Návrat do práce HPP/DPČ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Návrat do práce HPP/DPČ?
Pokud se chce člověk vátit po(při?) RD zpět do práce o pár měsíců dřiv, vyplatí se jít normálně na HPP (a ukončit RD) nebo se na těch pár měsíců dohodnout na DPČ a na HPP nastoupit až s úderem třetích narozenin dítěte? Jsou při DPČ nějaké nižší odvody/daně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Da se pracovat na HPP a rodičak neukoncit, proste dobehne. U DPC je sazba snizeni daní jen u 10 000 mesicne a to se treba me nevyplati, když na HPP mam vic.
- Citovat
- Upravit
@Svistice pri DPC ne, ale pri DPP, pokud mas prijem do 10 tis v danem mesici, tak neplatis socialni a zdravotni a diky danovym odpoctum ani dane, takze tech 10 tis. dostanes v cistem. DPP a myslim ze i DPC je navic omezeni max. 20h tydne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TamaraAlmara O rodičák mi nejde, ten nemá s prací co dočinění. Ale chápu dobře, že DPČ by se vyplatila jen u mzdy pod 10 000 hrubého?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice u dpc záleží jak je napsaná smlouva. Může být napsaná tak že se bude odvádět i z koruny a v jiném případě se bude odvádět z částky nad 2500. U dpp je odvod od 10.0000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
@TamaraAlmara O rodičák mi nejde, ten nemá s prací co dočinění. Ale chápu dobře, že DPČ by se vyplatila jen u mzdy pod 10 000 hrubého?
Ne, maximálně pod 2500,– do 10 000,– se s ohledem na odvody vyplatí DPP, ale zas nemáš nemocenskou, OČR, dovolenou, takže se někdy nevyplatí ani ta. A hlavně, pokud by se mělo jednat o stejnou činnost, jako máš to HPP, tak ani nemůžeš mít na stejnou činnost druhou smlouvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvčata děkuji! Vzhledem k tomu, že hranice 10 000 neodpovídá an minimálce, tak mám vcelku jasno. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit