Co byste dělaly? Školka

Anonymní
24.9.22 01:01

Co byste dělaly? Školka

Ahoj prosím anonym nevím kdo sem chodí, díky
Ahoj všichni jsem toho teď plná a vůbec nemůžu spát. Teď v pátek jsem šla vyzvednout syna ze školky chodí tam první rok, má 3 roky takže v nejmladší třídě. Paní učitelka mi dala naši podzimní budu stim že ji jeden chlapec rozkousl na 2 místech, ale dodala k tomu že si můj kluk začal, že chlapce strčil. Což už jsem slyšela od září asi 2× že spolu měli nějakou potyčku a že prý můj syn si začal a chlapce strčil ale nic víc k tomu. Minulý týden když můj muž vedl syna do školky tak prý hned po příchodu k němu pribehl ten chlapec a začal ho pošťuchovat.. Jak mi paní učitelka předávala tu bundu tak ten chlapec pribehl ke mě a taky do mě strčil v tu chvíli jsem se pozastavila a všimla si že chlapec je trošku „jiný“ a zeptala jsem se učitelky jestli je chlapec nějak nemocný? Ne napřímo mi to potvrdila a řekla že to nemá jednoduché. Můj syn je sveraz a nenechá si nic líbit, takže si dokážu představit situace že chlapec za nim pobíhá nenápadně ho pošťuchuje a můj si co nedokáže absolutně odhadnout že chlapec může být" postižený " a prostě ho pak odstrčí.
Prosím poraďte jak situaci řešit, zaprvé co stou bundou? Mám ji chtít po rodičích zaplatit?
A zadruhé mám teď fakt strach, jako kdyby můj syn neměl bundu tak prijde s modřinama na ruce? Proč když učitelka viděla jak ho můj syn strčil a viděla že si začal proč je hned nedala od sebe a nechala synovi prokousnout bundu?
A proč takový „jiný“ chlapec je vůbec s tak malými dětmi ve třídě a ohrožuje je? :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5374
24.9.22 01:14
@Anonymní píše:
Ahoj prosím anonym nevím kdo sem chodí, díky
Ahoj všichni jsem toho teď plná a vůbec nemůžu spát. Teď v pátek jsem šla vyzvednout syna ze školky chodí tam první rok, má 3 roky takže v nejmladší třídě. Paní učitelka mi dala naši podzimní budu stim že ji jeden chlapec rozkousl na 2 místech, ale dodala k tomu že si můj kluk začal, že chlapce strčil. Což už jsem slyšela od září asi 2× že spolu měli nějakou potyčku a že prý můj syn si začal a chlapce strčil ale nic víc k tomu. Minulý týden když můj muž vedl syna do školky tak prý hned po příchodu k němu pribehl ten chlapec a začal ho pošťuchovat.. Jak mi paní učitelka předávala tu bundu tak ten chlapec pribehl ke mě a taky do mě strčil v tu chvíli jsem se pozastavila a všimla si že chlapec je trošku „jiný“ a zeptala jsem se učitelky jestli je chlapec nějak nemocný? Ne napřímo mi to potvrdila a řekla že to nemá jednoduché. Můj syn je sveraz a nenechá si nic líbit, takže si dokážu představit situace že chlapec za nim pobíhá nenápadně ho pošťuchuje a můj si co nedokáže absolutně odhadnout že chlapec může být" postižený " a prostě ho pak odstrčí.
Prosím poraďte jak situaci řešit, zaprvé co stou bundou? Mám ji chtít po rodičích zaplatit?
A zadruhé mám teď fakt strach, jako kdyby můj syn neměl bundu tak prijde s modřinama na ruce? Proč když učitelka viděla jak ho můj syn strčil a viděla že si začal proč je hned nedala od sebe a nechala synovi prokousnout bundu?
A proč takový „jiný“ chlapec je vůbec s tak malými dětmi ve třídě a ohrožuje je? :,(

Co to máte za materiál? Bundu zašít!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30937
24.9.22 02:48

Ne, bundu můžeš chtít zaplatit maximálně po školce, ne po rodičích dítěte. Ty ho ráno odevzdali do instituce s tím, že se o něj učitelky postarají. Jakýkoli problém res se školkou/učitelkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
24.9.22 03:42

Tohle vsechno res s ucitelkou/reditelkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15142
24.9.22 06:23
@Takco píše:
Co to máte za materiál? Bundu zašít!

To si děláš srandu? Proč by si měla zakladatelka bundu zašívat? Ať ji školka zaplatí a zároveň ať pořídí asistenta k tomu agresivnímu dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9285
24.9.22 06:31

Bundu by ti měla uhradit školka. A zbytek budeš muset řešit s učitelkou a ředitelkou.
Ale připadá mi trochu zvláštní, že má problémy je tvoje dítě :think:
S ostatními dětmi ten chlapeček vychází v pohodě? To bych si ještě ověřila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11810
24.9.22 06:49

@karkarka to není tak jednoduché nárok na asistenta musí doporučit PPP a pokud to neudělá musela by ho školka platit že svého na to většina zařízení nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
696
24.9.22 06:52
@karkarka píše:
To si děláš srandu? Proč by si měla zakladatelka bundu zašívat? Ať ji školka zaplatí a zároveň ať pořídí asistenta k tomu agresivnímu dítěti.

Jakože školka bude ze svého platit asistenta, protože má někdo „jiné“ dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22440
24.9.22 07:05

Resit to muzes ale reseni bude na dlouho. Nejspis bylo to dite prihlaseno do MS jako zdrave. MS ho prijala. Takze tam muze chodit. MS po nejake dobe muze doporucit rodicum navstevu odbornika. Pokud jeho rodice budou souhlasit, tak pak nasleduji dlouhe cekacky na odborniky, mozna mu pak napisi AP a pak tohohle zamestnance MS musi sehnat, coz v nekterych mistech taky neni snadne. Jedno dite strci do druheho a to kousne. Ucitelka, ale neni superman. Paklize nestoji v blizkosti, tak nema sanci tomu zabranit, jak. Pises, ze chlapec pribehl a strcil. Predstavujes si, ze ucitelka ho predbehne a zabrani tomu. Paklize nema nadlidske sily, tak to nema sanci stihnout. Navic ona tam ma nejspis pres 20 deti a k tomu takoveto. Ano, muzes si stezovat. Alespon se s tim bude neco delat. Syna bych poucila, aby do tohoto kluka nestrkal, neoplacel mu to, drzel se dal od nej. Bundu bych ja osobne neresila. Do MS davam veci, kterych mi nebude lito. Deti si neco treba neco roztrhnou, umazou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.9.22 07:05

Co bych dělala? Situaci si nechala vysvětlit společně s ředitelkou a učitelkou, ta by měla zapracovat na pozorování. A situaci bych využila k tomu, abych vysvětlila dítěti, že jsou různí lidé s různými nemocemi a k takovým by se takhle chovat neměl. Syn měl ve třídě holčičku po mozkové mrtvici, kulhala a měla ochrnutou ruku. Ze začátku se jí bál a pak si z ní zkoušel dělat legraci jako ostatní děti. Po pár dnech z nich byli nejlepší kamarádi, protože jsem mu vysvětlila, jak se k ní má chovat. Chodil a ochraňoval ji. Nespoléhala bych se jen na učitelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.9.22 07:13

Asi jsem divná. Nějak by mě asi nenapadlo chtít bundu zaplatit, s materiálními ztrátám ze školky jsem tak nějak počítala.

Že se děti poštuchuji, zvlášť když se teprve učí v kolektivu, mi přijde normální. Zaměřila bych se na svoje dítě. Když už to neudělaly učitelky a je potvrzení, té ten hoch je „jiny“, probrala bych to s ním úměrně věku, doporucila mu se mu zatím spíš „vyhýbat“.

A to, že by moje dítě mohlo mit modrinu na ruce by mě netrápilo uz vůbec, zmodrinovatet se uměly samy i bez cizího zavinění. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
24.9.22 07:17

A jinak tedy, v tomhle věku má ještě spousta dětí dost omezené komunikační schopnosti a lehkou agresi používají právě k těm dětem, se kterými by si chtěly hrát a stojí o jejich pozornost. Protože i ta negativní je lepší, než žádná. Jak říkám, já bych to využila k tomu, abych posunula empatii svého dítěte trochu dál. V tomhle ohledu jsem ráda, že k nám do školky chodí i ty,, jiné" děti a ty naše se s nimi naučí existovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260
24.9.22 07:20

Šla bych přímo za ředitelkou, že je tam ten a ten problém a co s tím budou dělat. Bundu bych neřešila, ale příště může být pokousán syn. Bylo by mi jedno, že je ve třídě (mentálně postižené dítě, autista, atd.), ale bude mít u sebe asistenta a ten s ním bude pracovat. Ať žije inkluze. Není v zájmu tvého dítěte, aby učitelky chování „jiného“ dítěte omlouvaly a byly k němu schovívavé. Že ostatní nemají problémy? Třeba se ho bojí, některé děti „jen“ žalují a neoplácí. Budete mít třídní schůzky? Třeba by ses dozvěděla, že pošťuchuje víc dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
24.9.22 07:26

Bundu bych neřešila a jinak bych zjistila, jestli s ním nemají problémy jiné děti a řešila s ředitelkou, pokud učitelky nic. Řešení bude i na rodičích toho kluka.
Naši kluci měli podobného, už byl předškolák a máma ho nezvládala, měla dost problémů sama se sebou. Ale naše dvě učitelky jo hlídali a řešily to s ním a dětmi ve skupině a i s maminkou a dobrý.
Nenechat to být, ptz pak se může stát, že syn nebude chtít do školky. My to měli podobné, ale moji kluci věděli, že se jich zastanou učitelky, kdyby něco ten Honzík provedl a budou to řešit.

• Citovat
  • Upravit
22440
24.9.22 07:29
@Svistice píše:
Asi jsem divná. Nějak by mě asi nenapadlo chtít bundu zaplatit, s materiálními ztrátám ze školky jsem tak nějak počítala.

Že se děti poštuchuji, zvlášť když se teprve učí v kolektivu, mi přijde normální. Zaměřila bych se na svoje dítě. Když už to neudělaly učitelky a je potvrzení, té ten hoch je „jiny“, probrala bych to s ním úměrně věku, doporucila mu se mu zatím spíš „vyhýbat“.

A to, že by moje dítě mohlo mit modrinu na ruce by mě netrápilo uz vůbec, zmodrinovatet se uměly samy i bez cizího zavinění. :lol:

Jo je pravda, ze kdyby tady psala maminka toho jineho ditete, tak ji kazdy napise, at to neresi. Ze je zari a deti si v kolektivu teprve zvykaji. Co to vubec nekdo chce resit, kdyz tam deti byly jen parkrat a jsou trilete. Takove postuchujici nebo placajici, kousajici dite je vzhledem k poctu deti ve tride tak v kazde druhe tride. Porad jsou tu diskuze o skolce. Je videt, ze je to velka zmena nejen pro deti, ale i pro rodice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin