Člen u voleb a nemocenská, jak postupovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.10.25 13:10

Člen u voleb a nemocenská

Dobrý den.Jsem předseda volební komise a nastoupila jsem na neschopenku.Sice mám vycházky ale ty mi ten čas nepokryjí. Nevíte někdo jak postupovat.Byla jsem i na školení a ten kdo by mě zastoupil tak mu zase bude chybět to školení. Má někdo zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.10.25 13:22

Normálně se domluv na úřadě, který Ti dal funkci…jsem taky předseda a v komisi 20let…za mě Tě může zastoupit mistopředseda, ten na školení měl taky být a zvolí si nového místopředsedu, aleel by jich být celkem správný počet. To školení jako takové úplně nutnost není, to video je volně na internetu.

• Citovat
  • Upravit
75907
1.10.25 14:52
@Anonymní píše: Více

přesně jak píše slunečnice, zavolej na obec a nahlaš to osobě, která tam volby organizuje, předsedou bude místopředseda - proto ta funkce přece je, aby zastoupil předsedu, když ten omarodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
1.10.25 14:54
@stinga píše: Více

No a obec bude muset sehnat nejakeho dalsiho clena do komise. Asi je to nepotěší, ale od toho tam jsou…
A jinak cele skoleni je takorat k prdu, video si clovek muze pustit i doma a overovani pres eobcanku tam stjne nepridali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
1.10.25 15:00
@j.a.n.i1 píše: Více
;) ověřování přes eobčanku není tak jednoduché, aby to mohlo probíhat třeba v 50 volebních okrscích daného města
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
1.10.25 15:17

musí to probíhat ve všech okrscích, máš na to ze zákona právo a nemůžou tě odmítnout nechat volit kvůli tomu. Mají na to mobily, co vím u dcery, tak dva na komisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
1.10.25 15:20
@vokishka píše: Více

tak už to dořešili asi, já letos u voleb sedět nebudu, posledně to ještě nešlo si myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
1.10.25 15:28

posledně to ještě u voleb nebylo právo toho občana. Měnilo se to asi od ledna. Teď už ti to musí vzít na více místech než loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75907
1.10.25 15:30

aha, jo, dík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
1.10.25 15:40

Ale letos už to musí jít všude. A ve školení se na to vykašlou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64827
1.10.25 15:52
@j.a.n.i1 píše: Více

proč by se vykašlali. Dcera s přítelem je ve volební komisi a místopředseda a předseda měli pak další školení a bylo v něm i to na občanky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
1.10.25 16:00

No, my ne a v tom videu to taky neni doplněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
1.10.25 16:09

Určitě je třeba co nejdřív informovat obecní/městský úřad
Předsedu bude dělat místopředseda, a na jeho místo není nutné shánět náhradu pokud neklesne počet členů komise pod pět.

Ověřování přes edoklady je možné v každé volební místnosti. I u nás v pidivsi se 40 voliči. Veškeré informace o eobčankách mají na obecních úřadech.
Informace ve filmu nebyly, ale na školení jsme o tom informováni byli, myslím že dostatečně, další info má obecní úřad, který musí zajistit prostředky k ověřování (stačí chytrý telefon a nainstalovaná aplikace)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11545
1.10.25 17:14

Omarodila jsem den před volbami. Jen jsem volala zapisovateli.
V jiných volbách onemocněl předseda a tak jsem funkci převzala jako místopředseda- v druhém kole.

Zapisovatel většinou má stejné informace jako předseda, kdyžtak se s ním domluv. U nás na školení bývá také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat