Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojte, mám dotaz. Jsem heterozygot Leidenské mutace a pojedu na dovolenou, 24 h autobusem. Mám od doktora Clexane, budu si to píchat poprvé a když jsem si přečetla příbalový leták, tak jsem tam jako velmi častý nežádoucí účinek našla krvácení a psali tam, že může být až život ohrožující. Prosím, má někdo s tím zkušenosti? Jinak nejsem těhotná, ani po trombóze. Jen mám trochu strach i z té aplikace atd. Moc díky za odpovědi.
Ahoj, jakou budeš mít dávku toho Clexanu? Jestli třeba 0,4, tak to je tak nízká dávka, že se krvácení obávat opravdu nemusíš.
@Anonymní píše:
Ahoj, jakou budeš mít dávku toho Clexanu? Jestli třeba 0,4, tak to je tak nízká dávka, že se krvácení obávat opravdu nemusíš.
Ano 0,4. Tak to jsem ráda, děkuju moc!
Popravdě jsem nikdy neviděla velké krvácení ani při dlouhodobé aplikaci clexanu v mnohem vyšších dávkách…to spíše po warfarinu
@Vladusxx píše:
Popravdě jsem nikdy neviděla velké krvácení ani při dlouhodobé aplikaci clexanu v mnohem vyšších dávkách…to spíše po warfarinu
Já právě nevim, řeším toto poprvé. A to, že to může být život ohrozujici, mě fakt zarazilo. A pak tam psali jaké jsou příznaky krvácení do hlavy, do břicha atd. A při cestě v autobusu, fakt nebudu mít lékaře po ruce…
V letáku je vždy napsané to nejhorší, co se může stát, farma firmy se tak kryjí proti případným žalobám. Neměj strach.
Zacni si to pichat uz doma, at vis, jak ti na to telo zareaguje a neresis vse na dovce.
@Lucie_Sx píše:
Zacni si to pichat uz doma, at vis, jak ti na to telo zareaguje a neresis vse na dovce.
dyt se na cestu dává 1 injekce. Pokud pojede 24 hodin, tak možná 2. ![]()
@TerousP píše:
@Lucie_Sx praveze to mám jen na cestu, takže tohle nejde :/
Jasně, že ne. Jako pokud se čloověk bojí komplikace krvácení, tak je přece blbost to řešit tím, že si to bude píchat déle. ![]()
JInak v klidu, je to nízká preventivní dávka, po jedné injekci jsem nikdy žádný problém nezažila. Na tož u mladé holky.
@Lama Lama píše:
Jasně, že ne. Jako pokud se čloověk bojí komplikace krvácení, tak je přece blbost to řešit tím, že si to bude píchat déle.
JInak v klidu, je to nízká preventivní dávka, po jedné injekci jsem nikdy žádný problém nezažila. Na tož u mladé holky.
Dobře, děkuju za uklidnění ![]()
@Lama Lama píše:
dyt se na cestu dává 1 injekce. Pokud pojede 24 hodin, tak možná 2.
Tak ja cekala neco delsiho, kdyz je tady takove halo
. Ok, nemam zkusenost.
@Lucie_Sx píše:
Tak ja cekala neco delsiho, kdyz je tady takove halo. Ok, nemam zkusenost.
Tak proc ji radis?
![]()
@Lama Lama píše:
Tak proc ji radis?![]()
Protoze kdyz mam zacit brat jakykoliv lek, je lepsi to udelat jeste doma, nez nekde na dovolene a tam to resit.