Probrecel půl dne

Anonymní
1.9.22 12:27

Probrecel půl dne

Ahoj holky, tak maly dnes poprvé ve školce (2,5r). Tesil se, držel se mě jak klíště. Pak mu učitelka ukázala hračky, tak jsem se vypařila. Šla jsem pro nej poobede a prý brečel zhruba dve hodiny, pak šli ven a bylo to v pohodě. Najedl se, a s učitelkou i trochu komunikoval. No mám z toho hrozný pocit. :? Přejde to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35786
1.9.22 12:31

Já tenhle postup tak nemám ráda, díky bohu za Německo kdy se děti zvykají na školku postupně s rodičem a ne že se tam dítě nechá půl dne :roll: jo asi to bude lepší, já mám taky hrozný pocit když ho slyším někdy brečet, ale vím že je to jen co vypadnu za roh.
Některé děti to zvládají hůř a některé líp, ale ve finále tam chodí pak většina ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
1.9.22 12:44
@pikola píše:
Já tenhle postup tak nemám ráda, díky bohu za Německo kdy se děti zvykají na školku postupně s rodičem a ne že se tam dítě nechá půl dne :roll: jo asi to bude lepší, já mám taky hrozný pocit když ho slyším někdy brečet, ale vím že je to jen co vypadnu za roh.
Některé děti to zvládají hůř a některé líp, ale ve finále tam chodí pak většina ráda.

Jo proto náš chodí do soukromé, kde jsem 14 dní chodila s ním na zvykacku a jednou jsem po domluvě odešla na hodinu a už po půl hodině mi psali ať přijdu že to nedává a když jsem přišla tak jsem si sedla ke stolu mezi ostatní děti, všichni byli v klidu i ten můj, všiml si mě po chvíli a pak spustil pláč. Společně jsme vymysleli adaptaci a do 14 dnů kompletně a bez problémů naučen na školku a je tam dodnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
1.9.22 12:46

Příště bych se zkusila vyvarovat jakéhokoli „vypařování se“. Nečekal, že až se otočí od hraček, maminka už bude pryč, může to brát jako jakousi zradu. Dítě musí mít ke školkovému prostředí především důvěru, když mu tam hned první den nečekaně zmizí maminka, tak ho to zákonitě rozhodí. Nejlepší je ho předem připravit, jak bude probíhat příchod do školky, jak bude probíhat loučení- třeba, obejmeme se, dáme si tři pusinky, zamáváme a pak si už půjdeš hrát, nebo něco podobného a dodržet to. I tak si může chvíli na odloučení zvykat, ale bude to pro něho čitelné, tedy bezpečné. Hodně štěstí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.9.22 12:47

Já v tomhle měla štěstí, dcera byla naopak nešťastná, že má jít po obědě domů. Druhý den tam byla už od rána do třech odpoledne. Trvalo několik měsíců, než přestala odmítat chodit ze školky domů. Cítila jsem se, jak špatná matka, když se mnou dítě nechtělo jít domů :-D
Některé děti přestanou brečet jen co se rodič ztratí z očí, některým to trvá pár dnů, některým pár týdnů, máme ve školce ale chlapečka, který brečí den co den už druhým rokem. Je to hodně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4089
1.9.22 12:47

Vypařovní je špatně, jak má vědět, jestli si pro něj zase přijdeš? Ano, a díky bohu za Německo a postupné zvykání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
1.9.22 12:51

Normálně se ráno rozloučit, říct mu, kdy přijdeš, žádné vypařování. Dcera měla první rok asi v listopadu období, kdy chodila do školky s pláčem, ale prý vždycky brzo po mém odchodu přestala, to si sedne, neboj :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2095
1.9.22 13:03

Syn byl dneska taky poprve ve školce. Má v říjnu 3. Přišli jsme šel si hrát, já něco řešila s učitelkou. Pak jsem se rozloucila, pohladila a řekla, že brzo přijdu. Byl tam dneska jen dvě hodiny. Jak jsem přišla, tak prý v pohodě. Jen doma je teď jako klíště. Uvidíme zítra, že zase bude ty dvě hodiny a třeba příští týden bude do oběda. Nechtěla jsme hned nechat celý den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
1.9.22 13:13

Nikdy se nevypařovat, vždy i přes slzy, říct: ahoj, po obědě si pro tebe přijdu…dát pusu…a odejít…si zvykne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
1.9.22 13:15
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak maly dnes poprvé ve školce (2,5r). Tesil se, držel se mě jak klíště. Pak mu učitelka ukázala hračky, tak jsem se vypařila. Šla jsem pro nej poobede a prý brečel zhruba dve hodiny, pak šli ven a bylo to v pohodě. Najedl se, a s učitelkou i trochu komunikoval. No mám z toho hrozný pocit. :? Přejde to?

Jak všichni píšou, vypařit se je snad to nejhorší co může být. A ani dlouhé loučení není dobré, to pak ani matka nezvládne odejít bez breku. Každopádně, ptala jste se ho, jak se tam měl, co se mu líbilo, jak mu třeba chutnalo jídlo? Mě syn chodí teď třetí rok do školky a brečí pořád. Nechce chodit do školky, chce být jen doma se mnou :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
1.9.22 13:16

A proc tak byl do obeda? Takoveho prcka bych tam nechala max.2 hod. A vyparovat se neni dobry napad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3019
1.9.22 13:22

Přejde, ale už se proboha fakt nikam nevypařuj.
Byla to pro něho zrada, kdoví jak si to poskládal v hlavě. Zítra bude dost možná vyvádět, protože bude zase čekat něco.
Musí vědět že už jdeš, kdy přijdeš, a že se na to může spolehnout. Časem to pochopí a uklidní se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.22 13:35

Vypařila jsem se protože by se mi pověsil za nohu. Není to že by stál v koutě a brecel. Ale že se na mě pověsí jako klíště, a těžko ho odtrhnu aniž bych mu zavřela a zdrhla před nosem. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
33005
1.9.22 13:35

Doufám, že rodiče vypařovači alespoń dítě seznámili s prostředím školky při různých příležitostech (den otevřených dvěří, zípis, odevzdání dokumentů, přinesení věcí do šatny pár dní před začátkem školního roku).
A vysvětlili mu, jak to ve školce funguje, co se bude první den přesně dít, kdy přijdou, proč je potřeba, aby chodilo do školky.
Takže to ani ne tříleté dítě se dnes neocitlo v totálně neznámém prpstředí, s cizími lidmi, kde nevědělo, která bije a matka se mu ještě jako bonus na nezmáno dlouho vypařila.
Protože to by bylo na pěst. Stejně jako rodiče, co dítěti řeknou, ž přijdou „za chvilku“ a dítě je napsané celý týden na psaní. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
1.9.22 13:36
@Anonymní píše:
Vypařila jsem se protože by se mi pověsil za nohu. Není to že by stál v koutě a brecel. Ale že se na mě pověsí jako klíště, a těžko ho odtrhnu aniž bych mu zavřela a zdrhla před nosem. :nevim:

A ty neumíš odpojit ani ne tříleté dítě a předat ho učitelce bez toho, aniž bys musela beze slova mizet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin