Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@NiKina píše:
Mě napadla zrovna dnes dvě báječná řešení ve stylu naší vlády:
- na rodičáku se řekne, že „by bylo fajn, kdyby rodiče přispěli škole tak 10 - 20 000 Kč na topení“
- do tříd se bude platit vstupné, tak 90 Kč/den jako bylo dřív v nemocnicích. Kdo nemá, zůstane doma na online.
N.
To je nápad!
a učitelé zaplatí vstupné každou hodinu ve třídě 150,– protože se budou 45 minut nahřívat.
![]()
Raději to neříkej nahlas, nebo s tím v pondělí přijdou na vládě.
@stinga píše:
ale Putinovi je to u pr. delky, vždyť plyn vesele pálí
Ano, pálí. Ale s každým spáleným kubíkem ztrácí v Evropě vliv.
Opravdu myslíš, že si Evropa tuhle Putinovu lekci nevezme k srdci? Taky si myslím, že tohle všechno nakonec povede k větší energetické soběstačnosti - a to přestože to bude tuhle zimu kurrevsky bolet.
Souhlasím s @Lama Lama, že tohle všechno nakonec GD jen pomůže (a to si o GD myslím už roky svoje, že jo). A ono nakonec dobře tak.
@NiKina píše:
Mě napadla zrovna dnes dvě báječná řešení ve stylu naší vlády:
- na rodičáku se řekne, že „by bylo fajn, kdyby rodiče přispěli škole tak 10 - 20 000 Kč na topení“
- do tříd se bude platit vstupné, tak 90 Kč/den jako bylo dřív v nemocnicích. Kdo nemá, zůstane doma na online.
N.
No, nestraš. ![]()
@Svistice píše:
A sníží to nějak výrazně i celkovou spotrebu plynu? Voda v celé soustavě bude nahřívana dal, jen nepůjde do konkrétních otopnych těles, když to stáhneš.
stáhne se příkon na kotli přece
@matkabagristy píše:
Beru to jako realnou moznost. Malokdy vidim sefa rozhozeneho tak, jako pote, co dostal vyjadreni zrizovatele tykajici se cen energii
Nase mesto ma vysoutezene ceny elektriky z na dva roky, platne od letosniho ledna. Takze za slusne penize jeste. Teplarny v celem kraji budou zdrazovat od ledna, pry o pulku. Plyn mame, ale to bude jen neco v kuchyni
@SAJ píše:
Ano, pálí. Ale s každým spáleným kubíkem ztrácí v Evropě vliv.Opravdu myslíš, že si Evropa tuhle Putinovu lekci nevezme k srdci? Taky si myslím, že tohle všechno nakonec povede k větší energetické soběstačnosti - a to přestože to bude tuhle zimu kurrevsky bolet.Souhlasím s @Lama Lama, že tohle všechno nakonec GD jen pomůže (a to si o GD myslím už roky svoje, že jo). A ono nakonec dobře tak.
nevím, ale Rusko je šestina světa, velmoc a naše sankce je pouze šimrají na pomyslné patě,
Příspěvek upraven 02.09.22 v 21:43
@Borrealis píše:
u nás přetopeno v práci nikdy nebyloinu…soukromé pracoviště…
no, zima bude krušná…
To bych teda jako pacient ani nepovytahla tricko na poslech ![]()
@stinga píše:
nevím, ale Rusko je šestina světa, velmoc a naše sankce je pouze šimrají na pomyslné patě
Sestina světa, kde mají akorat svrab a neštovice. Velmoc maximálně jaderná. Jinak technologicky a ekonomicky mizérie. Krom té ropy a plynu jim ekonomiku nemá co táhnout.
Uhelné prázdniny byly i v době, kdy jsem chodila na základku v osmdesátkách. Ale doufám, že syn bude chodit do školy.
@SAJ píše:
Ano, pálí. Ale s každým spáleným kubíkem ztrácí v Evropě vliv.Opravdu myslíš, že si Evropa tuhle Putinovu lekci nevezme k srdci? Taky si myslím, že tohle všechno nakonec povede k větší energetické soběstačnosti - a to přestože to bude tuhle zimu kurrevsky bolet.Souhlasím s @Lama Lama, že tohle všechno nakonec GD jen pomůže (a to si o GD myslím už roky svoje, že jo). A ono nakonec dobře tak.
No, přesně tak. Jako já si na nějaké zelené moc nepotrpim. Ale jestli to pomůže se vymanit z prakticky stoprocentní energetické závislosti na rusovi, tak jsem ochotná to zkousnout. A to uplně neuvěřitelné, že vůbec bylo toto dopuštěno,. Tak se alespon poučíme.
@stinga, tady nejde o to zničit Putina, zásadní je se vymanit ze závislosti na něm. Rusa nezměníme, ale at si vládne na té své šestině.
@stinga píše:Rozlohou? Ano, jsou velcí - i když díky kartografickému zkreslní zas ne tak moc, jak je vidíme na mapě.
nevím, ale Rusko je šestina světa, velmoc a naše sankce je pouze šimrají na pomyslné patě
Obyvatelstvem? Nikoli, mají cca tolik lidí, jako my s Němcema a Polákama… Dohromady mají cca třetinu obyvatel, co EU - nejsou to ani 2% světové populace. A bohužel pro ně je většina podstatně méně vzdělaná než průměr EU.
HDP? Tak to už vůbec ne… Jsou na tom výkonem zhruba jako zadlužená Itálie. Jupí pro ně.
Vědou a výzkumem? Ehm… To si snad už ani nezaslouží komentář.
Uměním? Jo, bejvávalo. Zbyla jim už jen ta vodka. ![]()
Jediné, co mají, je sebevědomí, vypatlaný mozky, pocit ublíženosti a jaderné zbraně.
To poslední bohužel. ![]()
@Lama Lama píše:
No, přesně tak. Jako já si na nějaké zelené moc nepotrpim. Ale jestli to pomůže se vymanit z prakticky stoprocentní energetické závislosti na rusovi, tak jsem ochotná to zkousnout. A to uplně neuvěřitelné, že vůbec bylo toto dopuštěno,. Tak se alespon poučíme.
@stinga, tady nejde o to zničit Putina, zásadní je se vymanit ze závislosti na něm. Rusa nezměníme, ale at si vládne na té své šestině.
a víte vůbec, že svůj green deal němci postavili na „spolehlivém“ ruském plynu??
jejich větrníky a soláry mají výkyvy a jsou nespolehlivé a tak ty výkyvy kryjou plynové elektrárny…a podle ceny tohoto plynu se určuje cena veškeré energie…
a že právě tento faktor nás zavedl do přesně těch sr---ček, ve kterých aktuálně jsme a míříme??
/ samozřejmě spolu s kšeftařením s povolenkama /
jestli se green deal nějak ještě „upevní“, tak máme vymalováno
tentokrát už napořád
Příspěvek upraven 02.09.22 v 21:53
@Borrealis píše:
a víte vůbec, že svůj green deal němci postavili na „spolehlivém“ ruském plynu??a že právě tento faktor nás zavedl do přesně těch sr---ček, ve kterých aktuálně jsme a míříme??
/ samozřejmě spolu s kšeftařením s povolenkama /
jestli se green deal nějak ještě „upevní“, tak máme vymalováno
tentokrát už napořád
Jo, víme.
A Němci to už vědí taky.
@SAJ píše:
Jo, víme.A Němci to už vědí taky.
my už to víme
hele, a jestli to vědí Němci si nejsem úplně jista
uvidíme
@Russet píše:vždy byly nějaké prázdniny navíc. Nevím co se teď straší tím, že by dětičky musely zůstat o týden/dva déle doma…
Uhelné prázdniny byly i v době, kdy jsem chodila na základku v osmdesátkách. Ale doufám, že syn bude chodit do školy.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.