Zítra opět do práce (úzkost)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
140
1.10.17 20:18

Zitra opet do prace(uzkost)

Hezky vecer vsem…a je to tu zase :zed: Jak uz nekteri vite, tak trpim uzkosti a i depresemi. Sice netrpim na tak silne zachvaty, ze bych mela vysokou teplotu, kazdy den zvracela a nebo mi selhavaly nohy za chuze(ikdyz zalezi na situaci.. a i to s temi nohami se mi uz stalo),ale silene me to trapi..snizuje to i me sebevedomi a bojuju s tim kazdy den. Zitra ve 4 rano opet vstavam do prace, ktera me silene nudi a ikdyz trosku vim jak to tam chodi tak nemam chut si sebou brat svacinu a bojim se toho co behem dne pride a nebo jestli me „utre“ supervisorka absolutne za nic :nevim: Konecne jsem objednana u psychologa, konkretne u pani Nely Wrumove v Brne. Jdu za ni pristi tyden a tesim se a jsem zvedava jak to bude probihat..a jake tam budou moje emoce. Nemam uprimne moc lekare v oblibe a uz vubec ne psychology, jelikoz me kdysi na zakladni skole ucitel doporucil detskemu psychologovi a ten doslova rekl, ze sem hloupa jako opice a delal ze me debila a pry ze ani nedokoncim zakladni skolu :roll: no..ja ji dokoncila :palec: Doufam, ze to bude probihat v klidu a ja si nebudu pripadat, ze semnou mluvi jako s blbcem. Kazdopadne musim nejak prezit nasledujici dny v praci, kdy se mi cely den svira zaludek a snazim se byt neviditelna..ziju v podstate jen tim, ze se tesim az budu doma nebo mit volno.. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44183
1.10.17 20:24

Tak pokud jsou to opravdové úzkosti a deprese, je možno vypsat i pracovní neschopnost, ale v tom případě běž rovnou k psychiatrovi, psycholog není lékař a nemá tyto pravomoci.
Psychoterapie je fajn, ale na všechny neduhy nestačí. Pro člověka trpícího úzkostnou poruchou je vhodná klasická jednosměnná pracovní doba, nejlépe tam, kde se začíná později než v 6 ráno(kolem 8 ideální). A co nejméně stresujícím prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
1.10.17 20:30
@Jana206 píše:
Tak pokud jsou to opravdové úzkosti a deprese, je možno vypsat i pracovní neschopnost, ale v tom případě běž rovnou k psychiatrovi, psycholog není lékař a nemá tyto pravomoci.
Psychoterapie je fajn, ale na všechny neduhy nestačí. Pro člověka trpícího úzkostnou poruchou je vhodná klasická jednosměnná pracovní doba, nejlépe tam, kde se začíná později než v 6 ráno(kolem 8 ideální). A co nejméně stresujícím prostředí.

Ja v tomto nemam vubec zadne zkusenosti a chci nejprve zkusit psychologa..popovidat si, jestli mi to aspon trosku pomuze. Vetsinu depresi tvori to, ze sem sama..bydlim sama..jedina kamaradka mi nerozumi a tak se ji uz vubec nesveruji..rodina by se mi smala. Pritele nemam :,( Praci novou najit nemuzu..mam jen zakladni skolu a na stredni se teprve budu vracet pristi rok(z rodinnnych duvodu)..nikdo me zamestnant nechce az na sklad kde pracuji..do skladu vezmou kazdeho blbce(je to pravda). Nevim co delat a potrebuju pomoc..a podporu..a myslim, ze uz jen to, ze me nekdo vyslechne bude osvobozujici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.10.17 20:32
@diandian píše:
Hezky vecer vsem…a je to tu zase :zed: Jak uz nekteri vite, tak trpim uzkosti a i depresemi. Sice netrpim na tak silne zachvaty, ze bych mela vysokou teplotu, kazdy den zvracela a nebo mi selhavaly nohy za chuze(ikdyz zalezi na situaci.. a i to s temi nohami se mi uz stalo),ale silene me to trapi..snizuje to i me sebevedomi a bojuju s tim kazdy den. Zitra ve 4 rano opet vstavam do prace, ktera me silene nudi a ikdyz trosku vim jak to tam chodi tak nemam chut si sebou brat svacinu a bojim se toho co behem dne pride a nebo jestli me „utre“ supervisorka absolutne za nic :nevim: Konecne jsem objednana u psychologa, konkretne u pani Nely Wrumove v Brne. Jdu za ni pristi tyden a tesim se a jsem zvedava jak to bude probihat..a jake tam budou moje emoce. Nemam uprimne moc lekare v oblibe a uz vubec ne psychology, jelikoz me kdysi na zakladni skole ucitel doporucil detskemu psychologovi a ten doslova rekl, ze sem hloupa jako opice a delal ze me debila a pry ze ani nedokoncim zakladni skolu :roll: no..ja ji dokoncila :palec: Doufam, ze to bude probihat v klidu a ja si nebudu pripadat, ze semnou mluvi jako s blbcem. Kazdopadne musim nejak prezit nasledujici dny v praci, kdy se mi cely den svira zaludek a snazim se byt neviditelna..ziju v podstate jen tim, ze se tesim az budu doma nebo mit volno.. :?

Podle toho, co tady popisuješ, by se mohlo jednat i o Sociální fobii. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44183
1.10.17 20:33

@diandian Chválím situaci řešit nejdříve touto cestou. A moc držím pěsti :kytka: Jen jsem chtěla říct, že při diagnoze úzkostné poruchy může být jen psychoterapie krátká.
Držím pěsti, aby se Ti příští rok podařilo vrátit se na střední školu a dostudovat. Určitě bude vyhlídka lepší práce do budoucna a už jen studium Ti zvedne sebevědomí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
1.10.17 20:33
@nostress píše:
Podle toho, co tady popisuješ, by se mohlo jednat i o Sociální fobii. :think:

To urcite..vubec nevim kolik nazvu pro vsechny tyto typy existuje, ale ano..mam i socialni fobii…odjakziva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44183
1.10.17 20:34

Jen jsem svým prvním příspěvkem chtěla říct, že v případě panické ataky(komplikace úzkostné poruchy, právě ten akutní stav, kdy se Ti třesou kolena a nemůžeš dál),je možné nechat si vypsat PN, i od obvoďáka. Souhlas ale s tím, že být zavřená sama doma nic neřeší. Potřebuješ pomoc odborníka a dále se v co největší míře zapojovat do běžného života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
1.10.17 20:37
@Jana206 píše:
@diandian Chválím situaci řešit nejdříve touto cestou. A moc držím pěsti :kytka: Jen jsem chtěla říct, že při diagnoze úzkostné poruchy může být jen psychoterapie krátká.
Držím pěsti, aby se Ti příští rok podařilo vrátit se na střední školu a dostudovat. Určitě bude vyhlídka lepší práce do budoucna a už jen studium Ti zvedne sebevědomí :kytka:

Dekuji :srdce: Uvidim, jak to bude probihat, ale je mi jasne, ze me ceka dlouha cesta. Snazila sem se pracovat sama se sebou a zbavit se toho, ale nejde to :nevim: Do skoly se moc tesim, chci studovat na aranzera :dance: miluju praci s barvami a kde muzu tvorit..chci delat obrazy, bohuzel k tomu ted nemam financni prostredky, ale i to urcite pomuze zbavit se techto poruch co mam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.10.17 20:38
@diandian píše:
To urcite..vubec nevim kolik nazvu pro vsechny tyto typy existuje, ale ano..mam i socialni fobii…odjakziva

Na to dobře pomáhají i skupinové terapie. Držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
1.10.17 20:40
@Jana206 píše:
Jen jsem svým prvním příspěvkem chtěla říct, že v případě panické ataky(komplikace úzkostné poruchy, právě ten akutní stav, kdy se Ti třesou kolena a nemůžeš dál),je možné nechat si vypsat PN, i od obvoďáka. Souhlas ale s tím, že být zavřená sama doma nic neřeší. Potřebuješ pomoc odborníka a dále se v co největší míře zapojovat do běžného života.

Od doby co ziju sama, tak objevuju v podstate zivot a co to je jit si nakoupit a rozhodnout se sama za sebe. Rodice me drzeli doma..mohla sem jit ven, ale nebyla jsem na to zvykla a znala sem jen cestu autem do obchodu, kde mi neco koupili a to bylo vse. Na jednu stranu si to uzivam, ale na druhou je tu zase ta socialni fobie a kdo vi jaka jeste :nevim: Mluvila sem s obvodni doktorkou a rekla, ze me muze psychologovi jen doporucit, ale cekaci doba je i pul roku, tak na to kaslu a objednala sem se u soukromeho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
1.10.17 20:42
@nostress píše:
Na to dobře pomáhají i skupinové terapie. Držím palce. :kytka:

Nevite, kde tyto skupinove terapie najdu a jestli se za ne plati? Ano..mame internet, ale treba date nejlepsi tip nebo radu :hug:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
1.10.17 20:45
@diandian píše:
Nevite, kde tyto skupinove terapie najdu a jestli se za ne plati? Ano..mame internet, ale treba date nejlepsi tip nebo radu :hug:?

To by ti měl všechno říci ten psycholog. Taky záleží, kde bydlíš a tak. Ale on ti to určitě navrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44183
1.10.17 20:48
@diandian píše:
Od doby co ziju sama, tak objevuju v podstate zivot a co to je jit si nakoupit a rozhodnout se sama za sebe. Rodice me drzeli doma..mohla sem jit ven, ale nebyla jsem na to zvykla a znala sem jen cestu autem do obchodu, kde mi neco koupili a to bylo vse. Na jednu stranu si to uzivam, ale na druhou je tu zase ta socialni fobie a kdo vi jaka jeste :nevim: Mluvila sem s obvodni doktorkou a rekla, ze me muze psychologovi jen doporucit, ale cekaci doba je i pul roku, tak na to kaslu a objednala sem se u soukromeho

Sociální fobie bývá často součástí té úzkostné poruchy. Obraz poruchy jako takové je velmi proměnlivý a u každého člověka jiný. Psycholog s Tebou určitě nejlépe rozebere Tvé strachy, obavy a kořeny, které často bývají v ranném dětství. Na toto psychiatr většinou už nemá čas, k němu se chodí se zprávou od psychologa a jeho hlavním úkolem je nasadit medikaci.

Je škoda, že nemáš aspoň nějakou důvěrnou kamarádku nebo okruh přátel kolem sebe. Věřím ale, že se to zlepší, chceš na sobě pracovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
1.10.17 20:53
@Jana206 píše:
Sociální fobie bývá často součástí té úzkostné poruchy. Obraz poruchy jako takové je velmi proměnlivý a u každého člověka jiný. Psycholog s Tebou určitě nejlépe rozebere Tvé strachy, obavy a kořeny, které často bývají v ranném dětství. Na toto psychiatr většinou už nemá čas, k němu se chodí se zprávou od psychologa a jeho hlavním úkolem je nasadit medikaci.Je škoda, že nemáš aspoň nějakou důvěrnou kamarádku nebo okruh přátel kolem sebe. Věřím ale, že se to zlepší, chceš na sobě pracovat :palec:

Aha..dekuju za poucne informace :palec: Ja nevim..lidi se semnou bavit nechteji..miluju se smat a rozesmivat okoli.. rodina mi rika, ze sem komik :lol: ale presto v rodine nenajdu oporu. Nechci jim rikat, ze pujdu za psychologem nebo snad brat prasky(cehoz se desim..tech prasku). Kamaradka je super na pokec o tom co delala treba ve skole, ale kdyz sem ji rekla, ze premyslim o navsteve psychologa, tak delala ze semnou nema nic spolecneho :nevim: tak se ji v tomto uz vubec nesveruji. Ale ano..chci se sebou neco udelat, protoze takovy zivot uz nechci :zed: Bojuju sama se sebou kazdy den dokud vecer neusnu a obcas si rikam, jestli netrpim schizofrenii, ale to si rikam kdyz uz nevim cim se trapit :zed: uprimne si to doslova nemyslim..ikdyz posoudi me sama pani psycholozka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
1.10.17 21:50
@diandian píše:
Aha..dekuju za poucne informace :palec: Ja nevim..lidi se semnou bavit nechteji..miluju se smat a rozesmivat okoli.. rodina mi rika, ze sem komik :lol: ale presto v rodine nenajdu oporu. Nechci jim rikat, ze pujdu za psychologem nebo snad brat prasky(cehoz se desim..tech prasku). Kamaradka je super na pokec o tom co delala treba ve skole, ale kdyz sem ji rekla, ze premyslim o navsteve psychologa, tak delala ze semnou nema nic spolecneho :nevim: tak se ji v tomto uz vubec nesveruji. Ale ano..chci se sebou neco udelat, protoze takovy zivot uz nechci :zed: Bojuju sama se sebou kazdy den dokud vecer neusnu a obcas si rikam, jestli netrpim schizofrenii, ale to si rikam kdyz uz nevim cim se trapit :zed: uprimne si to doslova nemyslim..ikdyz posoudi me sama pani psycholozka :nevim:

Určitě je dobře, že to chceš řešit. Nicméně nemůžou ty stavy být z tohoto, že nikoho nemáš? S rodinou moc nevychazis, kamarádce se nesverujes, přítele nemáš… Máš jen práci, která tě nebaví a jsi bez vzdělání :think: uvidíš, co ti řekne doktor, ale možná by sis měla najít někoho, komu budeš důvěřovat a na koho se třeba budeš těšit. :think: Jinak držím palce se studiem a přeji lepší zítřky :kytka: btw. Proč si skoku nedodělal? Jestli to teda chceš říct. A kolik ti je let? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat