Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím vás holky, chtěla bych se poradit o možnosti užívání clomhexalu při geneticky zjištěné trombofilii.Jsem MTHFR v heterozygotním stavu.může se nebo nemůže užívat? Budu ráda za každý poznatek.dík.L.
pokud seš heterozygot, tyk by to melo byt OK, maximalne to muzes posychrova obcas nejakym anopyrinem
Jak jsi to myslela konkrétně s tím anopyrinem? Že bych si ho sama naordinovala? A nemůžu si tím spíš ublížit,když se snažíme o mimi? Nějak tomu moc nerozumím.L.
ne, to urcite nemuzes, kdyz to bude do 100 mg/d - da se koupit ctyrstovka a ctvrtit - ale myslim, ze ani to neni treba. mela jsi nejake trombozy a podobne?
Trombozu jsem neměla,tuto poruchu mi zjistili na genetice,mám to zděděné po mamince.na kontrolu na hematologii jdu až 10.4.,takže se zkusím i tam poptat.krev mívám dobrou,v předchozím těhotenství jsem si musela 4 týdny před porodem píchat fraxiparin,takže asi tak.tuto středu jsem dobrala poslední tabletu clomhexalu,brala jsem od 5.do 9.dne 1 tabletu denně.
Ahoj,
uz jsem to tu parkrat psala…mam Leidena a 3 ze 4 MTHFR, vsechno heterozygotne. Beru…a jenom v tehotenstvi…pulku Anopyrinu 100mg za dva tri dny (no flakam to priznavam). Mimo tehu neberu nic. Pulka obden je uplne v pohode, tak to mam naordinovany, ale nedelal mi uplne dobre od zaludku.
ber to s jidlem, muze to drazdit zaludek. Leiden muze i jako hetero neco malinko delat, MTHFR spis nic.
No Anopyrin se musi brat s jidlem, je to desnej dryak. Bohuzel ani to mi nepomaha. Ale kdyz mam odstup dva dny, je to ok. Pri prvnim se to nevedelo a bylo to dobry, prislo se na to nahodou…takze to zas az tak neresi.