Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já ho mněla 3× a ani jednou jsem nereagovala dobře. Umně zabíral Purenal.
Já jsem po 1. IVF a měla jsem právě Menopur. No a výsledek je, že jsem v 13tt a čekáme dvojčata
Ale každá jsme jiná a reagujeme na něco jiného, takže ke studii ![]()
@JayLee děkuji
Měli jsme obrovské štěstí
Za jednu ampulku jsme dopláceli 100 Kč
Ale já si opravdu myslím (i ze zkušeností mých kamarádek), že záleží na tělu každé z nás a reagujeme každá na něco jiného ![]()
@JayLee úplně s tebou souhlasím
Já jsem po dvou mimoděložních a bez vejcovodů, takže jinou možnost už jsme ani neměli
Takže jsem za metodu IVF neskutečně vděčná
Ještě by mohli vymyslet, jak zvýšit % úspěšnosti, ať se některé páry netrápí tak neskutečně dlouho ![]()
Zajímavé, já měla 2×IVF s Gonalem a nic z toho. Pokud se někdy dokopem k třetímu, tak asi ten Menopur zkusím - už jsem o něm uvažovala. ![]()
Posledně jsem mněla Menopur nový. Míchá se jen jednou a natahuje do stříkačky jen třeba 300j. Nemusí se mixovat 4 ampule.
stojí i míň ( byla jsem jako samoplárce)a aplikace je jedoduchá. Taky se nemusí brát ten 75j,ale natáhnotu jako u Purenalu kolik uečí lékař. Bohužel ani s 450j jsem neměla ani jedno zralé vajíčko. Teď jsem mněla jen Clostík a dvě zralá vaja. Pak se v tom vyznej. 1IVF co mám dceru jsem mněla 300j Purenalu a 3 vajíčka. Já na stimulaci obecně špatně reaguju. Ono co jsem vysledovala tak s minimální stimulací jsou ty vajíčka kvalitnější. Jen můj názor.
ono taky záleží na AHM a FHS a ostatních hormonrch. Když máš AHM a FHS ok tak je stimulace zas lepší. Mně při vysokých dávkách tělo neraguje jen vyvolává šílené migrény po tech 450j jsem skončila na neurologii a nic s toho nebylo.
![]()
Holky já teda měla u 1.IVFka Puregon a měla jsem 23.folíků ![]()
Pro srovnání napíšu 7.den stimulky u Puregonu a Menopuru ![]()
Puregon 7.den stimulky : Vlevo 4 folíky - 5-7mm,Vpravo 7 folíků - 8-9mm,Sliznice - 4,7mm
Menopur 7.den stimulky : Vlevo 4-6 folíků - 11-14mm,Vpravo 11-14 folíků - 9-11mm,Sliznice - 11mm ..Teď čekám na OPU,které bude v Po. 21.5. tak uvidím,kolik bude celkem folíků ![]()
Takže za mě spíš Menopur,ale opravdu záleží na člověku,každému vyhovuje něco jiného
![]()
@Marruš Děkuji
Určitě se ozvu
![]()
Jinak Gratuluji k dvojčátkům
a úspěšnou zítřejší kontrolu (screening) ![]()
Ahoj, můžu se přidat? Včera jsem začala stimulovat menopurem ![]()
@Marruš Maruš to jsem ráda,že screening je OK
![]()
Holky tak v pondělí 21.5. OPU ![]()
Folíci jsou vlevo 18-20mm,vpravo 15-17mm,aiznice je 12,8mm ![]()
Tak budu ještě teď 3.dny píchat Menopur 150IU a v sobotu ve 22hodin Pregnyl a jde se na věc
![]()