Už máte děti nemocné?

Anonymní
7.9.22 09:48

Už máte děti nemocné?

Dobrý den syn necelé tři roky nastoupil 1,září do školky. Školku máme temer u domu. Má ještě mladší ségru. Nikdy moc nemarodil, vždy jen virózy s teplotou bez antibiotik. Od pondělí kychal, včera byl unavenejsi. Připisuju to i změně režimu, méně spí. Musíme to vychytat. Včera měl trochu průhledné rýmy. Dnes ráno unavený, poléhavá, pak zase řadí, ale jde trošku slyšet že je zahleneny. Volala jsem do školky že si ho nechám dokonce týdne doma. Udělala jsem správně? Štve mě to protože si začíná zvykat, a je mi jasný že v pondělí to bude na novo zvykačka. Moje sestra má děti jinde ve školce, tam prý chodí nachcipany protože OCR na rýmu nedávají. :roll: Moje máma zase tvrdí že ji nepřipadal včera nemocný. On ani vyloženě nemocný není, prostě jen vidím že je nahleneny, a trošku unavenejsi. Bez teploty tedy. Berete děti stimhle ven? Nebo prostě klidnější režim doma?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
247
7.9.22 09:56

Syn taky nastoupil tento rok do školky, dnes v noci špatně spal, takže už jsem měla tušení, že něco bude. Ráno nudle u nosu. Takže si ho nechám do pátku doma. Jako je to blbý, ale on, jak mu není dobře a není vyspalý, tak stejně celý den brečí a nic ho nebaví. A já jsem ještě doma, takže můžu.
Staršího kluka jsem při rýmě nechala doma vždy. Ale měla jsem štěstí, že mám doma 2 babičky v důchodu a manžel nemá problém vzít si OČR v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.22 09:58
@janulicek89 píše:
Syn taky nastoupil tento rok do školky, dnes v noci špatně spal, takže už jsem měla tušení, že něco bude. Ráno nudle u nosu. Takže si ho nechám do pátku doma. Jako je to blbý, ale on, jak mu není dobře a není vyspalý, tak stejně celý den brečí a nic ho nebaví. A já jsem ještě doma, takže můžu.
Staršího kluka jsem při rýmě nechala doma vždy. Ale měla jsem štěstí, že mám doma 2 babičky v důchodu a manžel nemá problém vzít si OČR v práci.

Tak jsem ráda že v tom nejsem sama. :) Mě by asi nešlo o rýmu, ale má i trochu červený oči a hlavně o tu únavu. :?

• Citovat
  • Upravit
247
7.9.22 10:00
@Anonymní píše:
Tak jsem ráda že v tom nejsem sama. :) Mě by asi nešlo o rýmu, ale má i trochu červený oči a hlavně o tu únavu. :?

No já si myslím, že jak měl stres z toho nového a do toho ten kolektiv, tak to prostě udělalo svoje. Čekala jsem to nejpozději třetí týden v září. To většinou onemocní ten starší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
7.9.22 10:00

Syn taky teď nastoupil, nemocný neni, ale je odpol takový unavenejsi než obvykle, holt ho ta školka víc unaví, než dopol s miminkem doma. Dávám ho spát dřív večer, aby byl víc odpočatý, ale stahovat ho zatím nechci, jestli nebude vylozene nemocný. Dneska už šel i bez pláče a nechat ho zas skoro týden doma, tak to bude na novo. Musíme jenom vychytat ten odpočinek doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11815
7.9.22 10:03

Když nemá teplotu tak ven může..čerstvý vzduch venku mu udělá dobře..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.22 10:04
@Kriss Tina píše:
Syn taky teď nastoupil, nemocný neni, ale je odpol takový unavenejsi než obvykle, holt ho ta školka víc unaví, než dopol s miminkem doma. Dávám ho spát dřív večer, aby byl víc odpočatý, ale stahovat ho zatím nechci, jestli nebude vylozene nemocný. Dneska už šel i bez pláče a nechat ho zas skoro týden doma, tak to bude na novo. Musíme jenom vychytat ten odpočinek doma.

Já si právě říkám jestli jsem udělala dobře. :roll: ale je fakt že mě samotnou škrábe trochu v krku.. Syn chodí spát dřív, ale zase vstává ještě o hodinu dřív než by mel. Je to pro něj dlouhý..

• Citovat
  • Upravit
6032
7.9.22 10:08

Jo děti ani do školky nechodí. Ve středu min. týdne mě začlo bolet v krku, ve čtvrtek doktor oznámil angínu a dneska, když už týden nemůžu pořádně polykat, mi říkal, že to není možné, že čepy ustupují…

No ustupují, CRP jen 11 a tak to vypadá na mononukleózu. Dělají mi testy, pátek se dozvím vysledky. Všechny děti mají teplotu, manžel jde na výtěr zítra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
7.9.22 10:11

Dcera uz v patek vecer teplota nudle..to jsem si rikala presne..no parada, dva dny ve skolce a uz ryma..,ale v utery uz do skolky sla, melo to rychly prubeh, vikend klid doma, v pondeli na chvili ven na prochazku..nicmene to bude asi neco tento rok..zachovala ses spravne, vuci ostatnim detem, i svemu synovi, mohl by s oslabenou imunitou chytit neco horsiho anebo by se mu leceni protahlo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
7.9.22 10:13

Už mám doma obě děti, ze školy i ze školky. Přesně jak píšeš, mají rýmu, jedna trochu kašle a jsou unavené. Mladší mi ze školky prostě vrátili, že si ji máme vyléčit. Hrají si odpoledne, když je teplo, na zahradě. A jako bonus už jsem to chytla já i roční syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.9.22 10:14
@Modesta píše:
Jo děti ani do školky nechodí. Ve středu min. týdne mě začlo bolet v krku, ve čtvrtek doktor oznámil angínu a dneska, když už týden nemůžu pořádně polykat, mi říkal, že to není možné, že čepy ustupují…No ustupují, CRP jen 11 a tak to vypadá na mononukleózu. Dělají mi testy, pátek se dozvím vysledky. Všechny děti mají teplotu, manžel jde na výtěr zítra…

Nejsi moje dvojce? Já minulý týden angína, v neděli poslední antibiotika. A dnes zase škrábání v krku, slabost. Zítra jdu na krev - krevní obraz test mononukleóza. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
7.9.22 10:18
@Melodie91 píše:
Dcera uz v patek vecer teplota nudle..to jsem si rikala presne..no parada, dva dny ve skolce a uz ryma..,ale v utery uz do skolky sla, melo to rychly prubeh, vikend klid doma, v pondeli na chvili ven na prochazku..nicmene to bude asi neco tento rok..zachovala ses spravne, vuci ostatnim detem, i svemu synovi, mohl by s oslabenou imunitou chytit neco horsiho anebo by se mu leceni protahlo..

Právě si říkam že jsem ráda jen za rýmu. Nechci řešit ještě nějaký antibiotika, bronchitidy apod… :?

• Citovat
  • Upravit
6180
7.9.22 10:28

Starší už je předškolačka, ale už je taky doma, v noci a ráno chrchlala. Loni to taky přitáhla hned první týden, chytla to od ní tehdy novorozená mladší a celej podzim se to opakovalo. Na jaře obě covid. Nádhera :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1709
7.9.22 10:31

Předškolačka už je doma. Ráno horečka a rýma. Mám ještě mladšího ve školce, tak snad to nechytne i on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76511
7.9.22 10:33
@Anonymní píše:
Tak jsem ráda že v tom nejsem sama. :) Mě by asi nešlo o rýmu, ale má i trochu červený oči a hlavně o tu únavu. :?

určitě jsi udělala dobře, že jsi ho nechala doma - odpočine si, vyspí se dosyta a buď ho to přes víkend přejde a v pondělí zas nastoupí,
anebo se to rozjede a budete muset k lékaři, ale dala jsi tomu šanci, že se vyléčí tím klidem a odpočinkem,
ven bych s ním klidně šla, ale aby nějak moc nedivočil, neuřítil se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin