Clomhexal + Pregnyl = dvojčata

209
15.5.12 13:25

clomhexal + pregnyl = dvojčata

Ahoj holky, :mavam: pročítala jsem vaše diskuze a nenašla jsem všechny odpovědi tak píšu. Chcem třetí mimi - já hlavně holčičku :lol:
Chtěla jsem se Vás zeptat, máte zkušenosti s léčbou clomhexal + pregnyl? Mudra mi ho napsala, beru dvě tablety denně 5.-9. DC pak 11DC kontrola UTZ a píchne mi pregnyl 5000.
Hodně holek říká, že z takovéto léčby můžou být dvojata. Jelikož dva kluky už doma mám tak by to byla asi katastrofa. Beru to porvé, dříve problém s těhu nebyl, ale co umřela malá, tak se můj organismus zbláznil a tak mi ho mudra nasadila, takže myslíte že se mám bát, nebo jsou to jen řeči typu..jedna paní povídala…
Díky moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68930
15.5.12 13:30

Tak měla bys k tomu mít ultrazvukovou kontrolu, abys viděla, kolik folikulů roste, z každého je cca 15% šance na dítě. Pokud bude jen jeden, můžeš být naprosto v klidu, šance na dvojčata je zcela zanedbatelná, musela by být jednovaječná a tomu se nedá zabránit ani při přirozeném otěhotnění. Při dvou folikulech je cca 2% šance na dvojčata, s každým dalším už to stoupá, při čtyřech a víc (ale to se stává málokdy) je riziko vícečetného těhotenství už tak značné, že by měl rozumný doktor veškerou snahu o otěhotnění zakázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.12 13:39
@marmusa píše:
Ahoj holky, :mavam: pročítala jsem vaše diskuze a nenašla jsem všechny odpovědi tak píšu. Chcem třetí mimi - já hlavně holčičku :lol:
Chtěla jsem se Vás zeptat, máte zkušenosti s léčbou clomhexal + pregnyl? Mudra mi ho napsala, beru dvě tablety denně 5.-9. DC pak 11DC kontrola UTZ a píchne mi pregnyl 5000.
Hodně holek říká, že z takovéto léčby můžou být dvojata. Jelikož dva kluky už doma mám tak by to byla asi katastrofa. Beru to porvé, dříve problém s těhu nebyl, ale co umřela malá, tak se můj organismus zbláznil a tak mi ho mudra nasadila, takže myslíte že se mám bát, nebo jsou to jen řeči typu..jedna paní povídala…
Díky moc :srdce:

A napsala ti doktorka Clomhexal nebo Clostilbegyt? Mě Dr. tvrdila, že Clomhexal se do ČR už nedováží nebo že se už dokonce nevyrábí :think: ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
15.5.12 13:41

tak to jste mne uklidnili, jsem v tomhle úplný amatér, bála jsem se, že když mi píchne ten pregnyl třeba při dvou folíkách, uvolní se třeba obě dvě vajíčka …tak už jsem klidnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
15.5.12 13:42

Dala mi v ordinaci balení Clomhexalu, 30tbl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
15.5.12 13:46

No já mám podobný problém. Já mám tedy tři kluky a moc toužíme ještě po jednom mimi(no holčička by byl přijemný bonus!!). Já vždy těhotněla na první pokus, ale před 3 lety ZT v 13. týdnu a od té doby nic. Prosla jsem už nějakými testy vše se jeví ok, ale i tak mi dr předepsal clostibelgyt. A já moc bojím ho vzít právě kvůli zvýšenému riziku dvojčat. Taky tady pročítám diskuze a pořád váhám. No mě dr. řekl, že větší riziko je, no ale malé. Tak nevím :nevim: , jak to provedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
15.5.12 13:58
@kačka25 píše:
No já mám podobný problém. Já mám tedy tři kluky a moc toužíme ještě po jednom mimi(no holčička by byl přijemný bonus!!). Já vždy těhotněla na první pokus, ale před 3 lety ZT v 13. týdnu a od té doby nic. Prosla jsem už nějakými testy vše se jeví ok, ale i tak mi dr předepsal clostibelgyt. A já moc bojím ho vzít právě kvůli zvýšenému riziku dvojčat. Taky tady pročítám diskuze a pořád váhám. No mě dr. řekl, že větší riziko je, no ale malé. Tak nevím :nevim: , jak to provedu.

Já do toho šla, toho clostíku bych se nebála, jen mne děsí ten pregnyl…no uvidíme
Mít tři nebo čtyři děti je už vlastně jedno :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
15.5.12 14:18

ahojky holky ,když stimulujete nějakým hormonem třeba Clostíkem,tak vajucha rostou na obouch vaječnících a když se píchne Pregnyl…tak pokud jsou vajucha velká 18-22 mm.Tak se spouští právě z levého i s pravého vaječníku.A potom vznikají i klidně dvojčata. Já jsem to tet brala 3 měsíce…sice mi nepomohl k miminku ,ale byla jsem překvapená ,že ovulka po píchnutí Pregnylu může být z obou vaječníků. Já jsem si myslela,že vždycky z jednoho (ten ,co je zrovna nařadě)i když se stimuluje…
hlavně,že podle veškerých vyšetření jsme s manžou ok…a ani Clostík nezabral.A to už máme taky dvě děti a chtěli jsme třetí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
15.5.12 14:23

Každopádně uvidíme … doberu Clom, píchne mi pregnyl, +- víkend bude snaživej a pak se uvidí jestli těhu bude nebo ne … :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
15.5.12 14:26

Tak to jsem zvědavá,jestli u tebe zabere :) Samozřejmě ti to moc přeji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
15.5.12 14:29

Budu informovat :lol:
Jinak jsem ráda, že ten clomhexal už zítra dobírám, mám pocit, že chvílema vidím dvojmo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68930
15.5.12 14:33

Tak paradoxně ten Pregnyl je z těch dvou právě to „menší zlo“ - ten způsobí jenom, že praskne, co tam předtím po Clomhexalu narostlo. A ono by to s největší pravděpodobností prasklo i bez něj, dává se jen pro jistotu a taky lepší načasování. Tudíž pokud po Clomhexalu naroste jeden folikul, Pregnyl způsobí prasknutí jednoho, pokud narostou čtyři +- stejně veliké, Pregnyl způsobí prasknutí všech. Pak je samozřejmě otázka, jestli každý ten folikul bude obsahovat vajíčko, zda dojde k oplodnění, uhnízdění… ale prostě s každým folikulem navíc riziko vícerčat lehce stoupá, bez ohledu na ten Pregnyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
15.5.12 14:36

Tak uvidím v pátek na UTZ co mi narostlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
18.5.12 10:26

Ahoj holky, tak mi narostli tři folíci, 19mm, 21mm, 22mm. Prý je to pěkný takže pregnyl a snažení …tak držte prosím palce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.12 11:02

Týjovka taková úroda, a kolikátý DC jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí