Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý den, chodím na střední školu. Myslíte, že hrozí zavření středních škol? Mám na mysli z důvodu energetické krize.
Ano, myslím, že na to dojde.
Pokud budeme mít štěstí, tak jen na pár týdnů, což by neměl být problém.
Popravdě mi to vlastně ani moc nevadí.
Edit - aby bylo jasno, výuka bude složitější a vím, že budeme učit 100% rozvrhu, ale nachystáno mám dobře a po covidu to i umím. Moje děcka si na mou online výuku nestěžovala, myslím, že nebyla méně kvalitní než výuka naživo - jen pro mě byla obtížnější.
Příspěvek upraven 02.09.22 v 20:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, chodím na střední školu. Myslíte, že hrozí zavření středních škol? Mám na mysli z důvodu energetické krize.
ať žije panika
a to se bojíš nebo těšíš?
@SAJ píše:
Ano, myslím, že na to dojde.Pokud budeme mít štěstí, tak jen na pár týdnů, což by neměl být problém.Popravdě mi to vlastně ani moc nevadí.
a proč myslíš, že když se zavře, tak na pár týdnů? snad na celou zimu, ne?
a musí se vypustit z radiátorů veškerá voda, jinak se mrazem roztrhnou
Tak nedává to absolutně logiku, ale možné je vše. Jako proč vytápět vyšší stovky domácností místo jedné školy?
Místo 30ti dětí na 40ti metrech čtverečních vytápěné plochy budou doma 2 děti na padesáti.
A do toho bude stát vyplácet očr.
![]()
@Anonymní píše:
Bojím
tak taky by se mi to nelíbilo, ale novináři musí vyvolat paniku, aby se naše slavná vláda už konečně rozhoupala k nějakému řešení,
a nesnažili se nám nakukat, že čím víc budeme mrznout, tím dřív skončí vála na UK,
Rusko je šestina světa a taková velmoc se nám jen směje, a plyn vesele pálí do luftu
Beru to jako realnou moznost. Malokdy vidim sefa rozhozeneho tak, jako pote, co dostal vyjadreni zrizovatele tykajici se cen energii
@stinga píše:
a proč myslíš, že když se zavře, tak na pár týdnů? snad na celou zimu, ne?
a musí se vypustit z radiátorů veškerá voda, jinak se mrazem roztrhnou
Tak do otopné soustavy se může dát nějaká nemrznoucí směs. ![]()
@Svistice píše:
Tak do otopné soustavy se může dát nějaká nemrznoucí směs.
možná to pomůže, nevím, rodiče pořád vzpomínají jak v roce 1986 jim praskl radiátor, který byl zastavený v nepoužívaném pokoji, aby ušetřili
![]()
@Svistice píše:
a myslím, že od pondělí prudce zdraží nemrznoucí směsi
![]()
@Anonymní píše:
U syna na ZS už mají naplánované dva dny on-line výuky, před Vánocemi
. Kvůli topení.
@stinga píše:
a myslím, že od pondělí prudce zdraží nemrznoucí směsi![]()
Doma máme taky napuštěnou jen vodu, na chatě něco nemrznoucí ho.
@Svistice píše:
Jo, sice to bude stát dvojnásobek toho, co se ušetří na topení, ale bude to alespon vypadat, že něco děláme. Něco jako slavná polní nemocnice v Letnanech.
Výhoda je, že do energetiky moc nevidim, tak to pro ne nebude tak do oka bijící, co dělaj za číčoviny.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.