Zklamaná jím, sebou - nevím

3040
3.12.13 19:11

Zklamaná jím, sebou - nevím

Ahoj holky, jsem docela v šoku a nevím, co si mám myslet.
S přítelem nám to klape až na… Jeho dceru. Je jí 13,5, ve své podstatě je to moc hodná holka, dobře se učí, ale…doma neudělá lautr nic. A to je to, co mi vadí. Nechci, aby sýíčila celý byt, ale sem tam vysavač by vzít mohla a vyndání myčky by jí také ruce neutrhlo. Zkrátka já chci, aby vít pomáhala, on tomu nechává volný průběh (i když už se lepší).
Její sobota či neděle: vstane v 10, přesune se do obýváku na gauč a milostivě čeká, až jí někdo dá něco k snídani. Nají se, vše nechá na stole, pak se musí 2 hod honit, aby si vyčistila zuby. Sem tam si dojde na záchod, k obědu taky laskavě vstane - talíř opět nechá, a zase se přesune na gauč. Pak se začne nudit a začnou se s bráchou rvát. A takhle to chodí pořád. Když po ní něco chci, tak to hodinu omílá, pak hodinu vymýšlí, proč to udělat nemuže. Zkrátka mi tohle strašně vadí a nejednou jsme se kvůli tomu pohádali. Skončilo to slovy: až budeš mít svoje děti, tak si je vychovájej, ale tyhle jsou moje a tak si je budu vychovávat sám.
Pravda. Ranilo mě to, ale od té doby jsem se do toho přestala plést. Mám na starosti celou domácnost, obchod, zahradu a venkovní zvířectvo a mám toho až nad hlavu. Přítel také doma pracuje, ne že ne. V tomhle bych mu křivdila.
A teď k problému. Dostali jsme se teď do hodně blbé finanční situace a já se nabídla, že prodám byt po taťkovi. Vyřešilo by nám to nejhorší.
A on mi na to souhrnně řekl: Neprodávej, nech si zadní vrátka. Holka půjde do puberty a co pak budeš dělat?!
Pochopila jsem to tak, že jakmile začne holka šílet, tak já si mám sbalit kufry, abych zbytečně neprudila.
A já jsem jako co? Onuce, která tu pouze vyplňuje prostor nebo jak?
Ach jo. Potřebuji nějaký rozumný názor na věc. Myslela jsem si, že se mnou tak nějak počítají, ale z tohohle nevím :nevim:
Co vy na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Larr
3.12.13 19:15

Ptala ses v prvé řadě jeho, jak to myslel?
Když něco nevíme, zeptáme se.

• Citovat
  • Upravit
3040

Ještě musím dodat, že děti máme ve střídavé péči. Já osobně si myslím, že se jim snaží ulevovat, protože jsou chudáčci z rozvrácené rodiny, ale takhle to nejde. Přece musí mít nějaké základní návyky. Ne? Nebo chci moc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr

A k nevlastním dětem:
ty bydlíš u nich? a jak dlouho jste spolu?

• Citovat
  • Upravit
Crystalline
3.12.13 19:16

@lemaz stanov mu podminky spolecneho souziti, vcetne vetsiho zapojeni dcery do domacich praci. Vyslechni i jeho nazor. Pokud se neshodnete v zakladnich bodech, mas kam odejit. Mam pocit, ze beres situaci s nadhledem a ze jsi rozumna, tudiz reseni urcite najdete :)

• Citovat
  • Upravit
3040
3.12.13 19:16
@Larr píše:
Ptala ses v prvé řadě jeho, jak to myslel?
Když něco nevíme, zeptáme se.

Ano, ptala. Řekla jsem mu, to co jsem napsala tady a on na to: vše podstatné jsem řekl, přeber si to jak chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
3.12.13 19:17

Myslim, ze to nebylo mysleno tak, ze si mas potom zbalit kufry, ale co kdyby sis je opravdu zbalit chtela a on te vlastne nechce pripravit o ty zadni vratka…
A ma pravdu, nechala bych si je, ne proto, ze holka bude v puberte, ale tak, pro jistotu, nikdy nevis a byt muzes prodat vzdycky…
Myslim, ze si to beres moc osobne, s tou onuci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429

@lemaz Tohle ti může vysvětlit jenom tvůj chlap, zeptej se ho ;) Nemusí to znamenat nic

Příspěvek upraven 03.12.13 v 19:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
380

Zeptej se ho. obcas si zenske mysli buhvi co a chlap to tak nemysli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040

@Crystalline už jsme se několikrát domlouvali. Když jsou děti pryč, tak to vše odkýve, ale jakmile přijedou, tak jim div zadek neutírá. Já je mám také ráda, ale…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6899

Neprodávej
jinak na jeho, že jsou to jeho děti tak je nevychovávej tak jim taky neposluhuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
3.12.13 19:18
@Stevia píše:
Myslim, ze to nebylo mysleno tak, ze si mas potom zbalit kufry, ale co kdyby sis je opravdu zbalit chtela a on te vlastne nechce pripravit o ty zadni vratka…
A ma pravdu, nechala bych si je, ne proto, ze holka bude v puberte, ale tak, pro jistotu, nikdy nevis a byt muzes prodat vzdycky…
Myslim, ze si to beres moc osobne, s tou onuci…

Kéž by to tak bylo a ej možné, že zítra už to také takhle uvidím, ale teď mi to teda dalo celkem ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
3.12.13 19:19

@lemaz noooo tak to by mi hodne ublizilo :,( Nicmene bych prestala delat servis. navarila bych to jo, ale jidlo at si princezna nanda sama..to same talir, dokud si ho neumyje, dala bych ji veceri na ten samy :nevim: je blbe, ze tam neni ta podpora pritele…moc nepomuzu, snad jen drz se a at se to v dobre obrati :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
3.12.13 19:19

@Larr Ano, bydlím u něj a jsem tu 2,5 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
3.12.13 19:20

Dohodla bych se s obema na vetsim zapojeni dcery do domacich praci, treba objednou mycka a talirek take nema nozicky, to vi i triletak…
Jinak je to normalni pubertalni chovani, bohuzel to ceka kazdeho, jen se to musi korigovat pro ne je to teda prudeni, to je jasny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí