Co bude dál, oba bez práce

Anonymní
4.12.13 10:04

co bude dál,oba bez práce

Jsem třetí měsíc na ÚP, marně hledám práci kde se dá. Zhruba tři dny je manžel divný, moc nemluví, pořád nad něčím koume a včera večer mi řekl, že je dost možné že od začátku roku bude bez práce, že jejich firma končí :? Čověk nenadělá nic, jen nad tím pořád musím přemýšlet co by jsme dělali, nebyl by vůbec žádný příjem, do toho hypotéka :?.A co si budem povídat z prací je to těžká bída. Byl jste někdo v takové situaci, že jste skončili oba na pracáku? Co s tím, jak jste to řešili?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
4.12.13 10:08
@Anonymní píše:
Jsem třetí měsíc na ÚP, marně hledám práci kde se dá. Zhruba tři dny je manžel divný, moc nemluví, pořád nad něčím koume a včera večer mi řekl, že je dost možné že od začátku roku bude bez práce, že jejich firma končí :? Čověk nenadělá nic, jen nad tím pořád musím přemýšlet co by jsme dělali, nebyl by vůbec žádný příjem, do toho hypotéka :?.A co si budem povídat z prací je to těžká bída. Byl jste někdo v takové situaci, že jste skončili oba na pracáku? Co s tím, jak jste to řešili?

okamžitě jsem vzala první brigádu, která se namanula (já byla na úp, můj ex omarodil s tím, že byla vidina cca rok léčení). Z příjmu cca 40 tis jsme spadli na 15 tis nemocenské - začala jsem podnikat a do toho jela na 3 směny ve fabrice. Na první měsíc hlídání zaskočila moje mamka (ex se nesměl vůbec hýbat), pak už to zvládat. dokázala jsem pokrýt 95 % ztraceného příjmu, ale musím říct, že to bylo nejdelších 8 měsíců mého života :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
4.12.13 10:10

V takové situaci jsem se naštěstí neocitla avzhledem k tomu, že jsem z velkého města, tak tady se v nejhorším vždycky nějaká práce sehnat dá, ale spíš bych reagovala na tu hypotéku. Nevím u koho jí máte (banka),ale u většiny hypoték si lze na samodřejmě omezenou dobu vzít „platební prázdniny“-což je pozastavení splácení. Hlavně to nenechte být, že to nějak dopadne. Pokud by to s prací manžela dopadlo, jak píšeš, kontaktujte hned banku, řekněte problém a snažte se zavčas domluvit co dál, aby jste pak nelítali v průseru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
4.12.13 10:10

Proto se bojim hypoteky jak cert krize…clovek by mel mit nejake uspory pro tkove pripady..je to sice tezke v dnesni dobe neco usetrit, ale clovek musi mit jistotu…zkuste popatrat nemate v blizkosti aspon nejakou fabriku ci neco takoveho?…nebo by mohl manzel za praci treba do Prahy a posilat penize

• Citovat
  • Upravit
1283
4.12.13 10:11

Znamym se to stalo pred par lety, nakonec odesla nejprve ona do Nemecka (ikdyz umela jen zaklady NJ) a delala v McDonalds, pak v hotelu na docela dobre pozici a manzel (tehdy jeste pritel) za ni prijel a zacal jezdit pro nejakou firmu jako ridic. ve vysledku se maji mnohem lip nez kdyz zili tady. Ale bydleli v podnajmu, takze nemuseli resit hypoteku, jen se postupne sebrali a odjeli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
4.12.13 10:13

Ja si myslim, ze i alespon do nejakyho tesca by vzali na brigadu tedka v tyhle dobe.. i po novym roce..hodne shani i na zaskoky na recepce atd.. zalezi na vasich casovych moznostech, na tom, odkud jste a tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
4.12.13 10:14

A nebo… hlidani deti…to se da vzdycky nejak splasit si myslim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
4.12.13 10:14

@1.zizi máš naprostou pravdu!!! V takové krizové situaci bych uvažovala i na přechodnou dobu nad prací v zahraničí!!!aspoň pro jednoho z vás. Bohužel, je to na úkor vztahů, ale prostě něco mít musíte za každou cenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
4.12.13 10:17
@Anonymní píše:

a co jste dělaly před pracákem? a co manžel dělá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
4.12.13 10:19

@Vermion v zahranici se uchyti celkem dobre si myslim, protoze znam i holky, ktere sotva dodelaly ucnak a ted delaji na hotelech, nebo v nemocnicich jako uklizecky a maji se daleko lepe, nez kdyby pracovaly tady

• Citovat
  • Upravit
2642
4.12.13 10:23

Dvojmo

Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
majkaakajka
4.12.13 10:35
@Vermion píše:
@1.zizi máš naprostou pravdu!!! V takové krizové situaci bych uvažovala i na přechodnou dobu nad prací v zahraničí!!!aspoň pro jednoho z vás. Bohužel, je to na úkor vztahů, ale prostě něco mít musíte za každou cenu.

Určite sa stotožňujem s týmto názorom, ak by to aj nebolo zahraničie, minimálne manžel by si určite našiel prácu v nejakom väčšom meste. Je to ná úkor vzťahu, ale keďže máte hypo a určite aj iné výdavky, proste neexistuje, aby ste boli obaja doma. Z ničoho sa žiť nedá a pri nedostatku peňazí by sa to tiež odzrkadlilo na vzťahu.

• Citovat
  • Upravit
1685
4.12.13 10:40

Nam se to nastesti jeste nestalo proto si radeji kazdy mesic ukladam po tisicovce pritel to ani nevi kdyby nahodou…muze se stat cokoli…vzala bych prvni praci jaka se namane i kdybych mela mit treba 3 brigady proste cokoli.Ta hypoteka za to stoji :palec: Aspon nez se najde neco poradneho. Zalezi kde bydlite no, nekde nejsou ani ty brigady :| tak to zvladnete :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
4.12.13 10:41

Edit chyby

Příspěvek upraven 21.02.14 v 13:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
4.12.13 10:53

Nam se to jeste taky nastesti nestalo. Ale porad verim tomu, ze kdyby chlap prisel nedejboze o praci a nic nemohl sehnat, ze a vezmu proste co bude.Bylo by to jednodussi prave tim hlidanim, on by mohl se venovat detem a ja ihned nastoupit klidne na trismenny provoz. Ktery ted nejde, jelikoz je v praci opravdu od rana do vecera.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky