Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S teplotou nikdy. Cokoliv od 37,0 je zvysena teplota, znaci, ze telo s necim bojuje. Nedala bych tam dite s ohledem na ostatni i s ohledem na nej samotne.
Když má zvýšenou teplotu a je viditelně přešlá, unavená, nedala bych jí do školky. Co by tam chudák unavená dělala. A samozřejmě taky aby nenakazila ostatní.
Přiznám se, že běžně dětem teplotu neměřím a ani mimina jsem furt neměřila. Pozornost mi upoutá, když dítě mrčí, je plačtivé, má rudé tváře, skleněné oči a spí víc, než je běžné. Tak to vím, že na ně něco jde.
A pochopitelně je stáhnu. Že nejsou ve své komfortní zóně, tak to prozradí hned, že se chovají jinak, než se chovají běžně.
No, takoveto s teplotou nikdy vynecham, neb ja tedy fakt dite každé rano presnym teplonerem nemerim. Takže urcite slo s teplotou x-krat, nicméně pokud vypadá nemocne, tak ho necham doma. Pravda do skoly uz chodi, i když vypada unaveně, jinak by taky mohlo byt doma furt.
U syna je indikátor nemoci to, že polehává a je nevrlý. Spolehlivější než teploměr. S teplotou v předchozím dnu bych nechala doma. Do tří dnů by mělo být už dobře se nemoc projeví.
Nedala bych, počkala jak se to vyvine a dle toho postupovala. Zvýšená teplota to je, něco se v těle děje. Ať je brzy zase dobrě ![]()
S teplotou nesly nikdy. Ale meli jsme sousedy a ty dali rano „nurofen“ a sup ditko do skolky. Samozrejme u zacinajici nemoci leky cely den nepusobili a u obeda ze skolky uz volali at si dite rodice vyzvednou. Oni tim usetrili den OCR.
Vyber si svuj pristup, reprezentujes tim sama sebe. Deti vydrzi lecos… ![]()
Když jim večer není dobre, nechávám doma dalsi tři dny a pak se rozhoduji jak dale. Obecně pokud nejsou ve své kůži, omlouvám rovnou na víc dni, aby nešli hned poté, co se jim udělá lépe. Takže když jsou v neděli prešlí, do školy/školky dříve jak ve čtvrtek nedorazí.
Píšu že bych ji s teplotou nedala.
Jsem doma, takže není problém ji stáhnout. Jen dotaz byl dle čeho se rozhodujete. Nemocně nevypadá, jen se mi zdála teplejší.
Už to, že zvažuješ dat či nedát je přece odpověď. Máma své dítě zná a ví kdy je fit a kdy se něco děje. Já to vždy poznám od prvních náznaků a doufám, ze se pletu
ono ne. Hele vím, je to na houby sama mám dvě deti jedno prvnak a druhé školka. Chodím do práce a každá nemoc nebo virozka úplně rozhodí vše. Je jde o nemoc a dite nemá v kolektivu ani klid na odpočinek a navíc tím se jen odpaluje podzimní kolotoč předávání si nemocí.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj, nadpis je jen pro povšimnutí, s teplotou do školky bych dítě nedala.
2 dny mladší dcera měla 37,4 přes den, večer 38 nic k tomu. Starší dcera dnes v noci špatně spala, občas opravdu hodně špatně spí, že je klidně půl noci vzhůru. A teď ráno 37,2 a je pochopitelně unavená. Dle čeho se rozhodujete že dáte dítě do školky?