Zítra opět do práce (úzkost)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zitra opet do prace(uzkost)
Hezky vecer vsem…a je to tu zase
Jak uz nekteri vite, tak trpim uzkosti a i depresemi. Sice netrpim na tak silne zachvaty, ze bych mela vysokou teplotu, kazdy den zvracela a nebo mi selhavaly nohy za chuze(ikdyz zalezi na situaci.. a i to s temi nohami se mi uz stalo),ale silene me to trapi..snizuje to i me sebevedomi a bojuju s tim kazdy den. Zitra ve 4 rano opet vstavam do prace, ktera me silene nudi a ikdyz trosku vim jak to tam chodi tak nemam chut si sebou brat svacinu a bojim se toho co behem dne pride a nebo jestli me „utre“ supervisorka absolutne za nic
Konecne jsem objednana u psychologa, konkretne u pani Nely Wrumove v Brne. Jdu za ni pristi tyden a tesim se a jsem zvedava jak to bude probihat..a jake tam budou moje emoce. Nemam uprimne moc lekare v oblibe a uz vubec ne psychology, jelikoz me kdysi na zakladni skole ucitel doporucil detskemu psychologovi a ten doslova rekl, ze sem hloupa jako opice a delal ze me debila a pry ze ani nedokoncim zakladni skolu
no..ja ji dokoncila
Doufam, ze to bude probihat v klidu a ja si nebudu pripadat, ze semnou mluvi jako s blbcem. Kazdopadne musim nejak prezit nasledujici dny v praci, kdy se mi cely den svira zaludek a snazim se byt neviditelna..ziju v podstate jen tim, ze se tesim az budu doma nebo mit volno.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak pokud jsou to opravdové úzkosti a deprese, je možno vypsat i pracovní neschopnost, ale v tom případě běž rovnou k psychiatrovi, psycholog není lékař a nemá tyto pravomoci.
Psychoterapie je fajn, ale na všechny neduhy nestačí. Pro člověka trpícího úzkostnou poruchou je vhodná klasická jednosměnná pracovní doba, nejlépe tam, kde se začíná později než v 6 ráno(kolem 8 ideální). A co nejméně stresujícím prostředí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Tak pokud jsou to opravdové úzkosti a deprese, je možno vypsat i pracovní neschopnost, ale v tom případě běž rovnou k psychiatrovi, psycholog není lékař a nemá tyto pravomoci.
Psychoterapie je fajn, ale na všechny neduhy nestačí. Pro člověka trpícího úzkostnou poruchou je vhodná klasická jednosměnná pracovní doba, nejlépe tam, kde se začíná později než v 6 ráno(kolem 8 ideální). A co nejméně stresujícím prostředí.
Ja v tomto nemam vubec zadne zkusenosti a chci nejprve zkusit psychologa..popovidat si, jestli mi to aspon trosku pomuze. Vetsinu depresi tvori to, ze sem sama..bydlim sama..jedina kamaradka mi nerozumi a tak se ji uz vubec nesveruji..rodina by se mi smala. Pritele nemam
Praci novou najit nemuzu..mam jen zakladni skolu a na stredni se teprve budu vracet pristi rok(z rodinnnych duvodu)..nikdo me zamestnant nechce az na sklad kde pracuji..do skladu vezmou kazdeho blbce(je to pravda). Nevim co delat a potrebuju pomoc..a podporu..a myslim, ze uz jen to, ze me nekdo vyslechne bude osvobozujici
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian píše:
Hezky vecer vsem…a je to tu zaseJak uz nekteri vite, tak trpim uzkosti a i depresemi. Sice netrpim na tak silne zachvaty, ze bych mela vysokou teplotu, kazdy den zvracela a nebo mi selhavaly nohy za chuze(ikdyz zalezi na situaci.. a i to s temi nohami se mi uz stalo),ale silene me to trapi..snizuje to i me sebevedomi a bojuju s tim kazdy den. Zitra ve 4 rano opet vstavam do prace, ktera me silene nudi a ikdyz trosku vim jak to tam chodi tak nemam chut si sebou brat svacinu a bojim se toho co behem dne pride a nebo jestli me „utre“ supervisorka absolutne za nic
Konecne jsem objednana u psychologa, konkretne u pani Nely Wrumove v Brne. Jdu za ni pristi tyden a tesim se a jsem zvedava jak to bude probihat..a jake tam budou moje emoce. Nemam uprimne moc lekare v oblibe a uz vubec ne psychology, jelikoz me kdysi na zakladni skole ucitel doporucil detskemu psychologovi a ten doslova rekl, ze sem hloupa jako opice a delal ze me debila a pry ze ani nedokoncim zakladni skolu
no..ja ji dokoncila
Doufam, ze to bude probihat v klidu a ja si nebudu pripadat, ze semnou mluvi jako s blbcem. Kazdopadne musim nejak prezit nasledujici dny v praci, kdy se mi cely den svira zaludek a snazim se byt neviditelna..ziju v podstate jen tim, ze se tesim az budu doma nebo mit volno..
Podle toho, co tady popisuješ, by se mohlo jednat i o Sociální fobii. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian Chválím situaci řešit nejdříve touto cestou. A moc držím pěsti
Jen jsem chtěla říct, že při diagnoze úzkostné poruchy může být jen psychoterapie krátká.
Držím pěsti, aby se Ti příští rok podařilo vrátit se na střední školu a dostudovat. Určitě bude vyhlídka lepší práce do budoucna a už jen studium Ti zvedne sebevědomí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nostress píše:
Podle toho, co tady popisuješ, by se mohlo jednat i o Sociální fobii.
To urcite..vubec nevim kolik nazvu pro vsechny tyto typy existuje, ale ano..mam i socialni fobii…odjakziva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen jsem svým prvním příspěvkem chtěla říct, že v případě panické ataky(komplikace úzkostné poruchy, právě ten akutní stav, kdy se Ti třesou kolena a nemůžeš dál),je možné nechat si vypsat PN, i od obvoďáka. Souhlas ale s tím, že být zavřená sama doma nic neřeší. Potřebuješ pomoc odborníka a dále se v co největší míře zapojovat do běžného života.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
@diandian Chválím situaci řešit nejdříve touto cestou. A moc držím pěstiJen jsem chtěla říct, že při diagnoze úzkostné poruchy může být jen psychoterapie krátká.
Držím pěsti, aby se Ti příští rok podařilo vrátit se na střední školu a dostudovat. Určitě bude vyhlídka lepší práce do budoucna a už jen studium Ti zvedne sebevědomí
Dekuji
Uvidim, jak to bude probihat, ale je mi jasne, ze me ceka dlouha cesta. Snazila sem se pracovat sama se sebou a zbavit se toho, ale nejde to
Do skoly se moc tesim, chci studovat na aranzera
miluju praci s barvami a kde muzu tvorit..chci delat obrazy, bohuzel k tomu ted nemam financni prostredky, ale i to urcite pomuze zbavit se techto poruch co mam
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian píše:
To urcite..vubec nevim kolik nazvu pro vsechny tyto typy existuje, ale ano..mam i socialni fobii…odjakziva
Na to dobře pomáhají i skupinové terapie. Držím palce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Jen jsem svým prvním příspěvkem chtěla říct, že v případě panické ataky(komplikace úzkostné poruchy, právě ten akutní stav, kdy se Ti třesou kolena a nemůžeš dál),je možné nechat si vypsat PN, i od obvoďáka. Souhlas ale s tím, že být zavřená sama doma nic neřeší. Potřebuješ pomoc odborníka a dále se v co největší míře zapojovat do běžného života.
Od doby co ziju sama, tak objevuju v podstate zivot a co to je jit si nakoupit a rozhodnout se sama za sebe. Rodice me drzeli doma..mohla sem jit ven, ale nebyla jsem na to zvykla a znala sem jen cestu autem do obchodu, kde mi neco koupili a to bylo vse. Na jednu stranu si to uzivam, ale na druhou je tu zase ta socialni fobie a kdo vi jaka jeste
Mluvila sem s obvodni doktorkou a rekla, ze me muze psychologovi jen doporucit, ale cekaci doba je i pul roku, tak na to kaslu a objednala sem se u soukromeho
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nostress píše:
Na to dobře pomáhají i skupinové terapie. Držím palce.
Nevite, kde tyto skupinove terapie najdu a jestli se za ne plati? Ano..mame internet, ale treba date nejlepsi tip nebo radu
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian píše:
Nevite, kde tyto skupinove terapie najdu a jestli se za ne plati? Ano..mame internet, ale treba date nejlepsi tip nebo radu?
To by ti měl všechno říci ten psycholog. Taky záleží, kde bydlíš a tak. Ale on ti to určitě navrhne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian píše:
Od doby co ziju sama, tak objevuju v podstate zivot a co to je jit si nakoupit a rozhodnout se sama za sebe. Rodice me drzeli doma..mohla sem jit ven, ale nebyla jsem na to zvykla a znala sem jen cestu autem do obchodu, kde mi neco koupili a to bylo vse. Na jednu stranu si to uzivam, ale na druhou je tu zase ta socialni fobie a kdo vi jaka jesteMluvila sem s obvodni doktorkou a rekla, ze me muze psychologovi jen doporucit, ale cekaci doba je i pul roku, tak na to kaslu a objednala sem se u soukromeho
Sociální fobie bývá často součástí té úzkostné poruchy. Obraz poruchy jako takové je velmi proměnlivý a u každého člověka jiný. Psycholog s Tebou určitě nejlépe rozebere Tvé strachy, obavy a kořeny, které často bývají v ranném dětství. Na toto psychiatr většinou už nemá čas, k němu se chodí se zprávou od psychologa a jeho hlavním úkolem je nasadit medikaci.
Je škoda, že nemáš aspoň nějakou důvěrnou kamarádku nebo okruh přátel kolem sebe. Věřím ale, že se to zlepší, chceš na sobě pracovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 píše:
Sociální fobie bývá často součástí té úzkostné poruchy. Obraz poruchy jako takové je velmi proměnlivý a u každého člověka jiný. Psycholog s Tebou určitě nejlépe rozebere Tvé strachy, obavy a kořeny, které často bývají v ranném dětství. Na toto psychiatr většinou už nemá čas, k němu se chodí se zprávou od psychologa a jeho hlavním úkolem je nasadit medikaci.Je škoda, že nemáš aspoň nějakou důvěrnou kamarádku nebo okruh přátel kolem sebe. Věřím ale, že se to zlepší, chceš na sobě pracovat
Aha..dekuju za poucne informace
Ja nevim..lidi se semnou bavit nechteji..miluju se smat a rozesmivat okoli.. rodina mi rika, ze sem komik
ale presto v rodine nenajdu oporu. Nechci jim rikat, ze pujdu za psychologem nebo snad brat prasky(cehoz se desim..tech prasku). Kamaradka je super na pokec o tom co delala treba ve skole, ale kdyz sem ji rekla, ze premyslim o navsteve psychologa, tak delala ze semnou nema nic spolecneho
tak se ji v tomto uz vubec nesveruji. Ale ano..chci se sebou neco udelat, protoze takovy zivot uz nechci
Bojuju sama se sebou kazdy den dokud vecer neusnu a obcas si rikam, jestli netrpim schizofrenii, ale to si rikam kdyz uz nevim cim se trapit
uprimne si to doslova nemyslim..ikdyz posoudi me sama pani psycholozka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian píše:
Aha..dekuju za poucne informaceJa nevim..lidi se semnou bavit nechteji..miluju se smat a rozesmivat okoli.. rodina mi rika, ze sem komik
ale presto v rodine nenajdu oporu. Nechci jim rikat, ze pujdu za psychologem nebo snad brat prasky(cehoz se desim..tech prasku). Kamaradka je super na pokec o tom co delala treba ve skole, ale kdyz sem ji rekla, ze premyslim o navsteve psychologa, tak delala ze semnou nema nic spolecneho
tak se ji v tomto uz vubec nesveruji. Ale ano..chci se sebou neco udelat, protoze takovy zivot uz nechci
Bojuju sama se sebou kazdy den dokud vecer neusnu a obcas si rikam, jestli netrpim schizofrenii, ale to si rikam kdyz uz nevim cim se trapit
uprimne si to doslova nemyslim..ikdyz posoudi me sama pani psycholozka
Určitě je dobře, že to chceš řešit. Nicméně nemůžou ty stavy být z tohoto, že nikoho nemáš? S rodinou moc nevychazis, kamarádce se nesverujes, přítele nemáš… Máš jen práci, která tě nebaví a jsi bez vzdělání
uvidíš, co ti řekne doktor, ale možná by sis měla najít někoho, komu budeš důvěřovat a na koho se třeba budeš těšit.
Jinak držím palce se studiem a přeji lepší zítřky
btw. Proč si skoku nedodělal? Jestli to teda chceš říct. A kolik ti je let? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit