Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nedávala bych, dítě musí být v pohodě, aby šlo do školky. Co tam bude unavene dělat? Plus nevíš co se toho vyloupne, aby nenakazila ostatní nebo naopak je oslabená a chytne první bacil co se mihne kolem.
@mackA159 píše:
Ahoj, nadpis je jen pro povšimnutí, s teplotou do školky bych dítě nedala.2 dny mladší dcera měla 37,4 přes den, večer 38 nic k tomu. Starší dcera dnes v noci špatně spala, občas opravdu hodně špatně spí, že je klidně půl noci vzhůru. A teď ráno 37,2 a je pochopitelně unavená. Dle čeho se rozhodujete že dáte dítě do školky?
A teplotou opravdu ne. Zítra ji nechej doma a co bude dál se uvidí.
Holky, a jak se to hlásí ve školce? Zavolat že má teplotu, a dál? Chtějí vědět do kdy bude doma?
@mackA159 píše:
Holky, a jak se to hlásí ve školce? Zavolat že má teplotu, a dál? Chtějí vědět do kdy bude doma?
Máme aplikaci. Když nebyla aplikace, tak zavolat a stačí říct dnes nepřijde. Většinou nechtějí datum, kdy přijde. Ale klidně můžeš říct, že uvidíš, jak se to bude vyvíjet.
Holky a jak víte, že má dítko ráno teplotu? Přiznávám, že děti po ránu neosahavam a neměřím, tak to nevím. V době, kdy se měřilo, jsme se 3× vraceli domů. Vždy měl 2-3 dny teplotu a nic z toho nebylo. Kdyby neměřila učitelka, tak to dodnes nevím.
Už chodí do školy a loni mi ho učitelka taky 2× posílala domů ![]()
@Billi Já to na synovi poznám, že je prostě jinej a hlavně i při teplotě nad 37 hlásí, že je unavenej. A u nás hláška „mami, jsem unavenej“, znamená, že se něco děje. Za normálního stavu by to z pusy nevypustil. A většinou bývá ukňouranej, prostě jinej
@mackA159 To asi záleží na školce. My ráno zavolali do školky, řekla jsem, že třeba nepřijde teď 2 dny určitě a pokud se z toho něco vyklube, dám vědět. A zvlášť jsem musela volat do jídelny. Ale pokud se mu udělalo zle jiný den než pondělí, kdy šlo jídlo odhlasit ráno do 8, tak jsme si ten den mohli pro oběd dojít. Kromě pondělka se odhlasovalo jídlo do 14 h předchozího dne.
@Billi moc nechápu, proč si ho ráno nemerila, když si věděla, ze ve školce měří a budou vás vracet. To jen na okraj. Jinak já to na klucich poznám z chování, jsou takový vláční ![]()
Teplota kolem 37 může být normální teplotou, tělesná teplota se během dne mění, nezůstává pořád stejná. Zaměř se spíš na únavu, malátnost, ospalost. Pokud bude teplota vyšší jak 37,5 určitě dítě do školky nedávej, za chvilku by ti volali, aŤ si pro něho příjdeš, je to zbytečné a učitelky budou právem naštvané.
Hele moje dcera včera pres den úplně normální, večer trochu unavenejsi, dnes ráno 37 a nudle jak oprate. Ve školce první rok a taky nevím jak to chodí. Zítra budu volat že nepřijde. V tvém případě bych zítra nechala doma a uvidíš co z toho bude
@lachtanice86 Když syn nastoupil ve 3 do školky, zvládl první dva dny a třetí už ležel doma s horečkou jako většina třídy
@mackA159 Vzhledem k tomu, že moje děti mají jednodenní virozky typu jeden den 38 a druhý den jim nic není, tak když ráno tak při ranní teplotě 37 něco bych je jen pozorovala a premerovala, a když by jim zbytek dne a ráno nic nebylo, tak by šly.
Než jsme tohle vykoumali, tak jsem je ten druhý den nechávala doma, co se z toho vyvrbi. Nebyvrbilo se povetsinou nic, tak šli další den. ![]()
@Billi píše:
Holky a jak víte, že má dítko ráno teplotu? Přiznávám, že děti po ránu neosahavam a neměřím, tak to nevím. V době, kdy se měřilo, jsme se 3× vraceli domů. Vždy měl 2-3 dny teplotu a nic z toho nebylo. Kdyby neměřila učitelka, tak to dodnes nevím.
Už chodí do školy a loni mi ho učitelka taky 2× posílala domů
Nevim, u našich dětí registrují teplotu až v okamžiku, kdy se blíží 39 nebo ji přesahuje. Do té doby fungují zcela normálně. Měřím v okamžiku, kdy si stěžují na bolest krku, hlavy, zimnici nebo na ně náhodou sáhnu s zdají se mi horci.
37 něco bych u svého dítěte bez dalších průvodních znaků nemoci nezaregistrovala.
@Svistice píše:
@mackA159 Vzhledem k tomu, že moje děti mají jednodenní virozky typu jeden den 38 a druhý den jim nic není, tak když ráno tak při ranní teplotě 37 něco bych je jen pozorovala a premerovala, a když by jim zbytek dne a ráno nic nebylo, tak by šly.Než jsme tohle vykoumali, tak jsem je ten druhý den nechávala doma, co se z toho vyvrbi. Nebyvrbilo se povetsinou nic, tak šli další den.
Přesně tohle mají taky.
Jednodenní teploty. Není jim k tomu ale absolutně vůbec nic. ![]()
Mám dojem, že se říká, že 2 dny po teplotě by měly být ještě doma. Někdy může teplota při odpoledním spaní ještě vylitnout. Naše děti taky kolikrát nevypadají, že by jim nebo bylo, blbnou a pak najednou odpadnou. Tady u vás si asi něco předaly mezi sebou, takže bych do školky zítra nedala ani jednu radši, a uvidíš v Po. Pokud budou v Po celý den bez teploty a skákat po stropě tak v Út už by třeba jít mohly.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.