Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
pročítala jsem vaše diskuze a nenašla jsem všechny odpovědi tak píšu. Chcem třetí mimi - já hlavně holčičku ![]()
Chtěla jsem se Vás zeptat, máte zkušenosti s léčbou clomhexal + pregnyl? Mudra mi ho napsala, beru dvě tablety denně 5.-9. DC pak 11DC kontrola UTZ a píchne mi pregnyl 5000.
Hodně holek říká, že z takovéto léčby můžou být dvojata. Jelikož dva kluky už doma mám tak by to byla asi katastrofa. Beru to porvé, dříve problém s těhu nebyl, ale co umřela malá, tak se můj organismus zbláznil a tak mi ho mudra nasadila, takže myslíte že se mám bát, nebo jsou to jen řeči typu..jedna paní povídala…
Díky moc ![]()
Tak měla bys k tomu mít ultrazvukovou kontrolu, abys viděla, kolik folikulů roste, z každého je cca 15% šance na dítě. Pokud bude jen jeden, můžeš být naprosto v klidu, šance na dvojčata je zcela zanedbatelná, musela by být jednovaječná a tomu se nedá zabránit ani při přirozeném otěhotnění. Při dvou folikulech je cca 2% šance na dvojčata, s každým dalším už to stoupá, při čtyřech a víc (ale to se stává málokdy) je riziko vícečetného těhotenství už tak značné, že by měl rozumný doktor veškerou snahu o otěhotnění zakázat.
@marmusa píše:
Ahoj holky,pročítala jsem vaše diskuze a nenašla jsem všechny odpovědi tak píšu. Chcem třetí mimi - já hlavně holčičku
Chtěla jsem se Vás zeptat, máte zkušenosti s léčbou clomhexal + pregnyl? Mudra mi ho napsala, beru dvě tablety denně 5.-9. DC pak 11DC kontrola UTZ a píchne mi pregnyl 5000.
Hodně holek říká, že z takovéto léčby můžou být dvojata. Jelikož dva kluky už doma mám tak by to byla asi katastrofa. Beru to porvé, dříve problém s těhu nebyl, ale co umřela malá, tak se můj organismus zbláznil a tak mi ho mudra nasadila, takže myslíte že se mám bát, nebo jsou to jen řeči typu..jedna paní povídala…
Díky moc
A napsala ti doktorka Clomhexal nebo Clostilbegyt? Mě Dr. tvrdila, že Clomhexal se do ČR už nedováží nebo že se už dokonce nevyrábí
?
tak to jste mne uklidnili, jsem v tomhle úplný amatér, bála jsem se, že když mi píchne ten pregnyl třeba při dvou folíkách, uvolní se třeba obě dvě vajíčka …tak už jsem klidnější…
No já mám podobný problém. Já mám tedy tři kluky a moc toužíme ještě po jednom mimi(no holčička by byl přijemný bonus!!). Já vždy těhotněla na první pokus, ale před 3 lety ZT v 13. týdnu a od té doby nic. Prosla jsem už nějakými testy vše se jeví ok, ale i tak mi dr předepsal clostibelgyt. A já moc bojím ho vzít právě kvůli zvýšenému riziku dvojčat. Taky tady pročítám diskuze a pořád váhám. No mě dr. řekl, že větší riziko je, no ale malé. Tak nevím
, jak to provedu.
@kačka25 píše:
No já mám podobný problém. Já mám tedy tři kluky a moc toužíme ještě po jednom mimi(no holčička by byl přijemný bonus!!). Já vždy těhotněla na první pokus, ale před 3 lety ZT v 13. týdnu a od té doby nic. Prosla jsem už nějakými testy vše se jeví ok, ale i tak mi dr předepsal clostibelgyt. A já moc bojím ho vzít právě kvůli zvýšenému riziku dvojčat. Taky tady pročítám diskuze a pořád váhám. No mě dr. řekl, že větší riziko je, no ale malé. Tak nevím, jak to provedu.
Já do toho šla, toho clostíku bych se nebála, jen mne děsí ten pregnyl…no uvidíme
Mít tři nebo čtyři děti je už vlastně jedno ![]()
ahojky holky ,když stimulujete nějakým hormonem třeba Clostíkem,tak vajucha rostou na obouch vaječnících a když se píchne Pregnyl…tak pokud jsou vajucha velká 18-22 mm.Tak se spouští právě z levého i s pravého vaječníku.A potom vznikají i klidně dvojčata. Já jsem to tet brala 3 měsíce…sice mi nepomohl k miminku ,ale byla jsem překvapená ,že ovulka po píchnutí Pregnylu může být z obou vaječníků. Já jsem si myslela,že vždycky z jednoho (ten ,co je zrovna nařadě)i když se stimuluje…
hlavně,že podle veškerých vyšetření jsme s manžou ok…a ani Clostík nezabral.A to už máme taky dvě děti a chtěli jsme třetí. ![]()
Každopádně uvidíme … doberu Clom, píchne mi pregnyl, +- víkend bude snaživej a pak se uvidí jestli těhu bude nebo ne … ![]()
Tak to jsem zvědavá,jestli u tebe zabere
Samozřejmě ti to moc přeji ![]()
Budu informovat ![]()
Jinak jsem ráda, že ten clomhexal už zítra dobírám, mám pocit, že chvílema vidím dvojmo ![]()
Tak paradoxně ten Pregnyl je z těch dvou právě to „menší zlo“ - ten způsobí jenom, že praskne, co tam předtím po Clomhexalu narostlo. A ono by to s největší pravděpodobností prasklo i bez něj, dává se jen pro jistotu a taky lepší načasování. Tudíž pokud po Clomhexalu naroste jeden folikul, Pregnyl způsobí prasknutí jednoho, pokud narostou čtyři +- stejně veliké, Pregnyl způsobí prasknutí všech. Pak je samozřejmě otázka, jestli každý ten folikul bude obsahovat vajíčko, zda dojde k oplodnění, uhnízdění… ale prostě s každým folikulem navíc riziko vícerčat lehce stoupá, bez ohledu na ten Pregnyl.
Ahoj holky, tak mi narostli tři folíci, 19mm, 21mm, 22mm. Prý je to pěkný takže pregnyl a snažení …tak držte prosím palce ![]()