Clostilbegyt 9DC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
14
13.6.24 10:36

Clostilbegyt 9DC

Ahoj mám dotaz. Dostala jsem od doktora clostilbegyt 9DC.
Doktorovi jsem řekla že jsem vypozorovala že mám krátký ciklus 22-23 zhruba, a on to počítal že si ho mám vzít a brát 5 dní a na kontrolu mám dojít za 3 týdny. Tak se chci zeptat jestli to není pozdě. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
284
13.6.24 10:44

A ovulaci běžně máš?

Standardně se píše 3-7 den cyklu, nebo lze 5-9 den cyklu. Je k tomu, aby pomohl vajíčkům dozrát, není to moc o tom, že by ovulaci posunul a tím prodloužil cyklus. A dle mého začít ho brát až 9 DC je dost pozdě.

Pokud ho bereš standardně, tak se chodí na folikukometrii 11., resp. 13 DC.
Proč ti ho napsal? 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
13.6.24 10:48

@Lovelaces. Dělám si ovulační testy a ty níž zatím neukázali. Mívala jsem nepravidelný ciklus a v lednu jsem měla ranní potrat. Doktor se díval vnitřním ultrazvukem a říkal že je vše v pořádku. Říkal jestli se to nepovede mám za ním přijít tak jsem byla včera a on mi napsal toto ale nedělal mi žádný ultrazvuk nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
13.6.24 11:30

@Lovelaces Dělám si ovulační testy a ty níž zatím neukázali. Mívala jsem nepravidelný ciklus a v lednu jsem měla ranní potrat. Doktor se díval vnitřním ultrazvukem a říkal že je vše v pořádku. Říkal jestli se to nepovede mám za ním přijít tak jsem byla včera a on mi napsal toto ale nedělal mi žádný ultrazvuk nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
13.6.24 12:44

Tak tohle je nějaké divné, co je to za doktora, to jsem snad ještě neslyšela. To sazení 9.DC je opravdu pozdě, jak sama píšeš. Dělal ti lékař folikulometrii? To je zásadní vyšetření, které odhalí, zda probíhá/neprobíhá ovulace a zda je vhodné CC nasadit.
Clostilbegyt (CC):

• se nasazuje pouze ženám, které nemají ovulaci!=nemají žádné folikuly ve vaječníku. (Pokud ovu máš, tak je to naprosto zbytečné a přirozenou ovu si narušuješ).
  • je to lék, který způsobuje, že bude růst+dozrávat v ideál. případě 1 dominantní folikul, ale riziko je, že jich může dozrát víc
  • proto se vždy nasazuje, co nejnižší možná dávka=1 tableta, aby se snížilo riziko dozrávání více folikulů (některým ženám stačí už ta 1tbl, aby jim dozrálo více folikulů)
  • při nasazení je naprosto nezbytná UZ kontrola hned po dobrání:

užívání od 3-7.DC, pak se provádí UZ kontrola 8-10.DC.
užívání od 5-9.DC, pak se provádí UZ kontrola 10-12.DC.

Každý lékař, který nasazuje CC by měl počítat s tím, že pak musí ženu odsledovat na UZ, protože když to neudělá, tak vůbec neví, jestli + jak na CC reaguješ.
Podle výsledků UZ se totiž plánuje další postup!
Pokud dozrává 1 folikul, může se píchnout Ovitrelle a naplánovat čas.pohl.styk, pak se nasazuje do 2.fáze cyklu nějaký progesteronový preparát.
Ale pokud dozrává 2 a více folikulů, pak by lékař neměl doporučit snažení, protože hrozí vícečetné těhotenství.
Navíc by tě lékař měl upozornit, že CC nesvědčí děložní sliznici, velmi zpomaluje její růst a sliznice opravdu špatně narůstá, proto je dobré ji podpořit tím progesteronem.
V dalším cyklu bych trvala na folikulometrii nebo krevním testu pro zjišť. ovulace. :palec:

• Citovat
  • Upravit
14
13.6.24 16:13

@ZinaJudita1 Právě je mi to divny podle toho co jsem četla. Tento mešit mi nedělal právě nic ani se nepodíval jen napsal tyto prášky.
Budu muset změnit doktora, asi ty prášky další už nebudu brát raději

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
13.6.24 18:17

@sabuska122 Ano, v tomto případě špatný lékařský postup. Nasazení CC se musí odsledovat na UZ, je to naprosto klíčové, pro stanovení dalšího postupu. Navíc nasazení až 9.DC je určitě chyba, v této fázi už je u anovulačního cyklu pozdě, aby začaly růst folikuly. Protože obvykle začínají růst již na začátku cyklu, čili jak přijde menstruace. Menstruace je vlastně nový cyklus, 1.fáze se nazývá folikulární-odvozeno od toho, že se začnou vytvářet folikuly. Takový 9.DC už mají ty folikuly být velké třeba 14 mm a víc. Nasazení CC tento den je nepochopitelné, jak mohou folikuly vyrůst za tak krátkou dobu, když máš tak krátký cyklus? Celé to opravdu nedává moc smysl. Pokud máš cyklus 22/23 dní, je to krátký cyklus a ovulaci bys měla mít teoreticky přirozeně už 10.DC. Po FF totiž následuje LF, která by měla trvat 12-14 dní. Změnit lékaře a hodně se na všechno ptát ;)

• Citovat
  • Upravit
14
13.6.24 19:02

@ZinaJudita1 Děkuji už to brát nebudu zítra si zavolám jinam a bude to.
Dělám si ovu test každý den a nic zkusila jsem aji digitální a ten taky je furt negativní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
13.6.24 19:07

@ZinaJudita1 meřím aji bazalni teplotu tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie