Zavíráni škol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5959
2.9.22 22:09
@Anonymní píše:
Dobrý den, chodím na střední školu. Myslíte, že hrozí zavření středních škol? Mám na mysli z důvodu energetické krize.

Já si myslím, že nás to čeká. Mám dvě děti na ZŠ a čekám zase on line výuku. To bude mazec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
2.9.22 22:13
@stinga píše:
nevím, ale Rusko je šestina světa, velmoc a naše sankce je pouze šimrají na pomyslné patě,
  • a ještě - tuhle zimu nás to bude teda kurrevsky bolet - ok, a příští zimu se stane jaký zázrak? jak se to vyřeší
Příspěvek upraven 02.09.22 v 21:43

Nesimraji. Putin a Rusko na tom neni v zadnem pripade dobre, to se zas nenechne vysmat. Velmoci nikdy nebyli, zdarile hrali tu vojenskou, ale jinak je to chuda, byt rozlehla zeme s omezenou ekonomikou zamerenou na vyvoz surovin. Nulova inovace, vyvoj.
Vyroba například v automoto průmyslu je tam zdecimovana, tak stejne vse, co vyzqdovalo technologii zapadu.
A především, on sam nechce jiste vlacit pres zimu a zjara. V ukrajinskem bahne shorela nejedna cizi armada. Do toho ukrajinci s podporou USA nici uspesne zasobovaci linie a sklady a co bude Rus na dobytem zdecimovanem uzemi delat? Zas bych to s tim rozjuchanym Putinem neprehanela, on je ve stejne pasti, jako my. Jak uz tu padlo, pokud to skrceni prezene, uz nikdy se mu Evropa jako odbytiste a partner nevrati a to mu nevynahradi ani tři Číny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
2.9.22 22:14
@SAJ píše:
Taky si myslím, že tohle všechno nakonec povede k větší energetické soběstačnosti - a to přestože to bude tuhle zimu kurrevsky bolet. :nevim:

hmm, dneska mi u výlezu z metra někdo vrazil do ruky kartáček na zuby a předvolební leták nevímkoho. co jsem tak do něj nakoukla, tak slibuje (no, kecám, jenom to spíš zmiňuje než slibuje), že asi třetinu Prahy lze „za rozumnou cenu“ (nevím, co si pod tím představuje) vytápět splašky z kanalizace a on na to má projekt. jako jestli takové možnosti jsou, tak mi ta situace nepřijde úplně beznadějná. jako letos to bude na prd každopádně, ale do budoucna pokud by se na takových lokálních projektech začalo hned makat, tak by ta situace nemusela být úplně zoufalá. tyhle místní teplárny by mohly odlehčit v celkové situaci, pokud by vznikaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
2.9.22 22:16
@Anonymní píše:
Dobrý den, chodím na střední školu. Myslíte, že hrozí zavření středních škol? Mám na mysli z důvodu energetické krize.

U syna ve škole se prý topit bude, ale už udělali nějaká opatření. Například studenti nesmí otevírat okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
2.9.22 22:19
@Kipa22 píše:
Já si myslím, že nás to čeká. Mám dvě děti na ZŠ a čekám zase on line výuku. To bude mazec.

Mladýmu on-line výuka vyhovuje víc, neztrácí čas dojížděním, ale učitelé jsou dost nervózní a někteří žáci mají problémy s připojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
2.9.22 22:20

Ředitel naši školy na vítání prvňáčků taky házel fórky o plynových prázdninách. Hahaha fakt :zed: loni s prvnackem covid, letos s druhým prvnackem toto. Ale co, už mam cvik :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
2.9.22 22:20
@sagina píše:
hmm, dneska mi u výlezu z metra někdo vrazil do ruky kartáček na zuby a předvolební leták nevímkoho. co jsem tak do něj nakoukla, tak slibuje (no, kecám, jenom to spíš zmiňuje než slibuje), že asi třetinu Prahy lze „za rozumnou cenu“ (nevím, co si pod tím představuje) vytápět splašky z kanalizace a on na to má projekt. jako jestli takové možnosti jsou, tak mi ta situace nepřijde úplně beznadějná. jako letos to bude na prd každopádně, ale do budoucna pokud by se na takových lokálních projektech začalo hned makat, tak by ta situace nemusela být úplně zoufalá. tyhle místní teplárny by mohly odlehčit v celkové situaci, pokud by vznikaly.

Nějaká snad pražská stredni skola by mela byt uz ted energeticky uplne nezávislá (na tomto me necitujte, jen jsem to zahlidla) Stejne tak treba nedavno byla reportaz o nemecke/rakouske vesnici, ktera je na tom stejne, na vlastni rozvody tepla meli pripojenou znacnou cast obyvatel. takže jo, ono technologicky toho lze hodne a i ten slavnej Green deal chtel směřovat k tomuto, nikoliv ruskému plynu. :nevim:
Jen se doted nikomu do tohoto nechtelo, protože plyn je levnej a elektrika tez, tak co resit, ze :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76661
2.9.22 22:22
@Sylvania 333 píše:
U syna ve škole se prý topit bude, ale už udělali nějaká opatření. Například studenti nesmí otevírat okna.

no vida, za covidu se okna musely otevírat, pokud byla výuka naživo, teď se zas otevírat nebudou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.9.22 22:22
@Villanelle píše:
Jak uz tu padlo, pokud to skrceni prezene, uz nikdy se mu Evropa jako odbytiste a partner nevrati a to mu nevynahradi ani tři Číny.

tak já osobně doufám, že Evropa bude natolik poučena, a nezapomene, že už nikdy obchodního partnera a odbytiště rusákovi dělat nebude…minimálně dalších 100 let

a nejrychleji co to půjde, se přeorientuje na partnery jiné…

a hlavně doufám, že na rusákovi vyděrači už nebude stavět svou energetickou politiku, problém je, že Evropa se tlačením Gren Death na sílu střelila do vlastní nohy a všechny ty povolenky, překrucované ceny na „burze“ a nucení elektromobility a nelogický odklon od jádra…jí vedou ke kolapsu…a to docela rychle

proto, kdyby měli selský rozum, nyní na několik let zapomenou na nesmysl zvaný Green Death, budou se snažit ty nejhorší roky přežít, poučí se

ale jak člověk zná Němce, hele…nevim nevim

jádro je fuj, ideově špatné, ale levnou elektřinu z Temelína od nás berou velice rádi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.9.22 22:23
@sagina píše:

Výhřevnost organických splašků není nic moc - ale jo, bioplyn (byť ne zrovna primárně ze splašků) je jedna z možných cest. Možnosti tu jsou, chce to ale čas a motivaci - a mám dojem, že letošní zima bude bohužel díky Putinovi dostatečně motivující.

A ne, nepomrzla většina Ukrajinských civilistů na frontě, nepomrzneme ani my, takže vlastně i ten čas máme.

A jen připomínám, že ani jedno bychom bez Putina neměli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
2.9.22 22:24
@Sylvania 333 píše:
Mladýmu on-line výuka vyhovuje víc, neztrácí čas dojížděním, ale učitelé jsou dost nervózní a někteří žáci mají problémy s připojením.

On line výuka nemůže nahradit běžnou osobní výuku. Bude spousta dětí, které se budou opožďovat. Až začne běžná výuka, budou už v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
2.9.22 22:26
@Villanelle píše:
Nějaká snad pražská stredni skola by mela byt uz ted energeticky uplne nezávislá (na tomto me necitujte, jen jsem to zahlidla)

ale jo, já tě zacituju :-) jsem zagůglila a máš naprostou pravdu :palec: tři roky přestavby a 340 milionů korun (z toho 250 mil dala EU) 8o

Otevřela první energeticky a uhlíkově pozitivní škola, pomohlo jí ČVUT
Video, foto: Škola prošla proměnou, sama si teď vyrábí elektřinu

Příspěvek upraven 02.09.22 v 22:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.9.22 22:27
@Kipa22 píše:
On line výuka nemůže nahradit běžnou osobní výuku. Bude spousta dětí, které se budou opožďovat. Až začne běžná výuka, budou už v háji.

Ale prd. :nevim: Zvládne se to, jako se zvládl covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
2.9.22 22:27
@Sylvania 333 píše:
U syna ve škole se prý topit bude, ale už udělali nějaká opatření. Například studenti nesmí otevírat okna.

Super, nedávno jsem četla článek o alarmujícím obsahu CO2 právě z důvodu nevětrání a přeplněnosti tříd.
A že vydýchaný vzduch je vlhký a pocitově chladnější než chladnější, ale suchý, to základky nevědí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
2.9.22 22:29
@NiKina píše:
Super, nedávno jsem četla článek o alarmujícím obsahu CO2 právě z důvodu nevětrání a přeplněnosti tříd.
A že vydýchaný vzduch je vlhký a pocitově chladnější než chladnější, ale suchý, to základky nevědí?

tak já bych to nehrotila. moje děti taky na školách nesměly samy otevírat okna. a to bylo ještě před krizí. z bezpečnostních důvodů. prostě větrali jenom učitelé :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin