Zavíráni škol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42114
3.9.22 12:02
@SAJ píše:
Nejen hygienici, i já. :nevim: Ale v bojleru z ní mám respekt, to zas jo.

V bojleru samozřejmě, ale stačí jednou za čas nastavit na vyšší teplotu, ale pak bys měla pustit na chvíli horkou i ze všech kohoutků a sprch. Ale v domácnosti se zdravými lidmi stačí, že nebudeš mít sprchovou hlavici zanesenou vodním kamenem. Ona je opravdu nebezpečná pro lidi s oslabenou imunitou (včetně miminek a hodně starých lidí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
3.9.22 12:50
@SAJ píše:
Chápu a asi je to i zdravý přístup. jen je blbý, že pak vidíš primárně chybu jinde než ve skutečnosti je. :nevim:

Jo, jsme závislí na Rusku, jo, můžeme si za to sami (i když primárně viním minulé vlády, tahle toho zatím moc nestihla). Měli jsme tu holt proruské směrování a byla to zatracená chyba.

A teď nás její náprava bude fakt bolet. :roll:

Asi to vyznělo jinak než mělo. Rozhodně se Ruska a proruského směřování ať už ČR či EU, nezastávam. Jen si myslím, že zrovna ČR je tak malá a, bohužel, nesobestacna země, že by bylo fajn se všemi stranami udržovat korektní vztahy. Samozřejmě ne za cenu lezení do zadku. Například mě zajímá Švýcarsko, jak fungují oni, ale ano přiznám se, detailní informace nemám. Nemám kapacitu se zajímat o vše. Ale ráda se nechám poučit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
3.9.22 13:16

Ony ty plisne v budovach pri nedostatecnem vytapeni a vetrani budou stacit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.9.22 13:18
@cecetka píše:
Ony ty plisne v budovach pri nedostatecnem vytapeni a vetrani budou stacit :nevim:

Hele, uvidíme. Ale my topíme v ložnicích pod dvacet celoživotně a plíseň se objevuje jen v místech tepelných mostů - bez ohledu na teplotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42114
3.9.22 13:22
@SAJ píše:
Hele, uvidíme. Ale my topíme v ložnicích pod dvacet celoživotně a plíseň se objevuje jen v místech tepelných mostů - bez ohledu na teplotu.

Oni ostatní národy žijí v plesnivých mokrých bytech. To nevíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
3.9.22 13:24
@Havlova píše:
Oni ostatní národy žijí v plesnivých mokrých bytech. To nevíš?
:mrgreen: Já zapomněla. :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
3.9.22 14:07
@Havlova píše:
Oni ostatní národy žijí v plesnivých mokrých bytech. To nevíš?

hele, mě osobně jsou ostatní národy a jejich plísně u něčeho

žijeme ve starém domě, dům ve svahu, spodní voda, dole pod domem potok
vlhko, vlhko, vlhko

udělali jsme všechna opatření včetně izolace, podříznutí, obkopání s drenáží…vše

stejně je vlhký dál, méně, ale je, odspodu
stavitel už nám říkal, že víc už se s tím udělat nedá

jakmile budeme topit dole málo, 18, či pod 18, všude budou plísně, když topíme na víc, zmizej, když na méně, všechno zatuchlé a vznikaj plísně :nevim: ve skříních začínaj věci plesnivět

a podobný problém zde mají i další kol dokola – údolí, klimatické podmínky, vlhko

jakmile to půjde prodat, prodám, zatím to nejde, a nemůžeme s tím nic udělat
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42114
3.9.22 14:10
@Borrealis píše:
hele, mě osobně jsou ostatní národy a jejich plísně u něčeho

žijeme ve starém domě, dům ve svahu, spodní voda, dole pod domem potok
vlhko, vlhko, vlhko

udělali jsme všechna opatření včetně izolace, podříznutí, obkopání s drenáží…vše

stejně je vlhký dál, méně, ale je, odspodu
stavitel už nám říkal, že víc už se s tím udělat nedá

jakmile budeme topit dole málo, 18, či pod 18, všude budou plísně, když topíme na víc, zmizej, když na méně, všechno zatuchlé a vznikaj plísně :nevim: ve skříních začínaj věci plesnivět

a podobný problém zde mají i další kol dokola – údolí, klimatické podmínky, vlhko

jakmile to půjde prodat, prodám, zatím to nejde, a nemůžeme s tím nic udělat :nevim:

Ty si ve svém baráku můžeš topit čím chceš a jak chceš. Omezení se má, v případě krize, týkat těch budov napojených na centrální vytápění. + to nebylo 18, ale 18 + nějaké stupně za obvodové zdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
3.9.22 14:15
@Havlova píše:
Ty si ve svém baráku můžeš topit čím chceš a jak chceš. Omezení se má, v případě krize, týkat těch budov napojených na centrální vytápění. + to nebylo 18, ale 18 + nějaké stupně za obvodové zdi.

můžu, akorát to budu mít problém zaplatit

a když já budu v situaci, že budu mít problém zaplatit topení / ceny nám vzrostli skokově pětinásobně/ tak zde nebudou v provozu školy, klekne ekonomika, a. t. d…a. t..d..

už se nechci opakovat, vláda musí něco udělat, bo / nejde o mě nakonec / to tady slavně klekne

a není to o svetru navíc, to už jsem zde taky psala opakovaně, nechci se opakovat

je to o nečinnosti a neschopnosti vlády, která měla donedávna klapky na očích a myslela si, že se „to“ vyřeší samo
nevyřeší

Desítkám tisíc domácností končí každý měsíc smlouvy na fixované ceny energií. Rodiny se nyní ocitají v těžké situaci. Musí se rozloučit s velmi nízkými cenami elektřiny i plynu a narazí na nové a násobně vyšší. Komu například nyní skončila tříletá fixace u společnosti ČEZ, dočká se minimálně čtyřnásobné ceny silové elektřiny, v extrémním případě může jít o skok až na desetinásobek – to je rozdíl mezi tři roky starou dobrou cenou a aktuální burzovní.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/…onomika_lros

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
3.9.22 14:59
@roba18 píše:
@stinga @Tichošlápek pokud nějaká vyhláška o zákazu topení kotlem skutečně je (nevím neověřovala jsem), tak pak bude stačit znečišťovatele nahlásit… :nevim: ale kam se to vracíme… No řešení to má jediné. A to co nejvíce tlačit na majitele domů vc bytových domů, aby instalovali fve, ty samozřejmě co nejvíce podporovat a hlavně zakázat ten neskutečný business kolem toho.

na rodinný domek třeba ta sranda stojí půl milionu a víc, s baterií a v takovém množství, aby to za rok vyrobili 12Mwh, což není závratné. Koloik to bude stát na bytové domy? Kde by na to lidi brali peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
3.9.22 15:04
@Borrealis píše:
můžu, akorát to budu mít problém zaplatit

a když já budu v situaci, že budu mít problém zaplatit topení / ceny nám vzrostli skokově pětinásobně/ tak zde nebudou v provozu školy, klekne ekonomika, a. t. d…a. t..d..

už se nechci opakovat, vláda musí něco udělat, bo / nejde o mě nakonec / to tady slavně klekne

a není to o svetru navíc, to už jsem zde taky psala opakovaně, nechci se opakovat

je to o nečinnosti a neschopnosti vlády, která měla donedávna klapky na očích a myslela si, že se „to“ vyřeší samo
nevyřeší

Desítkám tisíc domácností končí každý měsíc smlouvy na fixované ceny energií. Rodiny se nyní ocitají v těžké situaci. Musí se rozloučit s velmi nízkými cenami elektřiny i plynu a narazí na nové a násobně vyšší. Komu například nyní skončila tříletá fixace u společnosti ČEZ, dočká se minimálně čtyřnásobné ceny silové elektřiny, v extrémním případě může jít o skok až na desetinásobek – to je rozdíl mezi tři roky starou dobrou cenou a aktuální burzovní.
Zdroj: https://www.lidovky.cz/…onomika_lros

nevysvětlíš to, nám skončila dlouhodobá fixace v červenci, cen za MWh je přes 9000 teď, nárůst obrovský, měli jsme fixováno 1300 za MWh, máme elektrokotel, žijeme ekologicky, jak jinak. Rovnou je pro nás letos elektřina neuplatitelná, nám se zálohy šplhají k 20000 měsíčně, najeli jsme na velké šetření, hlídám teď hodně hodně spotřebu, možná to o nějakou MWh stáhnu, ale i tak ta elektřina je pro nás neúnosná. Firma, kde manžel pracuje začíná mít díky elektřině existenční problémy, pece jim jedou na elektřinu nebo plyn, to jsou jen malá firma. Já už do budoucna vůbec nekoukám raději.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
3.9.22 15:10
@SAJ píše:
Hele, já si fakt nemyslím, že se budou zavírat školky a první stupně. :think: To by bylo strašně komplikované kvůli OČR a tak. :nevim:

Když už, tak na nejstudenější měsíce zavřou VŠ a SŠ s tím, že pojede online. A vlastně to ani nevnímám jako problém, pokud dětičky budou vědět, že návrat je v dohlednu, tak ok, to se udrží a zvládne. Strašně nerada jezdím v zimních měsících autem, takže já taky plakat nebudu (nehledě na to, že mám spoustu testů online, mě v podstatě online výuku nenaruší).

Otázka jsou druhé stupně, umím si představit, že základky soustředí prcky do vytápitelných prostor a velké nechá pár týdnů doma. :think:

Ale co si budem… :nevim: Je to zatím stejně jen věštění z koule. Třeba Putin natáhne za měsíc brka a v zimě už bude po válce. :mavam: Kéž by.

Kéž by. Ale nemyslím si, že se s Putinem ruská politika změní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13006
3.9.22 15:55

@Arboretka Vy mate jednotarifni sazbu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
3.9.22 16:20
@větvička1 píše:
@Arboretka Vy mate jednotarifni sazbu?

To bude asi cena silove elektriny. + k tomu ten regulovany zbytek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
3.9.22 16:49

Pokud budou děti doma na online výuce, tak to třeba moje holky už nedají. Nesou si následky z covidové online výuky, starší je na antidepresivech, obě chodí k psychologovi.
Je blbost nechat děti doma. Škola sice ušetří na energiích, ale rodiny to naopak zatíží. Stát bude muset vyplácet OČR na mladší děti, rodiny půjdou dolů s příjmem, zároveň jim stoupne spotřeba energií a nakonec půjdou žádat o dávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin