Clostilbegyt, IUI, odběr

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
3.10.22 14:36

Clostilbegyt, IUI, odběr

Ahoj holky
Jdu si k vám pro radu. Jsme v tomhle s partnerem úplní nováčci, takže se omlouvám pokud mám možná trochu zvláštní dotaz. Příští měsíc začnu užívat clostilbegyt, který by měl podpořit (pokud jsem to dobře pochopila) dozrávání více folikulů a následně zkusíme zhruba 2-3krat IUI případně poté rovnou IVF. Můj dotaz zní : v případě že by se vytvořilo opravdu vetsi mnozství folikulů, je možné folikuly/vajíčka odebrat a zamrazit na případné IVF, nebo alespoň jen část? Jde mi totiz o to že kdyby tam ty vajíčka byly třeba 4, samozřejmě je větší šance otěhotnění, ale zároveň vyšší šance vícečetného těhotenství, takže proto mě zajímá zda by v případě většího počtu šly nějaké vajíčka odebrat a zamrazit. Vím, že na všechno bych se měla ptát spíše své lékařky, ale nechci před ní vypadat hloupě s tímhle mým napadem :D moc předem děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68816
3.10.22 15:07

Pokud to zjistíte včas, tak IUI na IVF „překlopit“ lze. Správně by ti IUI neměli provádět na tři a více folikulů. Jinak je tam jenom otázka placení, jestli na to vyčerpat plnohodnotný cyklus razený pojišťovnou, ta by to ale měla předem schválit, takže by bylo dost obtížné to rozhodnout ze dne na den. Nebo zda variantu samoplátce a tam dle ceníku daného CARu, zda má speciální sazbu pro nativ/ minimální stimulaci, ale klidně by tě to mohlo vyjít na 20 000 a více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.22 15:51

@ugluk děkuji moc za odpověď. Počítám s tím že bych šla jako samoplátce. Dost teď předbíhám, ale ráda bych měla předem zjištěno že v případě více folikulů, tak zda je tam ta možnost případného odběru a to i přesto že se mělo původně provést IUI. Nechci aby to znělo hloupě, ale když už bych měla nastimulováno, tak nechci jen tak ty vajíčka promrhat :)

• Citovat
  • Upravit
Janli
3.10.22 15:53
@Anonymní píše:
@ugluk děkuji moc za odpověď. Počítám s tím že bych šla jako samoplátce. Dost teď předbíhám, ale ráda bych měla předem zjištěno že v případě více folikulů, tak zda je tam ta možnost případného odběru a to i přesto že se mělo původně provést IUI. Nechci aby to znělo hloupě, ale když už bych měla nastimulováno, tak nechci jen tak ty vajíčka promrhat :)

Zkus se v caru domluvit, aby vám rovnou dali ke schválení ivf, pak by jsi nemusela odběr absolvovat jako samoplátce.

• Citovat
  • Upravit
68816
3.10.22 16:51

Ano, to je fakt, to IVF se dá schválit předem.
Nicméně snahou stimulace na IUI by mělo být, aby tam byly max. dva folikuly. Pak je otázka, která asi nemá jedinou správnou odpověď - když tam budou teba ty čtyři, nechat pokus plavat, když už se člověk dopoval hormonama? Vyplácat pokus na pojišťovnu, když víš, že by ti v něm jinak vydatně přispěli na plnou stimulaci a naději na získání několikanásobku vajíček? Nebo jít do samopláteckého pokusu a dát do toho hodně peněz. Úvahy jsou to reálné, já měla při svém posledním pokusu stimulace antiestrogeny pět folikulů. Na jediném vaječníku. Ale my s tím od začátku počítali jako IVF (měla jsem k němu neprůchodný vejcovod).
Je fajn, že o tom přemýšlíš předem a nebála bych se to s doktorem prodiskutovat.
V každém případě držím palce pro zdárný výsledek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
9.10.22 20:40

Ja o tomhle teda neuvazovala, ale kdyz jsem mela pred IUI 4 vajicka, tak mi to neprovedli a nepocital se ten pokus. Coz mi nevadilo. Ted podstupujeme posledni pokus a pak nas ceka IUI.. ono zalezi, jakou davku clostilu dostanes a jak jsi na tom s ovulaci bez podpory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí