Nepozorne dite ve skolce.

447
2.9.22 13:18

Nepozorne dite ve skolce.

Tak je za nami druhy den ve skolce. Mala ma certve mesic 3 roky a kdyz jsem si sla dnes pro malou, tak se na me ucitelka podivala udivene a rekla mi: ona vubec nevnima kdyz na ni volam, jede si uplne svoje je nepozorna nevydrzi sedet v kruhu kdyz vsichni sedime nic.. volame na ni dela ze neslysi :,( jsem z toho uplne vedle a brecim..od pondeli ji mam dat na spani a kdyz jsem prisla tak skakala po postelich od deti takze se bojim toho ze deti budou lezet v klidu a chtit spat a ona je bude rusit a delat blbosti.. je pravda ze dlouho u neceho nevydrzi a dela porad nejake blbiny ale to mi prijde uplne normalni, je to proste stastne a vysmate dite..vubec se netesim az ji tam v pondeli povedu.. co mame delat? rikam si ze pokud jsou ostatni deti klidne a zapojuji se a mala nevydrzi u neceho a dela si svoje a neposloucha tak to pujde tezko :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30937
2.9.22 13:22

A když na ni voláš ty, tak co? Ony si učitelky pořadí, ale zase to chce trénovat. Pokud je dítě zvyklé, že maminka zavolá a dítěte se to nijak nemusí týkat, tak pak se tak chová i ve školce. A nebo tebe normal e poslouchá a ve školce je na ní zatím moc vjemu, co jí rozptylují a to si časem sedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16173
2.9.22 13:26

Tady ti asi někdo napíše, jak je učitelka neprofesionální, že očekává od dítěte druhý den plnou spolupráci, a že to máš hodit za hlavu (alespoň si takových reakcí všímám v obdobných diskuzích).
Zkus to nebrat osobně. Učitelka ti nehaní dítě, neukazuje na tvou špatnou výchovu, prostě jen a pouze ti dává prostor pro to, na co se doma zaměřit, o čem si doma s dítětem povídat. Dítě se ve školce chová jinak. Když učitelky neřeknou nic, rodiče si stěžují na absenci zpětné vazby a nezájem. Když učitelky informace sdílí, rodiče si stěžují na nekompetentnost učitelek a fakt, že jsou úplně mimo. Ano, učitelky mají taky první dojem, ne všechny jsou profíci (jako ve všech profesích), ale spoustu problémů dělá jen vztahovačnost a zveličování rodičů.
Dítko je neposedné, tak si doma zahrajte na kroužek plyšáků, kteří musí dávat pozor, dcera může být jejich učitelka, prostě ty situace trénujte. A hlavně z toho nedělejte tragédii… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
2.9.22 13:31

No, ano, proč by taky poslouchala náhodnou cizí ženskou kterou vidí prvně v životě.

Která si navíc stěžuje rodičům dětí, které má na staroti že nezvládá svou práci?

Tedy že neumí komunikovat s tříletým dítětem tak, aby ji vnímalo?

Prosím tě neřeš to, máš úplně normální dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
2.9.22 13:37

Spoustu nových vjemů. Někdo koho nezná ji řekne, ať si sedne do kroužku… ale ji v tu chvíli zajímá něco jiného. Takových věcí tam a ona bude sedět v kroužku, jo? Proč jako. Naprosto ji chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.9.22 13:50

@Deňa1995 No začni hlavně u sebe. Učitelka Ti dala nějakou informaci/zpětnou vazbu. Sama uznáváš, že máš živější dítě. Tak proč proboha brečíš? Jsi čekala, že si z tvého dítěte učitelka sedne na zadek a bude ve školce za nej… Takhle to fakt nefunguje.
Taky záleží, jakým způsobem je nepozorné a u čeho nevydrží.

Pokud má tendenci běhat při jídle, ano, tam jde „zodpovědnost a vina“ za tebou. Protože rodič má děti naučit nějakým základním návykům, k čemuž patří třeba stolování. Školka za tebe dítě vychovávat nebude.
Něco jí řeknou a ona neuposlechne a má z toho akorát bžundu, protože doma všechno smí, žádná důslednost, žádná povinnost?
Skáče vám doma po gauči a postelých, dělá si z nich trampolíny a prochází jí to, proto se bojíš, že bude takhle divočit příští týden ve školce?

Nebo jen nevydrží dlouho u jedné činnosti, hromadí se v ní motorický neklid, má potřebu pohybu? Nevnímá oslovení, protože je děsně zabraná do nějakého hraní? Tak od toho je tam zase učitelka, aby s takovým dítětem uměla pracovat a postupně ho za tři roky (spolu s rodiči) přivedla k tomu, že zvládne nástup do školy a školní docházku.
V tom případš budete muset máknout doma.

Nebo je to dítě, které se dlouhodobě projevuje nestandartně a může mít našlápnuto na diagnózu? KTo se pak také řeší v součinnosti rodina, školka, doporučení odborníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.9.22 13:52

A jinde v kolektivu se dítě chovalo a chová jak? U kamarádek, babiček, na dětském cvičení či jiných kroužcích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
2.9.22 14:10

Je to osobnost :palec: Hele moje malá je taky podruhé a včera mi bylo řečeno, že je sice strašně nadaná, ale emočně úplně mimo. (složila puzzle jako první, ale zakryla to a pod vlaskama plakala). Plakala tak dlouho, dokud neodevzdal někdo jinej a pak se teda taky přiznala :pocitac: Pro soutěživou maminku nepochopitelny.

Tím chci říct, že každé dítě si určuje hranice a na učení autority je brzo - hlavně si ji musí získat ta učitelka. Musí být připravená na tbrdohlavé děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.9.22 14:18

@HloupýFlop Sorry, ale na učení autority fakt není ve třech letech brzo. I batolata zvládnou autoritu v podobě cvičitelky v sokole nebo někde na batolecím plavání.
Stějně tak děti následují přirozeně takřka od narození autoritu rodičů, prarodičů, různých tětiček a strýčků v rámci širší rodiny a blízkého okruhu přátel. Protože jinak by z nich byli nikoliv osobnosti, ale malá rozcapená zvířátka.
A to Ti píšu jako matka dvou velmi svéhlavých dětí, které si rozhodně od nikoho nenechají kakat na hlavu, takže jejich výchova byla a stále je opravdu poměrně náročná. Ale pak jsem s nimi ve školce ani ve škole nemusel ařešit, že by s nimy byly nějaké stěžejní výchovné problémy. Protože věděli, že když učitelka řekne, že mají jít po chodníku ve dvojici a spořádaně, tak věděli, že tohle se prostě poslouchá. Jako pytel blech se mohli chovat na hřišti, když na něj bezpečně dorazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6868
2.9.22 14:22

Školky jsou teprve druhý den a učitelky si už stěžujou :roll: třeba to nemyslí zle, ale co si budeme každou mámu to zasáhne. Nejméně celé září by se mělo brát jako adaptační - učitelky naladit na děti a naopak. Napsala ta, co si pro své robátko teprve půjde :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
2.9.22 14:28

No a jinak cizí dospělé respektuje a uznává jako autoritu? Poslouchá třeba na kroužku cvičitelky? Když spolu jdete na nějakou na nějakou dětskou akci, poslouchá pořadatele? Myslím jako, že jdete třeba na Dětský den, kde jsou různé zastávky a ona poslouchá pokyny od toho kdo to tam má na starosti? Vás poslouchá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40404
2.9.22 14:31

@Deňa1995

A co dělá malá, když na ni voláš Ty?

Je jistota, že slyší dobře?
Někdy se na to, že dítě špatně slyší, přijde až ve školce, doma, když si jede po svém, ta si toho nikdo nevšimne.

Jinak je tam druhý den, snad by se z toho nemuselo dělat takové drama, můj názor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12878
2.9.22 14:45
@kve-tinka píše: Školky jsou teprve druhý den a učitelky si už stěžujou :roll: třeba to nemyslí zle, ale co si budeme každou mámu to zasáhne. Nejméně celé září by se mělo brát jako adaptační - učitelky naladit na děti a naopak. Napsala ta, co si pro své robátko teprve půjde :mrgreen: :mrgreen:

Jako já nevím co by ty učitelky chtěly, dokonale poslušné opičky od prvního dne?? Tak ať tu práci nedělají když na ní nemají, tyhle stížnosti učitelek na malinkaté děti, že se nechovají jako dokonalí roboti mě fakt dokážou nadzvednout :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.9.22 14:49
@Liberalissima píše:
Jako já nevím co by ty učitelky chtěly, dokonale poslušné opičky od prvního dne?? Tak ať tu práci nedělají když na ní nemají, tyhle stížnosti učitelek na malinkaté děti, že se nechovají jako dokonalí roboti mě fakt dokážou nadzvednout :cert:

Tak ono jde taky o to, jak to podá ta učitelka, jak si to přebere ta matka a jak to tady pak prezentuje.
Protože ono učitelka může matku pouze informovat, jak se dítě chová/jeví, a vztahovačná či úzkostná maminka z toho udělá drama o učitelce stěžovatelce.
Někdo prostě neumí přijmout prostou informaci, čehož jsem již léta jako rodič svědkem na třídích schůzkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3837
2.9.22 15:02

Jsem taky dnes jedné mamince řekla, že její dítě je jak pytel blech. Byla to informace, ne nějaké kárání, nerespekt k ní nebo k dítěti. Mám teda děti postižené, ale prostě jsem ji dala informaci, že venku hodně divočil, proto je tak spocený, pak chvíli i seděl, protože by si mohl už i ublížit. Situaci jsem zvládla, ale podala informaci o chování. Doprovázenou pochvalami za to co se mu povedlo.
Ber to prostě jako informaci. To na těch postelích skákala i před tebou? Ty jsi noc neřekla? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin