Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ani s rymou nedavam… u nekoho obyc. ryma zpusobi u jineho z toho laryngitidu… takze jsou decka proste doma dokud nejsou stopro zdrava ![]()
Nasaďte něco na imunitu (kapky echinacea třeba) na celý podzim, zima
na noc dávejte na polštář eucasol
kapky sinupret dávat při rýmě či kašli
jinak do školky bych dávala, jen pokud občas zasmrká, protože to máme běžně všichni
pokud teče z nosu celý den, nebo smrká moc často, případně kýchá, pak nechat doma
Tak maličké bych pravděpodobně nedala, chtěla bych to mít pod kontrolou, aby se to nerozjelo. U staršího by záleželo na situaci a mých dřívějších zkušenostech s takovou rymou u toho konkrétního ditete.
Ano, přesně jak píše paní nade mnou. Moje děti jsou ty které z toho mají laryngytidy, dokonce takové, že už byly v nemocnici, na pohotovosti samozřejmě také a kolik jsme jich doma museli zvládnout už ani nepočítám. Takže za mne jestli mohu poprosit a vy máte možnost, nechte si dceru doma. Já se to snažím dělat také, i přesto, že mám minimálně jednou měsíčně OCR už druhým rokem.
Dávám, to by tam nebyla nikdy. Teď mám roční a ta nejde, protože soplí nonstop. Kdybych jí párkrát denně utřela soplík, tak jde.
Já jak kdy, ale upřímně moc nechápu tu snahu nechávat decka s rýmou doma, stejně jsou furt nemocný, tak k čemu je to dobrý, stejně se to nedá moc ovlivnit, prostě to beru, že kolektiv = věčně nudle u nosu (samozřejmě nemluvím o detech nějak víc nemocných, např. s teplotou a tak).
Před týdnem bych ti řekla že je, teď už jo klidně. Dokud je ryma průhledná a ne zelená. U nás přišla dcera po týdenní ryme do školky, kde děcka kašlala. ![]()
@Anonymní píše:
Ano, přesně jak píše paní nade mnou. Moje děti jsou ty které z toho mají laryngytidy, dokonce takové, že už byly v nemocnici, na pohotovosti samozřejmě také a kolik jsme jich doma museli zvládnout už ani nepočítám. Takže za mne jestli mohu poprosit a vy máte možnost, nechte si dceru doma. Já se to snažím dělat také, i přesto, že mám minimálně jednou měsíčně OCR už druhým rokem.
A mají si vzít ocr na rýmu? Trochu rozumu prosím.
Není rýma jako rýma.. pokud malé teče z nosu permanentně nedávám protože stejně to za pár dnů přejde v kašel a stejně by mi ji ze školky vrátili… plus myslím si že vysloveně usoplený dítě do kšolky ani nepatří.
pokud má jen ucpanej nos trochu huhná po ránu je ucpaná a párkrát za den se vysmrká tak do školky dávám.
Tak dvouleté se samo nevysmrka, bude to mít všude. A ty budeš za prasáckou matku, co dává nemocné dítě do školky. Nedala bych
@ludmilaadamkova píše:
Není rýma jako rýma.. pokud malé teče z nosu permanentně nedávám protože stejně to za pár dnů přejde v kašel a stejně by mi ji ze školky vrátili… plus myslím si že vysloveně usoplený dítě do kšolky ani nepatří.pokud má jen ucpanej nos trochu huhná po ránu je ucpaná a párkrát za den se vysmrká tak do školky dávám.
Dělám to taky tak.
Jako důležité považuji, jestli se dítě také umí samo vysmrkat.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Hezký den
Mam takový dotaz, dcera 2 roky ma přes týden rýmu. Ve školce byla pár dní a už nechodí..
jenže co když ji bude mít jak minulý rok celou zimu, protože je chladno. Ano počítám s tim že když teď začla chodit tak bude často nemocna. Ale ma jen průhlednou rýmu jinak ji nic není a taky ji neteče z nosu celý den.
Jenže mam dilema dát nebo nedat do školky?
Zase mi to přijde nefer vůči ostatním, ale když ji nic neni, jen trochu rýmu tak abych ji neměla doma celou zimu jen kvuli rýmě.
Co vy jak jste nam tom? Davate dítě když ma průhlednou rýmu ( ne zelenou) do školky