Těhotenství a menstruační vyvolavačka

3.10.22 10:41

Těhotenství a menstruační vyvolavačka

Ahoj, předem děkuji za odpověď píšu sem jelikož jsem mlada a nezkušena. Dnes mám 19 dnů zpoždění menstruace, s tím že jsem si dělala testy a jeden mi vyšel pozitivní a zbytek testu negativní, podle mým výpočtu bych měla těhotná 3 týdny, ale s tím že doktor nic tam neviděl a ani mi nechtěl udělat testy krve i když jsem říkala že bych si to uhradila sama, řekl mi jen to že kdybych byla testy by byli pozitivní a že mám asi nějaký velký problém z mes. a proto bych si měla píchnout vyvoláváčku ale že nejdříve uděláme těhotenským krev na moč. Takže jsem si nechala píchnout vyvolavačku ale s tím že jsem pospíchala do práce a na malou se mi nechtělo a taky jsem si test na moč dělala rano tak jsem ho odmítla řekla jsem tedy tyhle důvody, sestřička ale byla tak hodna a řekla že sama tohle měla a nakonec byla tehotna a že jestli chci tak mi udělá krevní testy takže jsem byla velice ráda. Jenomže teď mám strach že pokuď jsem tak ta injekce nějak pomůže potratů a že to miminku uškodí a nemám se koho zeptat tak proto píšu sem 🙈.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
3.10.22 10:44

Kdybys těhotná byla, jako že asi nejsi, po tolika dnech zpoždění bys měla na testu dálnice, tak by to miminku nijak neublížilo.
Na krev si vždy můžeš zajít jako samoplátce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35970
3.10.22 10:45

U toho doktora jsi byla kdy? Poslední test jsi si dělala kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
3.10.22 10:56

Vyvolávačka těhotenství neuškodí, naopak je to hormon, který to těhotenství podpoří. Takže toho bych se nebála. Jinak na krev můžeš jít i sama jako samoplatce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
3.10.22 11:17

Jednou jsem na vyvolávací injekci byla. Doktorka mi říkala že kdybych byla těhotná, tak by to těhotenství akorát podpořilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ledová káva
3.10.22 12:17

Injekce na vyvolání menstruace je velká dávka progesteronu, který těhotenství nijak neohrožuje. Menstruace se totiž i při přirozeném průběhu cyklu spouští poklesem hladiny progesteronu. Když se menstruace opozdí, znamená to, že dosud k takovému poklesu hladiny progesteronu nedošlo. Gynekolog tedy aplikuje injekci většího množství progesteronu, tím se jeho hladina zvýší a následně, až se dávka „vstřebá“, dojde k žádanému poklesu, který spustí menstruaci. Když je žena těhotná, tělo samo začne produkovat větší množství progesteronu a spustí se pochody, které zabrání spuštění menstruace (činnost žlutého tělíska).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex