Trable ve školce

Anonymní
13.9.22 16:05

Trable ve školce

Ahoj syn nastoupil do školky, má necelé tři roky. Po ránu trošku brečí, pak je prý v pohodě. Když jsem ho dnes vyzvedávala po obědě, naběhly na mě učitelky s dotazem zda si doma umývá ruce, jestli to umí. Že prý v umyvarce jen stojí a nic. Tak já nevím. Samozřejmě že si ruce myjeme, dokonce i vlasy a tělo. :roll: Akorat si říkám zda ho poobede nerozrusi když pro něj jdu, tak mě vidí, a až pak se jdou umývat. Když pak na něj mluví, tak jen prý stojí a kouká, nevnímá.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1637
13.9.22 16:17

Hodila bych to za hlavu. Asi mají učitelky ve školce prd na práci, když za vámi běží s takovoi číčo..nou. Tak buď ať mu to vysvětlí, předvedou…a malý to stejně odkouká od druhých…
 Bože…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
13.9.22 16:18

Ano, samozřejmě umývá, paní učitelko. Cožpak vy nemáte zkušenost, že po týdnu ve školce jsou děti pořád ještě vyjukané a tříleťáci vám tu nenastoupí na první dobrou znalé všeho, co a jak v cizím prostředí i kolektivu?

Třeba v naší školce jsou úplně jinak řešené kohoutky, než je mé dítko zvyklé, takže na ně taky koukalo zpočátku jak vyvoraná myška, než mu ukázali, co po něm budou chtít a jak se s tím zachází.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
408
13.9.22 16:23

A nezeptali se jen normálně? Jako klasickou otázku? Syn má také necelé tři, je ve školce taky teprve pár dní…ale učitelky chápou, že jsou to malé děti, nové prostředí tak dětem nechávají čas…jo zeptaji se mě jestli doma chodí na záchod, jestli jí…protože tam nechce čůrat, nechce moc jíst, ale jsou to normální otázky, žádné trable…jen informativní…nedělám z toho vědu, jsou to malé děti a potřebuji čas na adaptaci…znám své dítě a vím že mu chvíli trvá si zvyknout na nové prostředí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
13.9.22 16:32
@Anonymní píše:
Ahoj syn nastoupil do školky, má necelé tři roky. Po ránu trošku brečí, pak je prý v pohodě. Když jsem ho dnes vyzvedávala po obědě, naběhly na mě učitelky s dotazem zda si doma umývá ruce, jestli to umí. Že prý v umyvarce jen stojí a nic. Tak já nevím. Samozřejmě že si ruce myjeme, dokonce i vlasy a tělo. :roll: Akorat si říkám zda ho poobede nerozrusi když pro něj jdu, tak mě vidí, a až pak se jdou umývat. Když pak na něj mluví, tak jen prý stojí a kouká, nevnímá.

To jsou trable? Kolik těch učitelek na tebe naběhlo? :think: Měla jsi jim říct, že doma to dělá normálně, ale ve školce se cítí ještě nejistý. Když viděj, že stojí a nejde se umýt, tak mu nemůžou říct?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
13.9.22 17:22
@Petája píše:
Hodila bych to za hlavu. Asi mají učitelky ve školce prd na práci, když za vámi běží s takovoi číčo..nou. Tak buď ať mu to vysvětlí, předvedou…a malý to stejně odkouká od druhých…
Bože…

Hele nam taky učitelka na schůzce rikala, ze když nám řekne dítě neji, dítě se nechce nebouvat.. Ze to není nic proti detem, ani rodičům, ale prostě informace, kterou si rodič zaslouží vědět, denně to dítě meli doma na očích, tak ať vědí jak funguje ve školce.. Není to žádná kritika jak si hned rodiče mysli. Mě se tenkrát taky ptali jestli neji jogurty, tak prostě řeknu ne, neji, nebo řeknu jaký má rád a oni vědí a nenutí dite to jist. Tak tady daly mamince informaci, že si nemyje ruce :nevim: stejně jako jiný mamince daj informaci, ze neji polivku třeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088
13.9.22 17:24
@Danilan píše:
A nezeptali se jen normálně? Jako klasickou otázku? Syn má také necelé tři, je ve školce taky teprve pár dní…ale učitelky chápou, že jsou to malé děti, nové prostředí tak dětem nechávají čas…jo zeptaji se mě jestli doma chodí na záchod, jestli jí…protože tam nechce čůrat, nechce moc jíst, ale jsou to normální otázky, žádné trable…jen informativní…nedělám z toho vědu, jsou to malé děti a potřebuji čas na adaptaci…znám své dítě a vím že mu chvíli trvá si zvyknout na nové prostředí…

Přesně tak :palec: netřeba ve všem hned vidět útok. Dítě tam je týden, je naprosto v pořádku, že učitelky rodiče informuji o tom, jak se tam chová :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
13.9.22 17:31

Nechtěla bych být učitelkou ve školce. :mrgreen: :roll:
Rodičů se dotkne kde jaký prd. :mrgreen:
Bych se bála zeptat na cokoliv.
Já tedy nevím, ale nikdy jsem s žádnou učitelkou takový problém neřešila. Nebo jasně že se mě na něco zeptala ale nikdy jsem z toho nedělala drama.
Jako normálne se zeptala. A nedivím se. V dnešní době, kdy si 60 % dospele populace neumí umyt ruce. Tak se nedivím, že to ani děcka neumí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
13.9.22 17:34

Přiznávám, že téma sem rozklikla a čekala horor. Po prečtení tvého příspěvku se mi tlak vrací do normálu, udělej to samé ;)

• Citovat
  • Upravit
3707
13.9.22 17:39

Ach jo, co se děje, že jsou učitelky úplně natvrdle??? Místo toho, aby na tom s dítětem sami denně pracovali, tak to hned slepičí máme a ty co, během noci všechno změníš? Musí si zvyknout, musí se to naučit. Nic si z toho nedělej :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.22 18:17
@Ťarbík01 píše:
Nechtěla bych být učitelkou ve školce. :mrgreen: :roll:
Rodičů se dotkne kde jaký prd. :mrgreen:
Bych se bála zeptat na cokoliv.
Já tedy nevím, ale nikdy jsem s žádnou učitelkou takový problém neřešila. Nebo jasně že se mě na něco zeptala ale nikdy jsem z toho nedělala drama.
Jako normálne se zeptala. A nedivím se. V dnešní době, kdy si 60 % dospele populace neumí umyt ruce. Tak se nedivím, že to ani děcka neumí. :nevim:

Před dětmi jsem dělala sálovou sestru, ruce si umýt opravdu umím. Dotaz byl přesně „myje si Jáchym doma ruce?“ Takže se mě to trochu dotklo. Asi jako chodíš doma na záchod? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2200
13.9.22 18:23
@Anonymní píše:
Před dětmi jsem dělala sálovou sestru, ruce si umýt opravdu umím. Dotaz byl přesně „myje si Jáchym doma ruce?“ Takže se mě to trochu dotklo. Asi jako chodíš doma na záchod? :nevim:

Tak vidíš, tak jsi z těch 40% co si umí mýt ruce. :)
Hele ale mě ten dotaz nepřijde blbý. Možná to jen učitelky blbě formulovaly. :nevim:
Vezmi si, co tam ty učitelky mají za děti. Nechci napsat sociálně slabé skupiny, jelikož to že je někdo sociálne slabá skupina, hned neznamená, že má špatnou hygienu.
Ale prostě tam mají děti, co si po wc nemyji ruce, co si z venku nemyji ruce atd. A musí to ty učitelky řešit. Nemají čas nějak rozdělovat. Pro ně je lepší se napřímo zeptat a je to. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
13.9.22 18:27
@Anonymní píše:

Jojo to znám, kvůli takovejmhle účám jsem přeložila dcerku do jiné třídy votravovali mne s každou blbosti, prostě pokaždé co jsem si přišla pro malou tak furt po mně něco chtěli… hrozný no. Njn když máte tetování piercing a jste sami sebou tak si na vás vždycky někdo zasedne :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
13.9.22 18:28

Jo, mne u syna zcela vazne navrhovaly, abych mu domu poridila pastelky - nechtel totiz ve skolce kreslit :mrgreen: Cumela jsem tehdy jak puk a nechapala. Proste i ucitelky jsou jen lidi, nektere normalni, nektere divne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
13.9.22 18:38

No tak jsi rekla „ano, myje“ a vyreseno, ne? Delas z toho zbytecne vedu…nemuzes to brat tak, ze tam si je proste nemyje, tak se zeptaly, aby vedely, jestli je treba nervozni ze skolky, nebo jestli to nedela ani normalne? Ja te chapu, oni se te zeptaji a ty v tom hned slysi „jste hrozna mama a vas syn je prase“, ale proste to nejspis byla jen obycejna, informativni otazka…ja jsem taky na poznamky ohledne dcery hakliva a nedavno jsem pochopila, ze az moc a beru si moc k srdci kazdej prd…uz to zkousim nedelat a je mi lip

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin