Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hezkou neděli všem, mám teď trochu období bilance a plánů. Tak k tomu patří i otázka: "co by mě nejvíc mrzelo, kdybych dalších 20 let žila stejně jako teď. ". Tak už mám nějaké okruhy a je tam třeba: odkládání věcí, které zaberou pár minut, ale pak s sebou vleču pocit, že není hotovo, celkově sklony k prokrastinaci, málo bezstarostnosti ve všedním životě, atd.atd. Co by to bylo u vás, jen tak pro inspiraci? Díky za odpovědi.
Takhle daleko jsem asi nepřemyšlela. Kdyby taková otázka padla před rokem… Tak bych řekla že by mě mrzelo nemít děti.
Teď nějak nedokážu odpovědět. Možná
By mě za dvacet mrzelo, že nemáme ideální rodinné vztahy
pro mě těžká otazka
![]()
Byla bych hodně nešťastná, kdyby některé naše dítě bylo trvale nemocné a omezovalo ho to na životě. To je prostě bolavý fakt, který nijak nedokážeme ovlivnit. Ta bezmoc. Také pokud by se dalo na špatnou cestu nebo by bylo flákač, kterému smrdí práce nebo opustilo své děti. To bych brala osobně, že něco jsme prostě nezvládli. Jinak to beru, že jak si to uděláme, tak to máme.
@lamicina píše:
Hezkou neděli všem, mám teď trochu období bilance a plánů. Tak k tomu patří i otázka: "co by mě nejvíc mrzelo, kdybych dalších 20 let žila stejně jako teď. ". Tak už mám nějaké okruhy a je tam třeba: odkládání věcí, které zaberou pár minut, ale pak s sebou vleču pocit, že není hotovo, celkově sklony k prokrastinaci, málo bezstarostnosti ve všedním životě, atd.atd. Co by to bylo u vás, jen tak pro inspiraci? Díky za odpovědi.
Taky prokrastinuju, nesnáším to na sobě, jsem líná v tomhle směru zvednout se a hned to udělat.
Mě by nejvíce mrzelo, kdybych lidem zapomínal říkat, co pro mne znamenají. U pár lidí jsem to projel a ty pocity už nechci zažít.
@lamicina píše:
@Zeoli píše:
Taky prokrastinuju, nesnáším to na sobě, jsem líná v tomhle směru zvednout se a hned to udělat.
To znám velmi důvěrně. Jediná oblast, kde mi to funguje a přecvičila jsem se je ta pracovní, jinak ale bída. A kolikrát by to bylo rychlejší hned vstát a jít to udělat.
Zdravím do skupin Čím je člověk starší, tím častěji bilancuje- ne jen ke konci roku. Prokrastinace je asi největší nezmar, který mne se*e ![]()
Co se týče rodiny, tak jsem trávil v práci víc času než s nimi ( obhajuji si to tím že to dělám pro ně a chci jim dopřát) jenže když pak člověk vidí Za jaké voloviny se oženit utratí a jak děti rostou pod rukami tak to byla taky špatná volba kterou jsem si uvědomil a snažím se jí změní… Každopádně bych to zavřel tím, že by člověk neměl litovat toho co udělal ale spíš toho co neudělal a mohl…
![]()