdála, pak že to je to normální. Až jsem to prostě „nevydržela“ a chtěla vědět zda je to ok nebo ne.
Ja v prvnim krvacela narazove 3× tydne, do cca 11tt. A to tak, ze jsem se zvedla a vysplichla ze me krev. Nikdy jsem nikam neletela. Rikala jsem si, ze jestli potracim, tak stejne potratim a jestli to nic neni, tak ok. V obou pripadech by to byla zbytecna cesta. Nerikam, ze jsem se nebala, ale pak si rekla tohle a vzala to s chladnou hlavou.
@Verun83 tak kazdy to ma jinak. Ja po 2 dnech proste sla a ve finale jsem byla rada ze vim na cem jsem. I kdyz byl konec. Na revizi me stejne objednaly az za dalsich 10 dni. Ale byla driv, protoze se to rozjelo samo a to tak ze jsem byla rada ze jsem dosla do nemocnice. Doma bych to neustala, resp. nevim jak bych 1,5 rocni dceri vysvetlovala, ze me v te chvili ma nechat samu… obdivuji vsechny kdo to doma ustoji v pokrocilejsim stadiu. Asi jako bezdetna bych to zkusila. Ale se zvedavym lumpem doma to neslo…
@Verun83 píše:
To by si mely precist vsechny hystericke tehotne, co spini a s kazdou bolistkou bezi na pohotovost.
A?!
U mne treba spineni znamenalo zamlkle tehotenstvi. Nechapu vas cynicky komentar.
Vy si klidne delejte co chcete ![]()
@iwa83 píše:
@Verun83 to si zase nemyslim, ze je zena hysterka kdyz se spinenim jde na pohotovost. Sama jsem sla. Taky mi nekolikrat rekli, ze radsi zbytecne nez pozdejc. Proste to bud uklidni nebo vi ze je to blby-pokud jde o spineni na zacatku. I kdyz s clankem souhlasim. Taky jsem si rikala ze to bud bud ok nebo ne. A i tak jsem brecela kdyz mi rekli ze netluce srdicko a velikost neodpovida…edit: a pohotovost jsem šla po 2 dnech, kdy jsem si říkala, že tá krev na papíru se mi jen zdála, pak že to je to normální. Až jsem to prostě „nevydržela“ a chtěla vědět zda je to ok nebo ne.
Souhlas, měla jsem to stejně.
@Anitramm píše:
A?!U mne treba spineni znamenalo zamlkle tehotenstvi. Nechapu vas cynicky komentar.
Vy si klidne delejte co chcete
Vsak si delam, ja zas nechapu vasi potrebu mi rikat, co mam delat. ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Po aktuálním smutném konci těhotenství hledám článek co jsem před nějakou dobou četla na základě odkazu někde v diskuzi, psal to nějaký přední gynekolog, bylo to poměrně dlouhé a vysvětloval tam jak je někdy samovolný potrat předurčen uz při oplodnění špatného vajíčka, (ne) důležitost klidu na lůžku a podobně. Nemáte někdo odkaz? Děkuji