Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Znám to a nechali jsme na přírodě a zatím to vychází. Jsem po potratech i zt a teď ve 14tt. Ale my měli v pořádku i testy plodů
Příspěvek upraven 28.05.18 v 17:29
To by vám ale měl říct ten, kdo vám dělal to genetické vyšetření.
Dekuji.
Podle vysetreni jsme naprosto zdravi a podle genetika je to jen geneticka nahoda, ktera se stala dvakrat.
My byli taky zdravý. byla jsem těhotná celkem 5× a mám z toho dvě děti. Otěhotněla jsem vždycky skoro hned. Já bych to nechal přírodě.
Pokud tě opakované potraty ničí, jdi na IVF. Pro mě byla obrovská úleva, když jsem věděla, že očekávané dítě je geneticky ok. Zdárný konec těhotenství to nezaručí, ale ten klid v začátku za to stojí.
Ahoj,
já se Vám sem s dovolením „vtírnu“ s dotazem…mám za sebou celkem 4 potraty, z toho poslední dva zamlklé v prvním trimestru (i přes imuno. a hemat. léčbu). Před tím posledním jsem se ptala, zda by mohlo být embryo geneticky testováno, a bylo mi řečeno dvěma lékaři, že to nejde, protože je plod příliš malý a genetika by byla zkreslená částmi placenty… ![]()
Tak se chci jen zeptat, v kolikátém týdnu Vám geneticky embryo vyšetřili, a případně kde?
Moc děkuji za odpověď.
@MiliX To je zvlastni.
Testovali v 9/10tt a zadny problem nebyl. Delaji to uplne bezne pri revizi na zadost. Vysledky byly za tri tydny. Kamaradce uz v osmem.
Pokud byly potraty hned na začátku těhotenství, tak by stálo za zvážení taky imunologicke vyšetření, jestli nemáš protilátky proti embryu.
Imunologie je take vysetrena a take v poradku. ![]()
IVF bychom podstupovali jen kvuli genetice. ![]()
@Renny80 4 zt určitě nejsou normální, buď máš špatná vajíčka, popř. spermie, nebo je to imunitní problém ![]()
@Renny80 nebo je to blbá náhoda. Já mám tři potraty a dvě děti. Pošli jsme všema možnýma vyšetřeníma a nikdo nic nenašel. jen kroutili hlavou…
Ahoj holky, porebovala bych se s vama poradit. Mam za sebou 4 ZT, dal nez do 8. Tydne jsme nedosli, dítě zadne. Testy mam vsechny, nic se nezjistilo, jen leidenska mutace - poslední 2 těhotenství jsem si pichala clexane, ale ani to nepomohlo. V gennetu mi doporučuji zkusit IVF s PGS. Ale nejak se mi do toho zatim nechce
cetla jsem, ze některým holkám pomohla tradicni cinska medicina. Co si o tom myslite? Zkusit to jeste prirozene s pomocí cinske mediciny a nebo radsi IVF? Nevím jak se rozhodnout.. mate nekdo podobnou zkušenost? Dekuju ![]()
@kajako tak otázka je, kolik ti je? jestli máš čas na takové „experimenty“.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj holky, zajimal by me Vas nazor a rada, klidne anonymne, chapu, ze to jsou soukrome a intimni veci.
Mam dilema, je mi smutno a moc bych uvitala nazor nekoho, kdo tim prisel.
Mam za sebou dva potraty v prvnim trimestru po sobe a rozhoduju se mezi IVF s PGS a tretim prirozenym pokusem. Otehotneli jsme dvakrat napoprve, vsechna vysetreni mame v poradku, ale prislo se na to, ze to byla geneticka vada: my s partnerem jsme geneticky v poradku, embryo bohuzel ne. Bohuzel uz je mi 33 a detatko jeste nemame.
A ted se musime rozhodnout, co bude dal. Jakekoliv pro a proti, jak jste se rozhodli v minulosti nebo jak se rozhodujete ted- by mi moc pomohlo.
Diky.