Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Svistice píše:
A sníží to nějak výrazně i celkovou spotrebu plynu? Voda v celé soustavě bude nahřívana dal, jen nepůjde do konkrétních otopnych těles, když to stáhneš.
Bude ohříváno míň vody (celkový objem cirkulující se sníží o zavřená topení), tudíž na ohřátí bude potřeba míň energie. 2 l kastrol vody taky ohřeješ levněji než 5l.
@Svistice píše:
A sníží to nějak výrazně i celkovou spotrebu plynu? Voda v celé soustavě bude nahřívana dal, jen nepůjde do konkrétních otopnych těles, když to stáhneš.
Vyrazne nevim. Kolik litru vody pojme radiator? Kdyz zastavime nase 2 radiatory, co mame na schodisti, o kolik mene vody se bude nahrivat? ![]()
@Svistice píše:
Cílem topení je předat teplo z radiátoru do okolí, když není kam předávat, tak ho tolik nemusíš doplňovat. Míň otopných těles = voda v systému pomaleji vychládá = není potřeba ji tolik/tak často ohřívat = úspora plynu.
@cecetka píše:
Fakt jste topili na 25?
My vzdy 22, letos poprve na 21 a byla mi zima
Jo, v paneláku jo, ale už je to dost let, děti byly ještě mrňavé. Teď v baráku v zimě topíme na 20-21, v ložnici/dětským pokoji na 18-19 a je nám fajn ![]()
@Jahru píše:
U nás to bylo přesně naopak - dokud se topilo na 25, byly furt na hromadě, jak se teplota snížila, tak okAle každý to má jinak, no.
no, moje děti od malička byly otužilci, po manželovi. mně vždycky byla zima, jen jsem se na ně podívala. a ty věčné rýmy měly od mala a fakt přešly po přitopení. a když další rok se jim opět spustila rýma, tak jsem zkusila opět přitopit… a zase to pomohlo. takže další roky jsem už rovnou topila. taky mi to přišlo divný, ale fungovalo to, tak jsem neřešila. jinak venku pořád pobíhaly tak nějak všelijak a pod sprchu bych si s nimi rozhodně nevlezla, protože jsem nechtěla riskovat omrzliny.
@Jahru píše:
Jo, v paneláku jo, ale už je to dost let, děti byly ještě mrňavé. Teď v baráku v zimě topíme na 20-21, v ložnici/dětským pokoji na 18-19 a je nám fajn
my tez, ale od podlahy
@Borrealis píše:
je válka a energetická krize, je opravdu mimořádná situace, ne běžnátakže slavný Green Death musí být halt na pár let odložen a zapomenut
emisní povolenky zrušeny
obnovena těžba uhlí, nezrušen a nerušen atomuskromnění se bude nutné tak či tak
evropě to budto dojde, nebo končí
NEMCI se GD nevzdaji a Fiala je dalsi podz-taska, takze se v tech sra.kach bude placat dlouho. Jinak kdyby ted v Nemecku i ve Francii jeli jaderné komplet, tak jsme nekde jinde, sle skoda slov… EU chce asi jen vitr a slunce, kdyz plyn je politicky nekorektni, jaderne jsou fujky, stejne i uhelné a na vodik nedajj ani gros.
@roba18 píše:
Blbé je, že toto si zřejmě neuvedomuje ani vláda. Osobně je mi jedno jestli budu mít doma 20 nebo 15C to si opravdu raději ty populární svetry vezmu třeba tři. Ale proboha, ať hlavně zachrání ekonomiku. Nějaké příspěvky na bydlení, děti a další chujoviny nám budou k ničemu, když to nebude mít kdo zaplatit. A tím, kdo tyto všechny příspěvky financuje jsou firmy a pracující lidé. Ale to se tady neříká. Já vím.
NO, přesně. Já nevím, jak to myslela pekarová, je to Pipina, souhlasím se SAJ? že po všech šilerkách a andrejích je to ztělesněný anděl.
Každopádně, se světrama to já myslím tak, at lidi konečně přesanou řešit to, jestli zvládnou mít doma osmnáct nebo do. Pokud to někdo řeší a fnuká, že mu je zima v jednadvaceti, tak mi přijde uplně mimo mísu. Já věřim, že mu zima je, ale fakt to neí problém k řešení. NO tak bude. ![]()
@sagina píše:
ty jo, jak tě tak čtu, tak se asi začnu chovat mile k exmanželovi… ten bydlí v nějaké díře a spaluje všechno, co mu přijde pod ruku (říkají děti)… tak že bych se k němu třeba nakyblíkovala na zimuv pražském bytě si dřevem nezatopím, s požárem jsem udělala zkušenost loni, na další rekonstrukci bytu už nemám…
no jistěěě ![]()
v době jako je tato si jeden musí udržovat korektní vztahy s nějakým majitelem kamen a uhlí…i kdyby to teda byl zrovna exmanžel… ![]()
@Borrealis píše:
je válka a energetická krize, je opravdu mimořádná situace, ne běžnátakže slavný Green Death musí být halt na pár let odložen a zapomenut
emisní povolenky zrušeny
obnovena těžba uhlí, nezrušen a nerušen atomuskromnění se bude nutné tak či tak
evropě to budto dojde, nebo končí
ale dyt ono to celé ve svém důsledku GD pomůže. A Němci to ví.
Francouzske atomove reaktory by mely byt brzy opet po udrzbe vsechny zapojeny, dnes jsem to nekde zahlidla. Byl to jeden z výrazných prispevatelu k vysponovane energii.
@Lama Lama píše:
ale dyt ono to celé ve svém důsledku GD pomůže. A Němci to ví.
GD je cesta do jeskyní. Možná vodík je cesta do budoucna a v současné době jádro, ale to prostě ti zelení pošuci nepochopí ![]()
@Svistice píše:
Decka doma taky souhlasila se svetry a bundami, než couvnout Putinovi.
ale Putinovi je to u pr. delky, vždyť plyn vesele pálí
Mě napadla zrovna dnes dvě báječná řešení ve stylu naší vlády:
N.
@Villanelle píše:
Francouzske atomove reaktory by mely byt brzy opet po udrzbe vsechny zapojeny, dnes jsem to nekde zahlidla. Byl to jeden z výrazných prispevatelu k vysponovane energii.
Po údržbě ruským dodavatelem součástek… ![]()
Takové úsměvné. Na jednu stranu se tu nesmí ta země pomalu ani zmiňovat, ale jinak běžný obchod dále kvete…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.