Clotrimazol tablety v těhotenství

828
1.11.12 11:18

Clotrimazol tablety v těhotenství

Holky prosím vás, jsem v 15 tt a doktorka (na ambulanci, můj dr ordinuje až od zítřka) mi předepsala na kvasinkový zánět Clotrimazol tablety a Canesten krém..jenže jak jde ta rozpuštěná tableta ven, tak je místo bílého (podle tablety) světle růžový až světle červený. Četla jsem, že to je prokrvenou sliznicí, ale i tak..měla jste to taky některá??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
1.11.12 11:23

Já než šla na cytologii, dostala jsem taky jakejsi čipek a taky jsem měla růžovej výtok. Dr mě na to teda upozornil už předem, že se to stát může a je to jen podrážděním čípku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.11.12 11:29

Já jsem Clotrimazolem přeléčovala kvasinky ke konci těhotenství, ale ten výtok z té tablety nebyl rozhodně růžový nebo dokonce červený (krev). Ono to fakt nemusí nic znamenat, mohla prasknout jen nějaká cévka, ty sliznice jsou v těhotenství překrvené, ale asi si doktorovi cinkla a zeptala se - pro klid duše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
1.11.12 11:43

Já cca okolo 33tt taky léčila kvasinky a měla jsem teda clotrimazol krém a tablety na zavádění - teď si opravdu nevzpomenu na název. Tableta taky odcházela s troškou krve. Vím, že jsem se lekla a volala na gyndu, kde mě doktrorka ujistila, že je to normální, pokud se nehrne hodně krve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
828
1.11.12 11:58

To není samostatná krev, jen to takový lehce červený výtok s rozpuštěnou tabletou..jinak nic. ach jo. asi tam budu muset pro jistotu zavolat, popř. se ještě optám dnes na screeningu..přece jenom je to jinej dr zase :)
díky holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.11.12 12:06

Já to měla taky, lehce růžový, tuším dva dny. Po přeléčení je vše OK. Taky jsem měla obavy, pořád jsem to sledovala, ale zlepšovalo se to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.11.12 12:09

@bublifucekk Hele, ono to asi nebude, ale jen to beru ze své zkušenosti, že bych se zkrátka zeptala odborníka a měla klid. Určitě bych se nějak nestresovala a neplašila, k tomu určitě není důvod. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
18.3.19 13:34

Clotrimazol před porodem

Ahoj, jsem ve 37tt a ze stěru mi byly zjištěny kvasinky. Můj gynekolog mi na to napsal clotrimazol al 100. Jelikož mi vždy doporučí divné dávkování, tak se zeptám vás.. Je to tedy těch 6 tablet, které se berou 6 dní aby léčba zabrala. On mi řekl, že stačí když si vezmu tabletu 2× za týden. :roll: Sice nemám žádný výtok, spíše naopak a svědění jen občas a nijak strašný, ale i tak bych přece jen byla ráda, aby se to pořádně přeléčilo a pochybuju, že toho docílím přerušovanou léčbou. Co si o tom myslíte? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5137
18.3.19 13:40

Ridila bych se lekarem, nebo se poradila jeste s lelarnikem. I v tech pribalovych letacich vzdy pisou, ze se mas ridit letakem nebo pokyny lekare - pokud predepsal lekar, ridila bych se jeho pokyny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
18.3.19 13:41

Brala jsem těch šest v kuse.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
18.3.19 13:42

Ber těch 6. Je zbytečný to podceňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
18.3.19 13:46

Ono v těhotenství ty kvasinky ničemu nevadí, kolikrát mi to ani neléčili, ale takhle ke konci léčili fakt důkladě - jednak to chtěli mít zdravé, až půjde dítě skrz, druhak tím zánětem můžou dost křehnout sliznice. Mně se tam ten zánět opakovaně vracel, tak bych to léčila pořádně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
18.3.19 13:53

@ugluk Taky na to trpím celé těhotenství a říkala jsem mu to mockrát. Dal mi na to něco jen jednou za celé těhotenství. Byly to nějaké 3 čípky a už tenkrát mi řekl ať si vezmu jeden za týden :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
18.3.19 14:08

Nechodíš už v tomhle tt do poradny v porodnici? Já střídala tetraboritan, macmiror a clotrimazol, po něm jsem to dokázala mít negativní snad měsíc. Ale fakt jsem brala poctivě plnou dávku. Naposled právě v tom 37.tt, ale kontrola po dobrání už se nestihla, za týden jsem rodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
18.3.19 14:54

@ugluk Na první kontrolu do porodnice půjdu příští pondělí. Tak já to asi budu brát těch 6 dní po sobě, ublížit to snad nemůže tak co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí