Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jsem docela v šoku a nevím, co si mám myslet.
S přítelem nám to klape až na… Jeho dceru. Je jí 13,5, ve své podstatě je to moc hodná holka, dobře se učí, ale…doma neudělá lautr nic. A to je to, co mi vadí. Nechci, aby sýíčila celý byt, ale sem tam vysavač by vzít mohla a vyndání myčky by jí také ruce neutrhlo. Zkrátka já chci, aby vít pomáhala, on tomu nechává volný průběh (i když už se lepší).
Její sobota či neděle: vstane v 10, přesune se do obýváku na gauč a milostivě čeká, až jí někdo dá něco k snídani. Nají se, vše nechá na stole, pak se musí 2 hod honit, aby si vyčistila zuby. Sem tam si dojde na záchod, k obědu taky laskavě vstane - talíř opět nechá, a zase se přesune na gauč. Pak se začne nudit a začnou se s bráchou rvát. A takhle to chodí pořád. Když po ní něco chci, tak to hodinu omílá, pak hodinu vymýšlí, proč to udělat nemuže. Zkrátka mi tohle strašně vadí a nejednou jsme se kvůli tomu pohádali. Skončilo to slovy: až budeš mít svoje děti, tak si je vychovájej, ale tyhle jsou moje a tak si je budu vychovávat sám.
Pravda. Ranilo mě to, ale od té doby jsem se do toho přestala plést. Mám na starosti celou domácnost, obchod, zahradu a venkovní zvířectvo a mám toho až nad hlavu. Přítel také doma pracuje, ne že ne. V tomhle bych mu křivdila.
A teď k problému. Dostali jsme se teď do hodně blbé finanční situace a já se nabídla, že prodám byt po taťkovi. Vyřešilo by nám to nejhorší.
A on mi na to souhrnně řekl: Neprodávej, nech si zadní vrátka. Holka půjde do puberty a co pak budeš dělat?!
Pochopila jsem to tak, že jakmile začne holka šílet, tak já si mám sbalit kufry, abych zbytečně neprudila.
A já jsem jako co? Onuce, která tu pouze vyplňuje prostor nebo jak?
Ach jo. Potřebuji nějaký rozumný názor na věc. Myslela jsem si, že se mnou tak nějak počítají, ale z tohohle nevím ![]()
Co vy na to?
Ptala ses v prvé řadě jeho, jak to myslel?
Když něco nevíme, zeptáme se.
Ještě musím dodat, že děti máme ve střídavé péči. Já osobně si myslím, že se jim snaží ulevovat, protože jsou chudáčci z rozvrácené rodiny, ale takhle to nejde. Přece musí mít nějaké základní návyky. Ne? Nebo chci moc?
A k nevlastním dětem:
ty bydlíš u nich? a jak dlouho jste spolu?
@lemaz stanov mu podminky spolecneho souziti, vcetne vetsiho zapojeni dcery do domacich praci. Vyslechni i jeho nazor. Pokud se neshodnete v zakladnich bodech, mas kam odejit. Mam pocit, ze beres situaci s nadhledem a ze jsi rozumna, tudiz reseni urcite najdete ![]()
@Larr píše:
Ptala ses v prvé řadě jeho, jak to myslel?
Když něco nevíme, zeptáme se.
Ano, ptala. Řekla jsem mu, to co jsem napsala tady a on na to: vše podstatné jsem řekl, přeber si to jak chceš.
Myslim, ze to nebylo mysleno tak, ze si mas potom zbalit kufry, ale co kdyby sis je opravdu zbalit chtela a on te vlastne nechce pripravit o ty zadni vratka…
A ma pravdu, nechala bych si je, ne proto, ze holka bude v puberte, ale tak, pro jistotu, nikdy nevis a byt muzes prodat vzdycky…
Myslim, ze si to beres moc osobne, s tou onuci…
@lemaz Tohle ti může vysvětlit jenom tvůj chlap, zeptej se ho
Nemusí to znamenat nic
Příspěvek upraven 03.12.13 v 19:18
Zeptej se ho. obcas si zenske mysli buhvi co a chlap to tak nemysli.
@Crystalline už jsme se několikrát domlouvali. Když jsou děti pryč, tak to vše odkýve, ale jakmile přijedou, tak jim div zadek neutírá. Já je mám také ráda, ale…
Neprodávej
jinak na jeho, že jsou to jeho děti tak je nevychovávej tak jim taky neposluhuj.
@Stevia píše:
Myslim, ze to nebylo mysleno tak, ze si mas potom zbalit kufry, ale co kdyby sis je opravdu zbalit chtela a on te vlastne nechce pripravit o ty zadni vratka…
A ma pravdu, nechala bych si je, ne proto, ze holka bude v puberte, ale tak, pro jistotu, nikdy nevis a byt muzes prodat vzdycky…
Myslim, ze si to beres moc osobne, s tou onuci…
Kéž by to tak bylo a ej možné, že zítra už to také takhle uvidím, ale teď mi to teda dalo celkem ránu.
@lemaz noooo tak to by mi hodne ublizilo
Nicmene bych prestala delat servis. navarila bych to jo, ale jidlo at si princezna nanda sama..to same talir, dokud si ho neumyje, dala bych ji veceri na ten samy
je blbe, ze tam neni ta podpora pritele…moc nepomuzu, snad jen drz se a at se to v dobre obrati ![]()
Dohodla bych se s obema na vetsim zapojeni dcery do domacich praci, treba objednou mycka a talirek take nema nozicky, to vi i triletak…
Jinak je to normalni pubertalni chovani, bohuzel to ceka kazdeho, jen se to musi korigovat pro ne je to teda prudeni, to je jasny.