Dítě při obědě ve školce pláče

64
6.9.22 08:17

Dítě při obědě ve školce pláče

Dobrý den, máme takový problém se školkou. Syn už 4tý týden chodí do školky. Nejdříve jsem ho vyzvedávala v 10h pak v 11h a teď po obědě. Když jsem ho vyzvedávala před obědem, tak nebyl žádný problém, ba naopak nechtěl vůbec domu, až byly scény, že nikam nepůjde. Od té doby, co pro něho chodím po obědě, tak mi vychovatelky říkají, že jakmile jdou ze zahrady na oběd, začne plakat, probrečí celý oběd a vůbec nejí, max. pár soust. Domu ho přivezu, totálně vyřízeného, ani se nenají, padne do postýlky a spí až do 4h. Je to jen přes ten oběd, jinak si krásně hraje a zapojuje se. Nemáte nějakou radu jak na to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3686
6.9.22 08:25

A nemá stres z toho, že ví, že po obědě pro něj přijedeš? Nechtěl by si tam s dětmi hrát až do odpoledne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.9.22 08:29

Tak ho vyzvedávej zatím před obědem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.9.22 08:32

@jannina1 taky si to myslím, že když ho tam nechám spinkat, tak se to třeba podda, ale bylo mi řečeno vychovatelkou, že by to ještě nebylo dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.9.22 08:37

@jannina1 asi mi nic jiného nebude zbývat, když nejí :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
6.9.22 08:46

@Iveta-26 a když s ním o tom mluvíš tak řekne důvod? jestli takhle brečí tak nějaký důvod asi má, i když pro dospělého nejspíš nepochopitelný. nebo mu tam nechutná a jíst tam nechce? Za chvíli se tam ještě pozvrací :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23983
6.9.22 08:50

Přestože už do školky nechodím, taky občas při obědě pláču… :oops: 8) Zvlášť, když dostanu rajskou nebo rizoto… :roll: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
6.9.22 08:54

@bse.pedro chudáčku :hug:, naštěstí si můžeš uvařit něco jiného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.9.22 08:56

@Markéta80 jídlem si myslím, že to nebude, sem tam oběd s ni, když mu za to něco slíbil a to prej sní celý a s chutí, svacinky taky sní celý. Jo jo, mluvím s nim o tom, říká, že se bojí, že maminka utekla, ale nevím proč se toho boji, nikdy jsem nic takového neudělala. Od narození, jsem s nim byla 24/7. Máme to horší s hlídáním, tak že jsem se to vždy snažila udělat, tak, aby mohl prcek se mnou a když už někde byl, tak jsem ho vždy vyzvedavala v tu dobu, co jsme si rekli. Když byl ve školce jen dopoledne, tak opravdu žádný problém nebyl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.9.22 08:57
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
6.9.22 08:58
@Iveta-26 píše:
@Markéta80 jídlem si myslím, že to nebude, sem tam oběd s ni, když mu za to něco slíbil a to prej sní celý a s chutí, svacinky taky sní celý. Jo jo, mluvím s nim o tom, říká, že se bojí, že maminka utekla, ale nevím proč se toho boji, nikdy jsem nic takového neudělala. Od narození, jsem s nim byla 24/7. Máme to horší s hlídáním, tak že jsem se to vždy snažila udělat, tak, aby mohl prcek se mnou a když už někde byl, tak jsem ho vždy vyzvedavala v tu dobu, co jsme si rekli. Když byl ve školce jen dopoledne, tak opravdu žádný problém nebyl :nevim:

Tak třeba je to na něj už dlouhý a začne se mu po tobě stýskat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
6.9.22 09:05

Byl zvyklý mít oběd doma a takto je to pro něj nová situace. Vysvětlila bych mu, že až bude jíst, tak já už budu čekat a až dojí, tak půjde hned domu a klidně bych se domluvila s učitelkou, že ten první den prosedim jeho oběd v šatně, aby věděl, že tam jsem a přišla bych tedy v době, kdy jdou ze zahrady třeba a čekala přímo ve školce, pokud se do šatny zavírá, tak další den nebude řešit, jestli v té šatně maminka už je nebo ne, když bude vědět, že přijde až bude mít oběd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.9.22 09:11

@Fiveone to bych mohla zkusit… uvidím co mi na to povedi :D.. oni mají venku kamery a ve třídách vidí, jestli je někdo venku, tak třeba by to stacilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
6.9.22 09:20

Znovu bych mu zkusila vysvětlit, ten průběh dne.
Přijde do školky, hrají si, snídají/svačí - pak si hrají jdou ven. A pak se zase nají (oběd) a to už ty pak přijdeš.
Jestli byl zvyklý jen na Tebe tak je to asi dlouhá doba. Tak to chce asi zkoušet znovu říkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
6.9.22 09:28

@KamisB to dělám každý den ;), ráno vstane a už mu říkám, že půjde do školky a bude si hrát, pak bude mít svačinu, půjdou ven, pak na obed a až se na jí, tak že už tam budu na něho čekat… přijedu pro něho a pláče, a říká, že se bál, že maminka utekla :(, tak mu řeknu že bych to nikdy neudělala, že jsem jen musela do práce, aby byly korunky na hračky, na mlsky a na papání, odkejve to, pomazlime se, zeptám se ho co dělali ve školce, co se naučil, když něco nakresli, tak mu to pochvalim, doma vystavím, ráno jde vpohode do školky a v 11h se to znovu opakuje :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin