Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
U nás to fungovalo, nejdřív 2 kluci při ovulaci a potom holka 1-2 dny před ovulací, nevím přesně, ale ovulační test byl pozitivní až den po sexu.
Za mě blbost, ale za vyzkoušení nic nedáš tak chutě do toho.
50:50 3 dny před ovulací a jednou kluk a jednou holka. 1 den před 2× kluk.
Jo, o nějaké procento to v teoretické rovině šanci posunout může. Třeba z 50:50 na 49:51
Ne, beze srandy, při inseminaci se to nacasuje tak, aby byly spermie zavedený co nejblíž ovulaci, ideálně max. V řádu hodin od ní. A stejně se po takovém otěhotnění rodí holky kluci plus mínus napůl ![]()
U nas to funguje přesně na 50 %
jednou kluk a jednou holka, oba pocati pár dní před domnelou ovulaci.
My jsme meli ctyrikrat nacasovano na kluka (styk v dobe ovulace nebo kratce po ni) a mame ctyri holky.
Sestrenici to fungovalo. Ma prvni dceru a druheho syna. Oba pri nacasovani podle babskych rad.
Ale proste jak je psano vyse, pravdepodobnost, ze to vyjde, je obecne 1:2.
Nemůžeš nijak ovlivnit, která ze spermií zrovna vleze do vajíčka. A spermie rozhoduje pohlaví. ![]()
@Janča6 píše: Více
No, kdyby to bylo 1:2, tak by to fungovalo celkem slušně…
@Lecanora píše: Více
Teorie zní, že ty klučičí spermie min vydrží, takže při styku víc dní před ovulaci stačí pochcipat. Jako zní to asi „vědečtěji“ než „měsíc byl zrovna v první ctvrti“, ale v reálu samozřejmě skutek utek.
@ugluk Tak ono to nejspíš i platí, ale při jejich množství to výslednou pravděpodobnost změní jen málo…
Máte prosím některá zkušenost, že jste cíleně zkoušeli počít pár dní před ovulací, aby byla většina pravděpodobnost holčičky w vyšlo vám to? Plánujeme druhé dítko, tak já Jeny jestli má smysl to vůbec ujíždět. Čínský kalendář znám a ten mi nevyšel ani u prvního, takže tomu nevěřím 😀, děkuji