Nárok na celou dovolenou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nárok na celou dovolenou
Dobrý den,
teď od října nastupuji po RD na plný úvazek do práce, kde jsem pracovala před dětmi.
Někde jsem slyšela, že když za daný rok stihnu odpracovat min. 60 prac. dní, mám nárok na plnou dovolenou, což je u nás 25 dní. Mně to vychází na odpracovaných 62 dní do konce roku, takže bych nárok měla mít.
Jak to prosím je, víte někdo?
Nebo dostanu jenom poměrnou část ku odprac. dnům za rok, což by bylo tak 8 dní dovolené?
Děkuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Iva123 Pokud ti pracovní poměr trvá celý rok a splníš těch odpracovaných min. 60 dnů, tak máš nárok na celou roční dovolenou krácenou o dobu nepřítomnosti - tedy o dobu, kdy jsi byla na RD. Krátí se o 1/12 ročního nároku za prvních 100 zmeškaných směn/prac. dnů a za každých dalších 21 zmeškaných směn vždy o další 1/12.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lendeš Tak to je pro mě moc složité na výpočet
. Z toho vyplývá, že na celých 25 dní nárok nemám, o to mi šlo. Výpočet tedy nechám na naší účetní. Díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Iva123 Odhadem to pokrátí o nějakých 5/12 z ročního nároku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mateřská dovolená je taky počítaná jako výkon práce. Podle mého budeš mít nárok na čerpání celé dovolené mezi MD a nástupem na RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Františka85 Ale zakladatelka není na MD, ale vrací se z RD do práce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já se vrátila 11.9.po RD a bylo mi vypočítanovo 16,5 dne dovolené. Taky máme 25 dní dovolene. A naše paní účetní mi řekla, že se RD počítá jako bych byla v práci a ze když do konce roku odpracuji těch 60 dní mám nárok na plných 25 dní.
Tak budu chodit do práce a snad prcek neonemocni a vyjde mi to…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen teda mě zajímá…řádná dovolená, lékař, státní svátek, paragraf a v našem případě i sixt day (2 dny na nemoc),nic z toho se do opdracovanych dnů nepočítá? Teda ten svátek snad asi jo, ale zbytek? Díky za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vinie2807 Tos tu ucetni nepochopila, kdyz odpracujrs tech 60 dnu, tak budes mit narok na 16,5 dne… Kdyz ne, tak na cca 4. A jinak paragraf se urcite nepocita.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, můžu se přidat se svým dotazem, ať nezakládám nové téma? Byla jsem v roce 2017 do 8.8. na RD, od 9.8. do 21.9. neschopenka a od 22.9. mateřská dovolená. Je v tomto případě nárok na celou roční dovolenou zkrácenou jak píše @Lendeš o 1/12 ročního nároku za prvních 100 zmeškaných směn/prac. dnů a za každých dalších 21 zmeškaných směn vždy o další 1/12? A jak to bude v roce 2018? Tam bych také měla pobytem na MD 60 směn „odpracovat“. Díky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sofie2013 Ano za rok 2017 ja píše @Lendeš za rok 2018 celou, pokud ji vybereš v návaznosti na PPM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 No mě se to právě zdálo divné, ale říkala mi to i jedna kamarádka, že nastoupila po mateřské a že má celou dovolenou… tak uvidíme, každopádně jsem úplně na hraně, tak nesmím onemocnět…je samozřejmě lepší 16,5 dne než 8 dnů… děkuji za info
- načítám...
- Citovat
- Zmínit