Co vše řešíte s třídní učitelkou ohledně vašich dětí ?

Anonymní
8.9.22 22:43

Co vše řešíte s třídní učitelkou ohledně vašich dětí ?

Ahojte, :mavam: mám dcerku ve druhé třídě, kamarádí se tam od začátku nejvíce s jednou holčičkou, dcera moc kamarády nestřídá. Chodily spolu i do kroužku, rodiče mně ze začátku přišli fajn, než jsem je více začala poznávat :roll:. Když moje malá začala chodit už v první třídě s docela sprostými slovy ( pi*a je ještě slušné) a všelijakými ukázky na prstech (prostředníček byl jen slabý odvar) a ptala se mě co to znamená, no nadšená sem opravdu nebyla. Navíc holčička ji naučila viz. hloupý prsteníček, měla z ní srandu a pak to na ní šla ještě nabonzovat vychovatelce :roll:, dcera pak plakala, že ani neví co to znamená.. Kamarádit zakazovat jsem jim nechtěla ani nechci, ale když je učitelka loni rozsadila byla jsem ráda, že spolu tráví méně času. Malá se tam, více rozhlédla a měla kamarádek více.
Jenže druhou třidou to začalo znovu, holky si sedly spolu, malá mně dnes říká jak se tam chtěla jedna Ukrajinka s nimi kamarádit, ale ta její kamarádka si dceru furt hlídala a zakazovala jí se s ní kamarádit ( jinak dceru vydírá nesmysly). S dcerou o tom samozřejmě mluvím, říkám jí co a jak a že se můžou kamarádit všechny atd atd…
S jejich rodiči toto řešit nechci, jsou hned útoční a jejich děti jsou svaté.
Takže mě napadlo, že bych šla za třídní učitelkou situaci jí vysvětlila a požádala aby je spolu sedět nenechala, více do toho zasahovat zatím nechci.
Dále se mi s touto maminkou pár dní zpět stala nepříjemná situace, skrze to jací jsou měli očividně s učitelkou problém, na tu chudinku naběhl tenkrát tatínek :zed:.
Takže maminka je očividně na učitelku nabroušená a začala si mi stěžovat jaká je učitelka pi.. a zamindrákovaná kráva a já nevím co vše.. no rychle jsem tento rozhovor ukončila, že já s učitelkou problém nemám, nechtěla jsem se do takového hovoru s ní vůbec pouštět, ještě by v krajním případě byla schopna to otočit vůči mně. No ale co stihla říct, že mají v plánu učitelku někam nahlásit. Podle mně s tím vůbec nikde nepochodí protože jsou to prostě :zed:, ale tak nějak mně vrtá furt v hlavě jestli bych na to tu učitelku neměla upozornit, nebo to mám nechat být? Nechci vypadat jako donašečka, každopádně by mě pak možná tížilo svědomí, kdyby fakt kvůli takovým,,chytrým" rodičům měla zbytečné problémy na které mohla být předem připravená. Co si o tom myslíte? Děkuji za odpovědi.
anonym snad chápete :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
8.9.22 23:02
@Anonymní píše:
Ahojte, :mavam: mám dcerku ve druhé třídě, kamarádí se tam od začátku nejvíce s jednou holčičkou, dcera moc kamarády nestřídá. Chodily spolu i do kroužku, rodiče mně ze začátku přišli fajn, než jsem je více začala poznávat :roll:. Když moje malá začala chodit už v první třídě s docela sprostými slovy ( pi*a je ještě slušné) a všelijakými ukázky na prstech (prostředníček byl jen slabý odvar) a ptala se mě co to znamená, no nadšená sem opravdu nebyla. Navíc holčička ji naučila viz. hloupý prsteníček, měla z ní srandu a pak to na ní šla ještě nabonzovat vychovatelce :roll:, dcera pak plakala, že ani neví co to znamená.. Kamarádit zakazovat jsem jim nechtěla ani nechci, ale když je učitelka loni rozsadila byla jsem ráda, že spolu tráví méně času. Malá se tam, více rozhlédla a měla kamarádek více.
Jenže druhou třidou to začalo znovu, holky si sedly spolu, malá mně dnes říká jak se tam chtěla jedna Ukrajinka s nimi kamarádit, ale ta její kamarádka si dceru furt hlídala a zakazovala jí se s ní kamarádit ( jinak dceru vydírá nesmysly). S dcerou o tom samozřejmě mluvím, říkám jí co a jak a že se můžou kamarádit všechny atd atd…
Takže mě napadlo, že bych šla za třídní učitelkou situaci jí vysvětlila a požádala aby je spolu sedět nenechala, více do toho zasahovat zatím nechci.
Dále se mi s touto maminkou pár dní zpět stala nepříjemná situace, skrze to jací jsou měli očividně s učitelkou problém, na tu chudinku naběhl tenkrát tatínek :zed:.
Takže maminka je očividně na učitelku nabroušená a začala si mi stěžovat jaká je učitelka pi.. a zamindrákovaná kráva a já nevím co vše.. no rychle jsem tento rozhovor ukončila, že já s učitelkou problém nemám, nechtěla jsem se do takového hovoru s ní vůbec pouštět, ještě by v krajním případě byla schopna to otočit vůči mně. No ale co stihla říct, že mají v plánu učitelku někam nahlásit. Podle mně s tím vůbec nikde nepochodí protože jsou to prostě :zed:, ale tak nějak mně vrtá furt v hlavě jestli bych na to tu učitelku neměla upozornit, nebo to mám nechat být? Nechci vypadat jako donašečka, každopádně by mě pak možná tížilo svědomí, kdyby fakt kvůli takovým,,chytrým" rodičům měla zbytečné problémy na které mohla být předem připravená. Co si o tom myslíte? Děkuji za odpovědi.
anonym snad chápete :mavam:

Asi bych jí napsala a poprosila o konzultaci. Ona možná dcera sama prozře a kamarádění nebude tak velké. U nás se rozsazovalo víckrát, ne snad kvůli zlobení. Syn už v první třídě přišel s tím, že na něj někdo ukazoval ten sprostý prst. Tak jsem mu vysvětlila, že to ukazovat nemá, nemá mluvit sprostě. Že se mi to nelíbí. Doma sprostě nemluvíme a kluk sprostá slova zná. Kolektiv dětí je různorodý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.9.22 23:13

@Russet jo to já samozřejmě taky vysvětluji a dcera naštěstí nemá potřebu pak ty sprosté slova a ukázky šířit dál.. :pankac: škoda, že to doma nevysvětlí dostatečně i holčičce..
A přesazovalo se po tvém požádání?
Jinak ano, tím, že to doma s dcerou probírám, říkám si, že časem si na to přijde snad sama co si nechce nechat od někoho líbit..
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
53518
8.9.22 23:17
@Anonymní píše:
@Russet jo to já samozřejmě taky vysvětluji a dcera naštěstí nemá potřebu pak ty sprosté slova a ukázky šířit dál.. :pankac: škoda, že to doma nevysvětlí dostatečně i holčičce..
A přesazovalo se po tvém požádání?
Jinak ano, tím, že to doma s dcerou probírám, říkám si, že časem si na to přijde snad sama co si nechce nechat od někoho líbit..
Zakl.

Přesazovala sama paní učitelka. Vím jen první místo, zvolil si ho první den ve škole. Pak se tam nesmělo. Syn čas od času řekl, že došlo k přesazení. Nijak si nestěžoval. Někdy byl i rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
8.9.22 23:27
@Anonymní píše:
anonym snad chápete :mavam:

Zeptám se jen ze zvědavosti - jaká jsou ta sprostá slova, když pi.. je ještě slušné? Asi mám mezery, to slovo na P jsem vždy měla jako vrchol vulgarity, tak si neumím představit, co je ještě horšího..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65453
9.9.22 05:24
@Beckyttine5 píše:
Zeptám se jen ze zvědavosti - jaká jsou ta sprostá slova, když pi.. je ještě slušné? Asi mám mezery, to slovo na P jsem vždy měla jako vrchol vulgarity, tak si neumím představit, co je ještě horšího..

Tak ja beru na stejne urovni treba ku.., ču.. Ale horsi ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
9.9.22 06:26

S učitelkou bych to řešila. Nevím, jestli bych jí řekla to o tom nahlášení, nicméně bych s ní probrala to, jak to vidím já ohledně vlivu oné holčičky na dceru a jestli by nešlo je při nějaké vhodné příležitosti zase rozsadit. A asi tak nějak neutrálně, obecně bych jí vyjádřila podporu v tom smyslu, že jste s ní spokojeni, dcera ji má ráda apod. Vím, že u syna ve třídě sedí „problematický“ kluk sám (záměrně píšu problematický v uvozovkách, protože to nebude zdaleka takové číslo, jako holčička od vás, jen prý v hodinách dost vyrušuje), tak by mohla holčička třeba sedět taky sama? :nevim: A rozhodně bych si na tvém místě promluvila s dcerou, protože z mé zkušenosti jsou taková kamarádství dost toxická. To, že kamarádka dceru učí lumpárny a pak na ni jde žalovat, je pravděpodobně jen začátek. Měla jsem taky takovou „kamarádku“ a gradovalo to, hodně mě shazovala, měla „lepší rodiče, lepšího psa, lepší dovolené, lepší hračky“ prostě všechno lepší, samozřejmě byla dle vlastních slov i chytřejší, přitom jsem ji s učením dost pomáhala a známky jsem měla výrazně lepší, to ostatní bylo tak dost relativní. Utnula jsem to až ve vyšších ročnících druhého stupně a dost se mi ulevilo. Jako zkušenost dobrá, od té doby už se za fusekli tahat nenechám, ale ne každý má na to si z takových vztahů pomoct sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
9.9.22 06:54

Určitě bych s třídní učitelkou řešila a požádala o rozsazení. To, že ji chtějí nahlásit, bych si nechala pro sebe. Jednak může jít jen o silácké řeči a učitelka bude měsíce jak na trní, co se bude dít a také by to mohlo vypadat, že na ně chceš naházet akorát všechen hnůj po ruce (oni jsou hrozní, stěžují si na vás, chtějí vás udat, moji dceru ta jejich učí sprosťárny a zakazuje jí kamarádky…).

Myslím, že učitelka si je vědoma, co za dítě ve třídě má. Pokud ale tvoje holka není průbojná, může to vypadat, že si navzájem dobře rozumí. Asi bude emocionálně slabší článek ve třídě, proto se na ni tahle holčina přilepila. Tak to zatrhni, ať není vyloučená z kolektivu ostatních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.9.22 07:20

Vím, že u dětí ve třídě rozsazovala paní učitelka na požádání, pokud jedno sítě mělo negativní vliv na druhé (ale tedy zejména při hodinách).

Nicméně důležité je, aby maminka pracovala zejména se svojí dcerou. Naučila ji rozlišovat kdo je skutečný kamarád, kdo není, že se může kamarádit a bavit s kým ona chce, naučit ji být asertovní a zdravě sebevědomou, nenapodobovat okolí s každou kravinou, jen aby zapadla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
9.9.22 09:18
@Kakika píše:
Určitě bych s třídní učitelkou řešila a požádala o rozsazení. To, že ji chtějí nahlásit, bych si nechala pro sebe. Jednak může jít jen o silácké řeči a učitelka bude měsíce jak na trní, co se bude dít a také by to mohlo vypadat, že na ně chceš naházet akorát všechen hnůj po ruce (oni jsou hrozní, stěžují si na vás, chtějí vás udat, moji dceru ta jejich učí sprosťárny a zakazuje jí kamarádky…).Myslím, že učitelka si je vědoma, co za dítě ve třídě má. Pokud ale tvoje holka není průbojná, může to vypadat, že si navzájem dobře rozumí. Asi bude emocionálně slabší článek ve třídě, proto se na ni tahle holčina přilepila. Tak to zatrhni, ať není vyloučená z kolektivu ostatních dětí.

Holku to už bohužel spolužačka naučila. Ještě hrozí, že když bude spolužačka zlobit, učitelka to automaticky přiřadí k dceři zakladatelky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.9.22 09:22
@Sylvania 333 píše:
Holku to už bohužel spolužačka naučila. Ještě hrozí, že když bude spolužačka zlobit, učitelka to automaticky přiřadí k dceři zakladatelky…

Myslím, že učitelka není hloupá a všimne si každého dítěte zvlášť. Syn je ubreptaný a učitelka to ví, nepíše poznámky. Nějak si s ním poradí. Protože nemá problémy s učením a poslechne. Není sprostý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.22 10:45

@Beckyttine5 třeba zmr..d..e a na prstech ukazování se.xu … :nevim: docela síla na to, že v té době byly v první třídě.
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.22 10:48

@Svistice já s ní samozřejmě o tom všem komunikuji, vysvětluji co je hezké a není a snažím se aby měla nějaký náhled na věc, ale ona se furt bojí prosadit v kolektivu nějak více svůj názor, je spíš ta co se nechá táhnout :think:.
 zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.22 10:50

@Kakika ano přesně jak píšeš, není průbojná.. a je velmi citově založená, takže vše prožívá s pláčem nebo strachem z něčeho.
 zakl

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.9.22 10:52

@Hoa Mai já s ní o tom mluvím často, ale ona se bojí, že potom ta holčička na ní bude třeba naštvaná, nebo ji bude vydírat atak.. už třeba to jak ji naučila ukazovat prostředníček a pak to na ní šla žalovat a malá se bojí bránit, že se rozbrečí v těchto situacích atak no.. :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin