Co bude za deset let - co jste si myslely před deseti lety?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
lekno
18.12.12 10:20

Co bude za deset let?

Kdesi v Německu odpovídám na poslední dotaz pro seminární knihu. Mám po škole, tak před prací ještě cestuju a učím se jak žít v jiné zemi.

Wo glaubst du bist du in 10 Jahren? Where do you think you will be in 10 years?
Za deset let? to je doba…kolik mi to vlastně bude…33, no to už budu pěkně stará :roll:
Tak snad budu mít něco odpracováno a co já vím budu mít už svou vlastní rodinu? No věk by na to byl…
Ale zpět do reality, až se vrátím do S. zpět k projektu nebudu mít čas přemášlet nad tím co bude dál. Škola generací, děcka, výlety, práce na časopisu atd. atd.
Tolik únor 2003.

Je prosinec 2012, na adventním věnci už hořely tři svíce. V pokoji spí dva zlatíčka, na stole vánoční cukroví a za oknem sem tam proletí vločka. Och, jak kýčovité. S úsměvem listuji deníkem, co jsem před lety psala. I tou knihou ze semináře. Už to bude deset let, ale uteklo to neskutečně rychle. Nepřipadám si stará :lol: Vše se splnilo a je tak jak má být - protože jsem tam nakonec na tu otázku napsala - snad vdaná a s dětmi.

A co Vy? Jaké plány jste měli mezi zhruba dvacítkou a třicítkou? Nebo teprve máte? Změnili jste je, nebo Vás okolnosti donutily je přehodnotit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
18.12.12 10:29

:lol: :lol: hezké!!
Tak já chtěla mít kolem 18 řidičák, pak dodělanou střední a partnera napořád. Řidičák klapl hned co mohl, škola taky a toho pravýho jsem našla v necelých 20 a letos jsme se vzali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
18.12.12 10:32

Jéje, úplně jsi mě mrskla do nostalgický nálady :lol:! Jj, tak před deseti lety jsem byla v posledním ročníku na VŠ, se současným manželem jsem tehdy chodila asi rok a půl a neměla jsem tušení, co budu dělat, až tu školu dokončím a budu muset začít „být opravdu dospělá“ :mrgreen:. Asi jsem se tehdy ani neodvažovala doufat v to, že bych mohla být tam, kde jsem dnes. S úžasným manželem, s nímž jsem už skoro 12 let, doma nádhernýho zdravýho klučinu 4,5 roku a v bříšku zhruba půlkilovýho druhýho mrňouska. Máme vlastní byt, na jaře začínáme stavět vysněný domeček, finančně vycházíme bez problémů a hlavně…pořád se milujeme, možná víc než na začátku. Děkuju za tohle téma, pomohlas mi znovu si uvědomit, jak moc velké štěstí v životě mám a jak moc jsem vděčná za svůj život a lidi, kteří mě obklopují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fayinka
18.12.12 10:34

Před deseti lety..myslela jsem, že budu mít báječnýho manžela, bydlení, dodělanou VŠ, slibně rozjetou kariéru a s druhým dítětem na mateřský 8)

Ale člověk míní, pán bůh mění.. :nevim:

Mám báječnýho manžela, bydlení, školu jsem dobrovolně vzdala a na děťátko stále ještě čekáme. Ale já si myslím, že se to vyplní všechno - jen to bude trvat trošku déle než těch 10 let :kytka:

• Citovat
  • Upravit
5532
18.12.12 10:37

Před dvacítkou? Snila jsem o tom, že se vdám za fajn chlapa, a že si brzy pořídím děti a až děti odrostou, tak se vrhnu na kariéru a pustím se do studia vysoké :lol:
Teď mám ještě skoro 2 roky do třicítky, jsem vdaná za fajn chlapa (když zrovna nemám chuť ho přerazit :oops: :lol: )mám dvě děti - jedno ve třetí třídě, druhé půjde do školy v září. Mám rozjetou skvělou kariéru, pustila jsem se do studia na vysoké (které jsem po dvou letech vzdala kvůli matice :,( :oops: :zed: - ale časem ji dodělám :lol: )
A plány do čtyřicítky? Zůstat spokojená, dojet kariéru, dodělat školu a když bude mužíček chtít, tak pořídit třetí dítko (jediná brzda je manžel, já bych mimčo chtěla a obě děti taky :think: :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.12.12 10:41

Před deseti lety jsem maturovala. Ani ve snu by mě nenapadlo, že budu mít tři děti v rchlým sledu, budu vdaná…
Tehdy jsem absolutně nevěděla, co se životem, nevěděla jsem, co za školu, děti jsem naprosto nechtěla :lol: (napadá mě zajídaného chleba největší krajíc, to sedí :twisted: ), manželstvím jsem prakticky opovrhovala.

Momentálně nemám opět žádné pány do budoucna, jsem hrozně nudný člověk, ale vzhledem k tomu, že i bez plánů se to vyvinulo tak, že se teď rozhodně nenudím, tak předpokládám, že život zase předhodí nějakou tu zábavu i „zábavu“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
18.12.12 10:42

Bylo mi 16, měla jsem pocit že si musím užívat do sytosti, řádit týden co týden na disce abych náhodou o něco nepřišla s tím že děti nikdy nehci nebo až za 100 let, vztah taky ne, přeci si musím užívat ne? :lol: ted je to tak že mám 7 let partnera, skoro 10 měsíční dceru, na příští rok plánujem svatbu a na jaře začnem stavět domeček :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.12.12 10:43

Ve triceti jsem myslela, ze uz budu okrouzkovana se skvelym chlapem, budu mit kde bydlet a budu stastna… Dokonce jeste v 25 to vypadalo dost realne. Pak jsem pro jednu chemii pritele opustila(jeste ze tak, nebyla bych s nim stejne stastna) a pak chemie opustila me. Ted je mi 30, nemam vlastni bydleni, nemam deti a mam chlapa co se nechce vazat. Praci teda jo no. I tak mam pocit, ze jaksi me neco v zivote chybi. Mit to „doma“ to zazemi s nekym a pak i ty decka… hm, takze jsem „stara“ a v podstate tam, kde v tech 20 :mrgreen: :lol: ale tak ono to nejak dopadne…

• Citovat
  • Upravit
190
18.12.12 10:46

Před deseti lety mi bylo dvacet a plán byl jasnej: dodělat školu a do pěti let stihnout svatbu a dvě děti :lol:. Školu jsem dodělala a nastoupila do práce, ovšem ten manžel na dělání dětí jaksi chyběl :lol:. Teď je mi třicet, jsem dva roky vdaná a mám ročního syna. Plán na dalších deset let je spokojené manželství, ještě jedno dítě, přežít mateřskou a hurá do práce a ještě bych ráda našla fajn kamarádku, po přestěhování je to trochu bída…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
18.12.12 11:15

@Gladys jsem myslela (podle tvých příspěvků), že jsi starší :)

před 10 lety mi bylo 16. Plány do budoucna jsem měla jasný :) po střední jít na vš, cestovat do vysněných zemí, vdát se a zhruba tak v 27 mít první dítě. Ale plány moc nevyšly. Neplánovaně jsem otěhotněla dřív. Svatba nebyla a se současným chlapem nebude (už máme spíš nevztah). Školu snad konečně dodělám teď. A pořádný cestování na mě pořád ještě čeká. Snad to vyjde v příštích 10 letech :)

• Citovat
  • Upravit
12959
18.12.12 11:26

Před deseti lety mi bylo čerstvých 15let, plány jsem měla zhruba tak stejné jako
@mamartina, jen s těmi dětmi jsem do budoucna počítala trošku víc :mrgreen:

Zato přesně před pěti lety jsem touhle dobou rudla bolestí v porodnici :mrgreen: :lol:
Dnes mám ty rarachy dva a v průběhu dalších deseti let, doufám, přibude ještě jeden:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
18.12.12 11:47

@lucenka já jsem vždycky byla „stará“ mladá. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
18.12.12 12:07

Tak ja pred 10-ti lety potkala meho byvaleho manzela, strasne moc se do nej zamilovala a predstavovala si, ze spolu budeme cely zivot. Budeme mit dve deti a budeme spokojene zit…

A vyplnilo se z toho pouze to, ze jsme se vzali, pocali jedno dite a ted jsme rozvedeni, dite mezi nami pendluje, ja jsem podruhe vdana, tehotna a mam nejlepsiho partnera pod sluncem.. ;)

Takze me se v podstate sen splnil, ale s jinym panem.. :)

• Citovat
  • Upravit
25324
18.12.12 17:53

:think: :think: :think:
před 10 lety? to mi bylo 25,a zrovna touto dobou jsem dosáhla přestupu na pracoviště, kde jsem do teď.
Tenkrát to bylo výběrové pracoviště, dnes už je obyčejné.
Byla jsem cca 4m vdaná, děti jsem rozhodně nikdy nechtěla. Co bude za dalších 10 let? Doufám, že už budu mít zaplacené všechny úvěry, a budu žít v klidu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
18.12.12 17:57

Kdyby mi někdo před deseti lety řekl co se se mnou bude dít tak bych se mu asi vysmala. Plán jsem ale extra nemela, ale ze uz budu mít díte, budu vdaná, budu žít v jine zemi a dělat to co me opravdu baví bych jim nevěřila. Ale taky celou tu cestu k tomu:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová