Co by jste dělali na mém místě? Práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Sashie Jaká VŠ se dá vystudovat při denním studiu s plným úvazkem? Jen tak pro zajímavost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@divine woman píše:
@Sashie Jaká VŠ se dá vystudovat při denním studiu s plným úvazkem? Jen tak pro zajímavost.
VŠE třeba, jen tak pro zajimavost
![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@radkka ano, toho jsem si vědoma, že mám základní vzdělání ale koukám po práci pořád a upřímně bych možná radši zatím šla dělat prodavačku než do ty fabriky. Stydím se za to, ale je to pro mě dost psychicky náročné, nepočítám fyzicky to se dá zvyknout. @Cuddy Děkuji za podporu. @zuza92 to souhlasím, praxi nemám ale když už bych šla do ty fabriky tak aspoň abych měla nějaké peníze za tu práci a v té první mi nabídli jen 11 tis v čistém, já vím, co bych chtěla ale říkala sem si když už fabrika tak aspoň těch 13 tis, což v tamté druhé nabízí v čistém 15800 a s přesčasy i přes 20tis… @Mallorka jde o to, že to tak právě cítím že to není pro mě vhodné a nevím jestli to teda přetrpět nebo se fakt na to vykašlat, jenže přetrpět, je to dost pro mě psychicky.. @janickaIII já studovala obchodní akademii, mám zkušenosti s účetnictví a administrativou, z účta jsem odmaturovala na výbornou. Au-pair by mě bavilo, děti mám moc ráda a hodně s dětmi pomáhám kamarádkám, ale nemám výbornou angličtinu tak nevím jestli by mi dali šanci a také nevím zda je tam potřeba maturity.
Zakladatelka
Tak 11 tisíc čistého mám teď a to jsem na polovičním úvazku (80 hod měsíčně). Soc+zdrav mi zaměstnavatel platí. Pracuji jako servírka na hotelu, takže někdy jsem v práci v noci, někdy o víkendu. A těch 80 hodin za měsíc mám hned. Tak co zkusit něco takového? Ze zkušeností vím, ze ti lidi prostě nejsou, moc lidí to dělat nechce. Prosím nechat anonymně.
- Citovat
- Upravit
@divine woman píše:
Já neměla plný úvazek, ale vystudovala jsem při brigádách, kterými jsem se živila a později při částečném úvazku ČVUT a práva na UK. K uživení na škole to stačilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, teď je pro tebe v první řadě důležitá maturita.Jdi to zkusit do penny, mezitím se uč. Taky jsem dělala maturitu na potřetí
Není to žádná ostuda.Byli jsme tenkrát první ročník co jsme chytli státní maturitu. Chodila jsem do práce a na doučování. Nevím z čeho děláš, ale pokud fakt se budeš snažit, tak to dáš
Hlavně to nenechávej na poslední chvíli. Najdi si pak pár měsíců před zkouškou doučování. Do května se sice zdá, že je to dlouhá doba, ale utíká to. Pokud se na to vyprdnes, zakrnis. Nebude to lehké, sama si pamatuji, jak sem neznala nic jiného, než práci na plný úvazek a doučování. Ale dnes jsem ráda, že jsem to zvládla. Držím ti palce, budoucnost máš ve svých rukou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Paola21 píše:
To se dá studovat VŠ nebo VOŠ bez maturity?
jo, taky jsem čuměla na drát, jmenuje se to podmínečné studium nebo tak nějak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
jo, taky jsem čuměla na drát, jmenuje se to podmínečné studium nebo tak nějak
Coze? To jde na kazde skole? Vis o tom neco vic?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
Na každé určitě ne. Mě nepustili v září k maturitě a bez maturitního vysvědčení jsem nemohla jít ani k přijímačkám. Bylo to na policejní akademii.
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
VŠE třeba, jen tak pro zajimavost![]()
Pedagogická fakulta
Jezdila jsem každý den 60 km tam a zpět, dělala jsem o víkendech. Zaměstnavatel mi vyšel vstříc - já mu na oplátku pokryla ty směny, co nechtěly ženské s dětmi… Byla jsem tam třeba do desíti, ale hodiny jsem si nasbírala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sashie píše:
Pedagogická fakultaJezdila jsem každý den 60 km tam a zpět, dělala jsem o víkendech. Zaměstnavatel mi vyšel vstříc - já mu na oplátku pokryla ty směny, co nechtěly ženské s dětmi… Byla jsem tam třeba do desíti, ale hodiny jsem si nasbírala.
napodobne to jde s tou VŠE - banky třeba, nevadí, že tam clovek prijde ve tri/ctyri odpo, když jdou holky s detma na zkracene uvazky domu a vysedava do vecera. Naopak nerusi zakladanim dokumentu apod…
- Citovat
- Upravit
Koukám, jak prospěšné je deti s ukoncenou zakladkou vykopnout na brigadu.
I kdyz je musim tam i zpět zpocatku vozit.
Syn pracoval od 16, dcera od 15, ani jednoho by nenapadlo, ze se budou o prazdninach povalovat doma a vikendy propari.
Dceri taky nevyhovuje fabrika, tak pracuje jako servirka. V 17 si kupuje sama obleceni, obutí, sminky, ajfoun.
Ani jednoho by nenapadlo, ze po sš by proflakali prazdniny doma a v rijnu by omdlevali z představy prace v penny.
Celkem myslím, ze tvi rodiče udelali chybu, ze te chovali jak sklenikovou květinu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Artemid píše:
Koukám, jak prospěšné je deti s ukoncenou zakladkou vykopnout na brigadu.
I kdyz je musim tam i zpět zpocatku vozit.
Syn pracoval od 16, dcera od 15, ani jednoho by nenapadlo, ze se budou o prazdninach povalovat doma a vikendy propari.
Dceri taky nevyhovuje fabrika, tak pracuje jako servirka. V 17 si kupuje sama obleceni, obutí, sminky, ajfoun.
Ani jednoho by nenapadlo, ze po sš by proflakali prazdniny doma a v rijnu by omdlevali z představy prace v penny.
Celkem myslím, ze tvi rodiče udelali chybu, ze te chovali jak sklenikovou květinu.
asi tak, ja vždycky s vtipem vypravim, ze neter si vysmazila v Mekaci na auto
Mymu ditku je 14 a uz si domluvilo na pristi prázdniny brigádu, letos to mělo jako neplacenou staz - pomáhalo hlidat male deti na primestaku, vede ho jeho učitelka cestiny a dejepisu, pristi rok uz to bude mit placene, tri tydny celkem. Jsem na ditko pysna…
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
asi tak, ja vždycky s vtipem vypravim, ze neter si vysmazila v Mekaci na autoMymu ditku je 14 a uz si domluvilo na pristi prázdniny brigádu, letos to mělo jako neplacenou staz - pomáhalo hlidat male deti na primestaku, vede ho jeho učitelka cestiny a dejepisu, pristi rok uz to bude mit placene, tri tydny celkem. Jsem na ditko pysna…
No ja k tem mým mam obcas připomínky, ale když to ctu tady, tak jsem hrda na ne i na sebe, jak pekne je vedu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII píše:
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
soukromé výšky s tím problém namají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za podporu! Ať za kladné rady a i špatné. Čekala jsem že mě hned zavrhnete ale dost mě to překvapilo. Beru si vaše rady k srdci a budu hledat dál a budu se snažit tu maturitu dodělat, nic jiného mi taky nezbývá!
Někteří z Vás psali o nápadu přestěhovat se do Prahy a najít si práci tam, ale bohužel jsou tam dost vysoké nájmy a je potřeba peněz do začátku, tak o tom budu přemýšlet až po matuře a až budu mít něco našetřené.
@Alušáček Já při střední brigádu neměla, jednou tu v létě. Moji rodiče mě do brigády netlačili, protože v okolí nic není a do školy jsem dojížděla a skloubit školu s brigádou v obchodě by bylo náročné tenkrát.