Opakované potraty - IVF nebo přirozeně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
265
5.9.20 14:38

@mamina2017 32… myslis, ze je to zbytecny experiment?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5571
5.9.20 21:39

Jako ve 32 to samozřejmě zkusit můžeš, máš ještě čas. Kdybys napsala ke 40tce, tak bych ti napsala, ať jdeš na IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
5.9.20 21:44

@kajako
a vase genetika je ok? ta embrya ze ZT nekdy vysetrovali?
ono ani ivf neni zaruka. Ja ho ted podstoupila 2× kvuli geneticke vade, ale blbe reaguju na lecbu a z tech 2 ivf nemame ani jednu blastu, ktera by se na PDG vubec mohla poslat. Zkusili jsme tedy prirozene a vyslo hned 2 mesic, bohuzel ZT v 9 tt
nez jsme o genetice vedeli, tak sem byla tehotna 2× - z toho jedna zdrava a jedna nemocna dcerka. Zadne ZT ani SP. Ted se snazime rok a nic z toho ani jednou cestou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
6.9.20 10:19

@Toluma genetiku mame OK, tam byla zjistena jen ta Leidenska mutace, ale v tom problém neni, kdyz ani injekce nepomahaji. A genetiku embrya nedělali, ted to bylo v plánu, ale vyvinul se jen gestacni vacek, takze nakonec nebylo ani z čeho.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
6.9.20 10:23

@kajako
a mas vysetrenou stitnou zlazu? kolik tech ZT za sebou mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
6.9.20 11:36

@Toluma mám vysetreny uz uplne vsechno a za sebou 4 ZT a pricina se nenasla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
6.9.20 11:59

@kajako
tak asi fakt blba nahoda nebo je u vas neco v genetice, na co se neprislo. myslim tim neco skryteho, co se neobjevi pri beznem vvysetreni. uz sem tady cetla o holcine, co take mela SP atp (po ivf), vysetrenim se na nic neprislo, ale otestovali se pak embrya a vetsina neprosla. coz je divne, kdyz u nich nic nenasla, nicmene je jasne, ze se pak takova embrya nechytali nebo o ne prisla
otazka je, jestli vam ta genetika embryii v tomto pomuze, kdyz se vlastne nevi pricina. ale tak muzete jedno kolo zkusit a uvidids, co z toho bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
6.9.20 16:32

@Toluma ja jsem prave premyslela, ze bych zkusila tradiční cinskou medicinu.. jeste posledni prirozeny pokus pred IVF.. nasla jsem si v Praze doktorku, ktera se zabyva přímo zenskymi problemy. Takze patram, jestli to někomu pomohlu a ma to smysl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7486
6.9.20 17:01

@kajako
ja na to neverim, ale vim, ze nektere holky si to nemuzou vynachvalit. a nic tim nezkazis. cas jeste mas.
ja prave uz cas nemam, takze dumam, jestli se jeste vrhnout do dalsiho pokusu nebo zas zkusit prirozene a doufat, ze tentokrat to vyjde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
6.9.20 18:28
@kajako píše:
Ahoj holky, porebovala bych se s vama poradit. Mam za sebou 4 ZT, dal nez do 8. Tydne jsme nedosli, dítě zadne. Testy mam vsechny, nic se nezjistilo, jen leidenska mutace - poslední 2 těhotenství jsem si pichala clexane, ale ani to nepomohlo. V gennetu mi doporučuji zkusit IVF s PGS. Ale nejak se mi do toho zatim nechce :nevim: cetla jsem, ze některým holkám pomohla tradicni cinska medicina. Co si o tom myslite? Zkusit to jeste prirozene s pomocí cinske mediciny a nebo radsi IVF? Nevím jak se rozhodnout.. mate nekdo podobnou zkušenost? Dekuju :kytka:

Nečetla jsem všechny komentáře ale do PGS bych šla, nevím proč nechceš..také stojí za to udělat podrobnou imunologii..z děložní sliznice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
265
6.9.20 19:34

@Skaiqy chtěla jsem to zkusit jeste prirozene s tim, ze bych mela na podporu utrogestan, clexan, prednison a jeste neco, nevzpomenu si na nazev - pry se tady ta kombinace dava, kdyz jsou opakovane potraty bez priciny.. a k tomu nějaké bylinky od činske doktorky. Na hysteroskopii jsem byla, ale imunologii z delozni sliznice nedělali :nevim: ale prednison bych mela preventivně i tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
29.9.20 11:07

Ahoj,
tak já jsem z těch, kterým IVF s PGS (PGD) pomohlo. Měla jsem potratů 5, děti žádné. Vždy jsem otěhotněla přirozeně a skoro vždy napoprvé. Genetickou příčinu potratů nenašli, ale našli mi imuno i hematologickou, dali léčbu - a přesto jsem pak ještě dvakrát potratila…
Imunoložka mi pak právě nabídla IVF s genetikou embryí, to proběhlo v Gennet Letná. První stimulace nedopadla, ale to se stává docela často, blbě jsem reagovala na hormony. Zato při druhé stimulaci jsem měla 30 vajíček…a po provedení testů z nich byly pouze dvě zdravé blastocysty. Docela šok, z takového množství…
ALE hned z té první zavedené - a s imuno a hematologickou léčbou - jsem teď ve 32TT :dance:
Takže já tohle řešení jednoznačně doporučuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty