Zavíráni škol?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42236
2.9.22 21:07
@Svistice píše:
A vytápět se bude jen půlka místnosti? :think:

A proč ne? Taky doma nevytápím vše stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2291
2.9.22 21:07
@Lama Lama píše:
Ne, většina ne. Většina vidí problém v tom, jestli budou muset mít svetr a jak si to může pekarova dovolit říct vůbec nechápou, že na vytápění se spotřebuje zlomek plynu. Padne výroba.

Ona ta nána hlavně neví, co to jsou problémy obyč. lidí. Jinak dva svetry, když prostě nebude plyn nepomůžou… A pokud si lidé přitopí el. tak se dostanou do dluhů, i když tedy el. vyrobí hromadu, ale to je zase jiný příběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.9.22 21:08
@Lama Lama píše:
Ne, většina ne. Většina vidí problém v tom, jestli budou muset mít svetr a jak si to může pekarova dovolit říct vůbec nechápou, že na vytápění se spotřebuje zlomek plynu. Padne výroba.

hele, já zase nemyslím že lidi jsou úplní blbci

žiju na vesnici, všichni aktuálně dělají dříví, kdo ne dříví tak vláčí uhlí…i ti co mají doma plynový kotel…on to zde kolikrát není nějakej výkvět inteligence, ale selský rozum povětšinou každej má

padne samozřejmě výroba, první pojedou do pryč méně klíčové provozy jako sušenkárny opavia a podobně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
2.9.22 21:08
@cecetka píše:
Jestli spis nebude problem v omezenosti Pekarove :mrgreen:

Jak Pekarovou nemusím, tak když si ji postavím vedle Zemana, Babiše, Hamáčka nebo Schillerové, tak na mě jaksi působí jako učiněné ztělesnění inteligence a kompetence.

A to ji fakt, ale jako fakt nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
2.9.22 21:09

Jinak my si taky děláme zásobu dřeva na zimu. A upřímně lituji všech co šli do dotací a vyměnili staré kotle na tuhá paliva za ty ekologické.
My si kamna naštěstí nechali, máme dřevo za 800kc kubík i a dovozem, jen se musí naštípat, to chlap zvládne za dva víkendy a pár odpolední po práci.
Já jsem zimomřivá, topime na 21 a je to pro mě málo, chodím ve svetru a teplých ponožkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
2.9.22 21:09
@Borrealis píše:
no nekeeee :think:

jdu se kouknout kolik ted mám v pokoji…příjemných 22.5 a válím se tady na koberci jen v tričku a kalhotkách, je mi fajně

v zimě máme vytopeno cca na taky tak, jenže zima je jiná, vlhko, tahne…stěny jsou ledové…člověk přijde vymrzlý, a tak chodím v tepkých teplákách a často i ponožkách

no.. vytápět budeme muset na méně…děláme dříví…dole je krb, budu sedět u krbu… :think:

no, já neke :nevim: teď už začalo období, kdy se občas chodím zahřát ven. protože i když objektivně mám v bytě větší teplo, tak venku zas svítí sluníčko, které dokáže prohřát. pokud tedy svítí. ideálně když mám na sobě černé džíny, přes ně paprsky ještě zahřejí :mrgreen: v zimě topím tak na 18-20°C. máme vysoké stropy, takže teplo se drží nahoře (jo, na palandě bývá líp, než dole) a topím plynem, takže i když jsem se snažila vytápět víc, akorát se mi z toho protáčely panenky a výsledek byl nevalný. děti mají radši chladno (a teď už jsou na dětské rýmičky velké :mrgreen: ) a mně, když je jo zima, tak si na chvíli pustím víc topení a nalepím se přímo na něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42236
2.9.22 21:10
@Svistice píše:
Nesnáším se nic nikomu podsunout. Jen se zamýšlím nad tím, zda a jak je to technicky řešitelné. Neb jsem se dozvěděla, že ten výkřik o úřadech a 15 stupních na chodbě, v místnosti 19 atd. je v reálu proveditelný povetsinou dost blbe.

Kohoutek na topení? Otočíš, netopíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.9.22 21:12
@PetraMeli píše:
Ona ta nána hlavně neví, co to jsou problémy obyč. lidí. Jinak dva svetry, když prostě nebude plyn nepomůžou… A pokud si lidé přitopí el. tak se dostanou do dluhů, i když tedy el. vyrobí hromadu, ale to je zase jiný příběh.

ona je to fakt hrozná nána

takovej ten projev namistrované nány z pražského bytu, obloženého sousedy, kterému reálně bude stačit vzít si svetr navíc a nic se neděje

ale sklárna, pekárna, drůběžárna si svetr navíc neveme

fakt by o svetrech nikdo z politiků mluvit neměl…je to výsměch běžným pracujícím

/ kdybychom viděli, že už x měsíců pilně kmitají a makají aby řešili a vyřešili zapeklitý energetický problém tak ano, tak v rámci info pro občany, co všechno se už udělalo a co např, udělat nejde může být i to, že se v domácnostech bude topit málo a vemete si svetry, přátelé, protože ty malé zbytky plynu co budou, půjdou do nezbytné výroby a nemocnic

ale za současné situace by měla držet hu – bu /

Příspěvek upraven 02.09.22 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9779
2.9.22 21:12
@sagina píše:
no jo, to máš těžké. já v těhle debatách utrpěla šok, že trenková teplota je 25°C a jedná se o zdraví škodlivé přetápění. tolik máme doma zhruba teď a v prádle rozhodně nechodím, mám legíny, zateplené ponožky a svetr :nevim: v zimě přes sebe přehazuji ještě deku. kupodivu to dělají i moje děti, na které jsem zimní bundu pomalu nemohla navlíknout ani na základce a teď už ji vůbec nemají v šatníku. mmch dokud byly děti malé, tak při teplotě v bytě kolem dvaceti chodily od podzimu do jara věčně s nudlí u nosu. a pak jsem zjistila, že stačí přitopit, vydržet kvílení „tady je ale vedro“ a bylo po rýmě :palec:

U nás to bylo přesně naopak - dokud se topilo na 25, byly furt na hromadě, jak se teplota snížila, tak ok :nevim: Ale každý to má jinak, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
2.9.22 21:13
@Havlova píše:
Kohoutek na topení? Otočíš, netopíš.

A sníží to nějak výrazně i celkovou spotrebu plynu? Voda v celé soustavě bude nahřívana dal, jen nepůjde do konkrétních otopnych těles, když to stáhneš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3460
2.9.22 21:14
@Lama Lama píše:
Já myslím, že si lidi vůbec neuvědomují, že klendra bude ten nejmenší problém. Jako sice se to jako první dotkne jednotlivců, ale hlavní problém bude zmrazení ekonomiky - provozy, nezaměstnanost, chudoba, pád realitního trhu, krachy firem, občanské nepokoje, vzestup pereferencí extrémistických stran

Blbé je, že toto si zřejmě neuvedomuje ani vláda. Osobně je mi jedno jestli budu mít doma 20 nebo 15C to si opravdu raději ty populární svetry vezmu třeba tři. Ale proboha, ať hlavně zachrání ekonomiku. Nějaké příspěvky na bydlení, děti a další chujoviny nám budou k ničemu, když to nebude mít kdo zaplatit. A tím, kdo tyto všechny příspěvky financuje jsou firmy a pracující lidé. Ale to se tady neříká. Já vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
2.9.22 21:14
@PetraMeli píše:
Jde o to, že nás už po xté, během určité doby poslali právě Němci do sra.ek. Pořád jen slyším emisní povolenky, Green deal, uskromněte se, budte třeba v 18st. Musíte myslet na ekologii, nejlepší je solár a vítr, jádro fuj… už je mi z toho na :poblion:
Evropa jde zpět, pokrok nula.

je válka a energetická krize, je opravdu mimořádná situace, ne běžná

takže slavný Green Death musí být halt na pár let odložen a zapomenut
emisní povolenky zrušeny
obnovena těžba uhlí, nezrušen a nerušen atom

uskromnění se bude nutné tak či tak

evropě to budto dojde, nebo končí
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
2.9.22 21:15
@Jahru píše:
U nás to bylo přesně naopak - dokud se topilo na 25, byly furt na hromadě, jak se teplota snížila, tak ok :nevim: Ale každý to má jinak, no.

Fakt jste topili na 25? 8o
My vzdy 22, letos poprve na 21 a byla mi zima :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
@Borrealis píše: žiju na vesnici, všichni aktuálně dělají dříví, kdo ne dříví tak vláčí uhlí…i ti co mají doma plynový kotel…on to zde kolikrát není nějakej výkvět inteligence, ale selský rozum povětšinou každej má

ty jo, jak tě tak čtu, tak se asi začnu chovat mile k exmanželovi… ten bydlí v nějaké díře a spaluje všechno, co mu přijde pod ruku (říkají děti)… tak že bych se k němu třeba nakyblíkovala na zimu :think: v pražském bytě si dřevem nezatopím, s požárem jsem udělala zkušenost loni, na další rekonstrukci bytu už nemám… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
@Svistice píše:
A sníží to nějak výrazně i celkovou spotrebu plynu? Voda v celé soustavě bude nahřívana dal, jen nepůjde do konkrétních otopnych těles, když to stáhneš. :think:

Ano sníží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin