Zítra opět do práce (úzkost)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Super, ze jsi udelala ten krok a jdes k psychologovi
Urcite zacni takhle individualni terapii, podle me je to ted pro tebe lepsi nez skupina, protoze se psycholog bude moct venovat primo tobe, tomu, co potrebujes. Podle me jsi odvazna a zasluhujes obdiv, jak na sobe pracujes - bydlis sama, chodis do prace, fungujes..i kdyz to neni pro tebe prave lehky. Nevzdavej to. Rozvijej sebe sama, svoji osobnost a konicky, poznavej se, uc se mit se rada. Uvidis, ze rozkvetes a nakonec ti ty nesnaze, se kterymi se potykas, daji velkou silu a budes pak za ne i rada. Protoze diky nim poznas zivot i sebe vic do hloubky nez ti, kteri nic moc v sobe resit nemuseli. Moc ti drzim palce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamina89 píše:
Určitě je dobře, že to chceš řešit. Nicméně nemůžou ty stavy být z tohoto, že nikoho nemáš? S rodinou moc nevychazis, kamarádce se nesverujes, přítele nemáš… Máš jen práci, která tě nebaví a jsi bez vzděláníuvidíš, co ti řekne doktor, ale možná by sis měla najít někoho, komu budeš důvěřovat a na koho se třeba budeš těšit.
Jinak držím palce se studiem a přeji lepší zítřky
btw. Proč si skoku nedodělal? Jestli to teda chceš říct. A kolik ti je let?
Urcite ty stavy jsou i z toho, ale mam pocit ze se to ve me vyvijelo uz v rannem detstvi. Je mi 19..za mesic 20 a skolu sem nedodelala, protoze me matka nenechala ji dodelat a musela sem zit v zahranici(to tu rozebirat nechci prosim, zadne dobre zkusenosti). Najit si nekoho urcite chci, jenze dneska vsichni kouri..chlastaji..fetujou a chodi po barech..ja se rada drzim ve spolecnosti kterou znam(socialni fobie) a mam rada klid…to dnes ale nikdo v mem veku asi nechape ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liliana79 píše:
Super, ze jsi udelala ten krok a jdes k psychologoviUrcite zacni takhle individualni terapii, podle me je to ted pro tebe lepsi nez skupina, protoze se psycholog bude moct venovat primo tobe, tomu, co potrebujes. Podle me jsi odvazna a zasluhujes obdiv, jak na sobe pracujes - bydlis sama, chodis do prace, fungujes..i kdyz to neni pro tebe prave lehky. Nevzdavej to. Rozvijej sebe sama, svoji osobnost a konicky, poznavej se, uc se mit se rada. Uvidis, ze rozkvetes a nakonec ti ty nesnaze, se kterymi se potykas, daji velkou silu a budes pak za ne i rada. Protoze diky nim poznas zivot i sebe vic do hloubky nez ti, kteri nic moc v sobe resit nemuseli. Moc ti drzim palce.
Dekuju mockrat
Hlavne za to, ze si zaslouzim obdiv..delam co muzu, ikdyz sem si dnes uvedomila, ze kazdy den je to ted semnou horsi a horsi a to o dost a ze sem pomoc vyhledala tkz. za pet dvanact
Nekde uvnitr vim, ze sem silna…a sem..sem pripravena kdykoli ochranovat lidi ve svem okoli a nebo dat prvni pomoc napriklad…ale jinak to jde semnou z kopce
Nemam proste smysl zivota..chybi mi to co jsem mela kdysi a prisla sem o to
neumim se vyrovnat se zivotem asi..nevim..ale uzkosti..depresemi atd trpim uz od detstvi, jen tomu nikdy nikdo nevenoval az takovou pozornost..vedela sem ze semnou neco je..ale matka rikala at si nevymyslim, ze bych jen litala po doktorech
Vinim za toto ji..ona mi zkazila zivot ve spouste ohledech a nejen me, takze i toto na me melo a ma dopad. Kazdopadne dekuji za pekna slova ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak po dnesni zkusenosti z prace, kdy me opet chytla silena migrena a domu sem se doslova ritila v zapalu nervu, ze dam asi vypoved z prace nebo uz proste neprijdu
Doma sem nadavala, nervovala se, kdyz mi spadly na zem klice tak sem s nima jeste vic triskla o zem…takovy mam kazdy den, pokud se jedna o praci…a uz me to nebavi. Jezdim do prace svozovym autobusem kde chlapi sedi a me muzou 25 minut upadnout nohy..smrdijou chlastem jeste k tomu..toto neni zivot pro me a pomalu se vzdavam. Novou praci najit nemuzu
ale tady to nevydrzim..ne s moji psychikou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian proc nemuzes najit jinou praci neni u vas?
popremyslej, co bys mohla delat, treba i mimo obor..vymysli si idealni praci..co by to bylo? Zkus pohledat, rozhodit site, i pres zname. Treba budes po case prekvapena
Hlavne se neukotvuj v tom, ze nic nejde zmenit. Jde. Treba ne hned, ale jde. A nebud na sebe tak prisna..pochval se za to, co se ti dnes povedlo. Treba ti to sluselo? I to je potreba na sobe ocenit, cokoli. Zkus se k sobe chovat jako k dobre kamaradce, na tu bys urcite tak prisna nebyla
Zkus si najit nejaky konicek. Lhostejno co, cokoli te zajima. Treba zkus nejaky kurz s tim, ze tam nebudes resit lidi, ale soustredit se na tu aktivitu. Ale i doma se da stravit krasny cas, i bez lidi. Co vareni, peceni, tvoreni, cteni..je toho spousta
Jsi mlada a mam pocit, ze se jeste hledas. Nevzdavej to. Dulezite je, abys videla, jaka osoba jsi doopravdy- co te opravdu zajima, co mas rada, jake mas pocity.. A je potreba abys tohoto vnitrniho clovicka prijala a zacala mit rada
Verim, ze ti v tom psycholozka pomuze a budes svuj zivot za kratsi nebo delsi dobu prozivat uplne jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liliana79 píše:
@diandian proc nemuzes najit jinou praci neni u vas?popremyslej, co bys mohla delat, treba i mimo obor..vymysli si idealni praci..co by to bylo? Zkus pohledat, rozhodit site, i pres zname. Treba budes po case prekvapena
Hlavne se neukotvuj v tom, ze nic nejde zmenit. Jde. Treba ne hned, ale jde. A nebud na sebe tak prisna..pochval se za to, co se ti dnes povedlo. Treba ti to sluselo? I to je potreba na sobe ocenit, cokoli. Zkus se k sobe chovat jako k dobre kamaradce, na tu bys urcite tak prisna nebyla
Zkus si najit nejaky konicek. Lhostejno co, cokoli te zajima. Treba zkus nejaky kurz s tim, ze tam nebudes resit lidi, ale soustredit se na tu aktivitu. Ale i doma se da stravit krasny cas, i bez lidi. Co vareni, peceni, tvoreni, cteni..je toho spousta
Jsi mlada a mam pocit, ze se jeste hledas. Nevzdavej to. Dulezite je, abys videla, jaka osoba jsi doopravdy- co te opravdu zajima, co mas rada, jake mas pocity.. A je potreba abys tohoto vnitrniho clovicka prijala a zacala mit rada
Verim, ze ti v tom psycholozka pomuze a budes svuj zivot za kratsi nebo delsi dobu prozivat uplne jinak.
Dekuju ale ja se pochvalit umim..posledni dobou to jde ale z kopce kvuli te praci a dochazi mi penize..kurzy si dovolit nemuzu..tvorit chci obrazy ale nemam na to penize..dnes jsem si ani nekoupila jidlo jelikoz setrim na ty nejhorsi casy…rodina mi praci nesezene a najit nemuzu jelikoz obor zadny nemam. Uz jsem to psala hodnekrat, nemam stredni skolu a nikdo me nikde nechce
pisu emaily..neodepisi vubec..volam jim a reknou ze mi daji vedet a nic..chodim rozdavat zivotopisy kdyz se premuzu v socialni fobii a cumi na me jak na idiota ze hledam praci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian aha. Tak to chapu, ze je asi tezky neco kloudnyho najit
Dobre, ze to nevzdavas. Co delas ted, jestli se muzu zeptat? Tam moznost neni, ze by se neco zlepsilo? Koncis tam? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liliana79 píše:
@diandian aha. Tak to chapu, ze je asi tezky neco kloudnyho najitDobre, ze to nevzdavas. Co delas ted, jestli se muzu zeptat? Tam moznost neni, ze by se neco zlepsilo? Koncis tam?
Driv ci pozdeji tam skoncim
spis tento nebo pristi tyden..je to cim dal horsi..jsou to 3 sklady..pokazde jsi jinde..lidi priserny
cesta do prace silena
jeste k tomu vstavat ve 4 rano..delam ve skladu
Nic pro me.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian píše:
Hezky vecer vsem…a je to tu zaseJak uz nekteri vite, tak trpim uzkosti a i depresemi. Sice netrpim na tak silne zachvaty, ze bych mela vysokou teplotu, kazdy den zvracela a nebo mi selhavaly nohy za chuze(ikdyz zalezi na situaci.. a i to s temi nohami se mi uz stalo),ale silene me to trapi..snizuje to i me sebevedomi a bojuju s tim kazdy den. Zitra ve 4 rano opet vstavam do prace, ktera me silene nudi a ikdyz trosku vim jak to tam chodi tak nemam chut si sebou brat svacinu a bojim se toho co behem dne pride a nebo jestli me „utre“ supervisorka absolutne za nic
Konecne jsem objednana u psychologa, konkretne u pani Nely Wrumove v Brne. Jdu za ni pristi tyden a tesim se a jsem zvedava jak to bude probihat..a jake tam budou moje emoce. Nemam uprimne moc lekare v oblibe a uz vubec ne psychology, jelikoz me kdysi na zakladni skole ucitel doporucil detskemu psychologovi a ten doslova rekl, ze sem hloupa jako opice a delal ze me debila a pry ze ani nedokoncim zakladni skolu
no..ja ji dokoncila
Doufam, ze to bude probihat v klidu a ja si nebudu pripadat, ze semnou mluvi jako s blbcem. Kazdopadne musim nejak prezit nasledujici dny v praci, kdy se mi cely den svira zaludek a snazim se byt neviditelna..ziju v podstate jen tim, ze se tesim az budu doma nebo mit volno..
Držím palce ať natrefíš na dobrého psychologa! Mě třeba pomohla rada, abych nosila světlé oblečení (veselé barvy) a do práce si přinesla třeba kytku o kterou se musím starat
A hlavně vydrž všechno má své řešení a svůj čas! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian aha. No to je videt, ze te to tam pekne stve. Jsi tam dlouho? Z ceho tam jsi nervozni? Slo by kaslat trochu na ty lidi a soustredit se spis na tu praci? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liliana79 píše:
@diandian aha. No to je videt, ze te to tam pekne stve. Jsi tam dlouho? Z ceho tam jsi nervozni? Slo by kaslat trochu na ty lidi a soustredit se spis na tu praci?
Pracuju tam 2 tydny..z toho tyden sem hned byla na neschopence kvuli silne migrene(z prace). Ta prace me nudi..nebavi..boli me z toho hlava jelikoz je to fyzicky narocne..proste nic pro me
Nevim jestli trpis nejakou psychickou nemoci..ale clovek ktery trpi uzkosti tak vi, ze jelikoz ji trpim ja tak me trapi vse a kdyz je na me nekdo hnusnej tak me ty slova probodavaji jeste 3 tydny po tom a nejde zapomenout. Neni to lehky jak se to rekne..v lednu sem v praci brecela a po prvni smene uz nikdy neprisla..zhroutila sem se psychicky..ted k tomu mam taky blizko
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian Ale to vis, ze uzkost znam.. jsem uspesne vyvijejici se, da se rict
Jeden cas byla uzkost jako moje rodna sestra
Taky mam takovou dispozici, uz od detstvi. Ale prave vim, ze se s tim da delat hodne
Ne ze by ses nejak predelala
to ne a bylo by to skoda
ale naucis se s tim, co mas, pracovat. A hlavne vazit si sebe. Na tu nervozitu v praci jsem se ptala ciste vecne, neodsuzuju samozrejme..spis jsem myslela, ze bychom zkusily vykoumat nejakej trik zatim, jak by ti tam bylo trochu lip. Ale lepe asi az s tou psycholozkou. Drzim palce a preju, at ti, at je brzy lip. A verim, ze bude ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Liliana79 píše:
@diandian Ale to vis, ze uzkost znam.. jsem uspesne vyvijejici se, da se rictJeden cas byla uzkost jako moje rodna sestra
Taky mam takovou dispozici, uz od detstvi. Ale prave vim, ze se s tim da delat hodne
Ne ze by ses nejak predelala
to ne a bylo by to skoda
ale naucis se s tim, co mas, pracovat. A hlavne vazit si sebe. Na tu nervozitu v praci jsem se ptala ciste vecne, neodsuzuju samozrejme..spis jsem myslela, ze bychom zkusily vykoumat nejakej trik zatim, jak by ti tam bylo trochu lip. Ale lepe asi az s tou psycholozkou. Drzim palce a preju, at ti, at je brzy lip. A verim, ze bude
Dekuju..bohuzel jsem prave prosvihla autobus do prace a jede mi jen jeden, jelikoz vstavam fakt brzy..priznavam se ze to bylo trochu chtene..z uzkosti a stresu. Nevim si rady jak s tim bojovat..tolik se toho mista bojim, vic nez zubare
navic kdyz bych tam opet byla za blbce kvuli zenske z agentury, ktera me pozde o vsech zmenach informovala…nenecham na sebe rvat za cizi chyby a je lepsi tam nejit, jelikoz ja kdyz se nas.ru a zacnu se hadat tak jsem nepricetna, ze by me vyhodili a ja musela 8 hodin cekat na svozovy autobus pred skladem na desti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian ach jo..drzim palce, at to tam nejak preklepes. Treba si to jeste po zapracovani sedne, jsi tam kratce
nebo holt jeste pohledas neco jinyho. Zatim si pro sebe opakuj, ze hulvati a primitovove jsou oni, kdyz se neumi chovat a normalne komunikovat. To vis, kdejaky pitomecek nebo nanynka musi ukazat, jak to tam ma pod palcem
Vymejslej si pro ne jmena, prirovnavej si je ke zviratum nebo k cemukoli jinymu.. neco vystiznyho si pro ne vymysli, at je to takovy odlehcenejsi. Nerozkladej se tam, za ztratu sebekontroly ti vubec nestoji. Sebe hlavne chval. A po praci si delej jenom radost, nejaky film pekny nebo knizka, neco dobryho.. Kdy jdes k ty psycho?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@diandian Nebylo by lepší jít hned na tu neschopenku? Jako mít takového zaměstnance, který někdy přijde, někdy ne…Pravděpodobně nejsi odolná v běžných životních situacích a hodně si je bereš. Na pracovišti(a jinde v životě),běžně vznikají konflikty v mezilidských vztazích, horší je to na pracovištích, kde je hodně žen, případně jen ženský kolektiv.
Na deprese je normálně PN.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit