Co by jste dělali na mém místě? Práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Máš základní vzdělání, co bys chtěla?
Ano, je to o zvyku. Měla bys začít myslet trochu pozitivně, když do toho půjdeš už s tím, že to bude strašné, tak si to strašné uděláš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala bych to Penny, jako mlade bezdetne te prescasy a prehazovani smen nemusi trapit. A alespon poznas realitu zivota a treba se v tom vzdelavani budes o trochu vic snazit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala bych práci ve fabrice a při tom hledala něco jinýho. Lepší něco než sedět na pracáku. Ono bez praxe stejně moc možností nemáš. Případně bych vzala i práci za minimální mzdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkusila bych to Penny. Proste ta práce v tovarne pro tebe vhodná není, když to tak cítíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Anonym z osobních důvodů.
Chci radu, protože už nevím jak dál. Čerstvě jsem dokončila střední školu ale utekl mi didákťák o pár bodů, tudíž jdu na pokus na jaře. Momentálně jsem na pracáku i když mi spoustu lidí říká, uč se na maturitu tak když nebudu počítat říjen, tak mám 7 měsíců před sebou. V mém okolí moc práce není, převažují tu fabriky. Už jsem byla na dvou pohovorech, první pohovor byl ve fabrice za úplně minimum peněz a lidem pak ani po zkušební době nepřidají, tudíž to jsem odmítla. Druhý pohovor jsem měla taky ve fabrice, třísměnný provoz, peníze dobré ale! Je tam to jedno velký ale. V minulosti jsem byla na brigádně ´´na zkoušku´´ ve fabrice v automobilce abych si zkusila jaký to je, tenkrát mi to domluvila mamka. A byla to pro mě šílenost. Byla jsem tam měsíc a řekla jsem už nikdy víc fabrika, každý den při pocitu že tam jdu byl pro mě přímo horor a psychicky jsem to nedávala. Teď se snažím intenzivně hledat práci protože nechci sedět doma na prdeli, ale když jsem dnes viděla tu automobilku, vzpomněla jsem si na tohle období a psychicky jsem se zhroutila že to prostě nedám. Nevím co mám dělat, v té práci ještě nejsem a už se mi o ní zdá, mám z ní špatný pocit, dnes když jsem to tam viděla tak jsem si říkala to umřu, naprostý horor. Hodně lidí mi říká že je to o zvyku, první měsíc to přetrpět ale já prostě cítím že to není nic pro mě, při pomyšlení na to se rozbrečím a je mi hrozně, asi jsem fakt přecitlivělá. Další možnost co momentálně koukám nabízí práci v penny, co jsem četla tady na emiminu tak tu psali lidi dost špatný zkušenosti - neplacené přesčasy, změna naplánování směn apod. Ale pořád si říkám, že všechno lepší než fabrika, i když na druhou stranu si říkám že tam si to odbydu a jdu domů, i když se tam prý taky stává že nařídí přesčas. Co by jste na mém místě doporučili? Vím že mě tu hodně maminek napadne, že jsem třeba slabá, nebo rozmazlená. Cítím se za to špatně, ale když je to pro mě tak psychicky hrozný, tak nevím jestli se do té práce nutit. Co by jste dělali vy? Vykašlali jste se na to a hledali intenzivně dál? Vzali nějakou práci třeba v tom penny? Nebo by jste to přetrpěli a šli zatím makat do té fabriky?
A sama víš co bych chtěla dělat? Co jsi studovala? Co třeba zkusit něco v tvém oboru studia? Nebo zkus au-pair.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud nemas maturitu mas de facto zakladni vzdelani, tak si nemuzes holt moc vyskakovat. Vem Penny a bud rada, hlavne tu maturitu udelej nebo na ty pokladne zustanes do první materske…
- Citovat
- Upravit
Takže jsi neudělala maturitu teď na jaře a ani na podzim, že jdeš až zase na jaře? Nebo jak to teď je?
Jinak k tvému dotazu: nešla bych do fabriky a ani do Penny (právě skrz si špatné recenze). Našla bych si buď jiný obchod nebo si našla třeba někde úklid.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vypadla bych nekam do zahranici jako au pair / pomocna sila v hospode / kavarne / na farme a aspon se naucila jazyk a trosku si rozsirila obzory. prace za kasou ani ve vyrobe by me nelakala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně bych přemýšlela o možnostech uplatnění, případně dalším studiu, nástavbě atd. jestli ti tak vadí fabrika, tak ať v ní neskončíš ![]()
Já bych spíš zkusila to penny, nic hroznýho to asi není, záleží samozřejmě na kolektivu a vedoucích. Pracuje tam příbuzná a známá a nestěžují si.
Já pracovala 3 měsíce v čokoládovně a i přes tu výbornou čokoládu to byly ty nejhorší měsíce mého života ![]()
Monotónní práce - počítala jsem minuty do konce, příšerný semetriky, s jakýma bych nechtěla trávit ani o den víc. Naštěstí jsem sehnala pak různé práce jako kancelářská a tam jsou ženský podle mých zkušeností příjemnější.
Příspěvek upraven 03.10.17 v 20:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radkka ano, toho jsem si vědoma, že mám základní vzdělání ale koukám po práci pořád a upřímně bych možná radši zatím šla dělat prodavačku než do ty fabriky. Stydím se za to, ale je to pro mě dost psychicky náročné, nepočítám fyzicky to se dá zvyknout. @Cuddy Děkuji za podporu. @zuza92 to souhlasím, praxi nemám ale když už bych šla do ty fabriky tak aspoň abych měla nějaké peníze za tu práci a v té první mi nabídli jen 11 tis v čistém, já vím, co bych chtěla ale říkala sem si když už fabrika tak aspoň těch 13 tis, což v tamté druhé nabízí v čistém 15800 a s přesčasy i přes 20tis… @Mallorka jde o to, že to tak právě cítím že to není pro mě vhodné a nevím jestli to teda přetrpět nebo se fakt na to vykašlat, jenže přetrpět, je to dost pro mě psychicky.. @janickaIII já studovala obchodní akademii, mám zkušenosti s účetnictví a administrativou, z účta jsem odmaturovala na výbornou. Au-pair by mě bavilo, děti mám moc ráda a hodně s dětmi pomáhám kamarádkám, ale nemám výbornou angličtinu tak nevím jestli by mi dali šanci a také nevím zda je tam potřeba maturity.
Zakladatelka
- Citovat
- Upravit
No jo, jsi z jedna z řad mileniánů - to je současná mladá generace. V tvém věku jsem měla již 4 roky odděláno při střední v mekáčovi, odpracovala jsem cca 120 hodin měsíčně… Při vysoké jsem při denním studiu odpracovala plný úvazek v marketu (pekárna / zelenina / kasa). Život je těžký, to budeš celý život utíkat? Jestli budeš automaticky očekávat, jak je to hrozný, tak si s tím, co máš nic moc jiného nenajdeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@radkka ano, toho jsem si vědoma, že mám základní vzdělání ale koukám po práci pořád a upřímně bych možná radši zatím šla dělat prodavačku než do ty fabriky. Stydím se za to, ale je to pro mě dost psychicky náročné, nepočítám fyzicky to se dá zvyknout. @Cuddy Děkuji za podporu. @zuza92 to souhlasím, praxi nemám ale když už bych šla do ty fabriky tak aspoň abych měla nějaké peníze za tu práci a v té první mi nabídli jen 11 tis v čistém, já vím, co bych chtěla ale říkala sem si když už fabrika tak aspoň těch 13 tis, což v tamté druhé nabízí v čistém 15800 a s přesčasy i přes 20tis… @Mallorka jde o to, že to tak právě cítím že to není pro mě vhodné a nevím jestli to teda přetrpět nebo se fakt na to vykašlat, jenže přetrpět, je to dost pro mě psychicky.. @janickaIII já studovala obchodní akademii, mám zkušenosti s účetnictví a administrativou, z účta jsem odmaturovala na výbornou. Au-pair by mě bavilo, děti mám moc ráda a hodně s dětmi pomáhám kamarádkám, ale nemám výbornou angličtinu tak nevím jestli by mi dali šanci a také nevím zda je tam potřeba maturity.
Zakladatelka
Tak běž dělat prodavačku
Já jsem dělala leccos, uklízečku, doplňovala jsem zboží, inventury, ale ve fabrice jsem nebyla nikdy, také jsem tam nechtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zakladatelka
Tak se zeptej v agentuře. Dělají i pohovory, aby Ti řekli jak na tom jsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vzala bych Penny nebo jiný obchoďák, jestli máte poblíž. I když neshání, jít se zeptat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonym z osobních důvodů.
Chci radu, protože už nevím jak dál. Čerstvě jsem dokončila střední školu ale utekl mi didákťák o pár bodů, tudíž jdu na pokus na jaře. Momentálně jsem na pracáku i když mi spoustu lidí říká, uč se na maturitu tak když nebudu počítat říjen, tak mám 7 měsíců před sebou. V mém okolí moc práce není, převažují tu fabriky. Už jsem byla na dvou pohovorech, první pohovor byl ve fabrice za úplně minimum peněz a lidem pak ani po zkušební době nepřidají, tudíž to jsem odmítla. Druhý pohovor jsem měla taky ve fabrice, třísměnný provoz, peníze dobré ale! Je tam to jedno velký ale. V minulosti jsem byla na brigádně ´´na zkoušku´´ ve fabrice v automobilce abych si zkusila jaký to je, tenkrát mi to domluvila mamka. A byla to pro mě šílenost. Byla jsem tam měsíc a řekla jsem už nikdy víc fabrika, každý den při pocitu že tam jdu byl pro mě přímo horor a psychicky jsem to nedávala. Teď se snažím intenzivně hledat práci protože nechci sedět doma na prdeli, ale když jsem dnes viděla tu automobilku, vzpomněla jsem si na tohle období a psychicky jsem se zhroutila že to prostě nedám. Nevím co mám dělat, v té práci ještě nejsem a už se mi o ní zdá, mám z ní špatný pocit, dnes když jsem to tam viděla tak jsem si říkala to umřu, naprostý horor. Hodně lidí mi říká že je to o zvyku, první měsíc to přetrpět ale já prostě cítím že to není nic pro mě, při pomyšlení na to se rozbrečím a je mi hrozně, asi jsem fakt přecitlivělá. Další možnost co momentálně koukám nabízí práci v penny, co jsem četla tady na emiminu tak tu psali lidi dost špatný zkušenosti - neplacené přesčasy, změna naplánování směn apod. Ale pořád si říkám, že všechno lepší než fabrika, i když na druhou stranu si říkám že tam si to odbydu a jdu domů, i když se tam prý taky stává že nařídí přesčas. Co by jste na mém místě doporučili? Vím že mě tu hodně maminek napadne, že jsem třeba slabá, nebo rozmazlená. Cítím se za to špatně, ale když je to pro mě tak psychicky hrozný, tak nevím jestli se do té práce nutit. Co by jste dělali vy? Vykašlali jste se na to a hledali intenzivně dál? Vzali nějakou práci třeba v tom penny? Nebo by jste to přetrpěli a šli zatím makat do té fabriky?