S teplotou do skolky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24992
4.9.22 09:36

My třeba teploměr nemáme, nepoužívame, takže jestli má 36,8 nebo 37,3 fakt nepoznám.

Jde spíš o to jak působí, jestli je unavený, protivný, teplý, jestli má jiné příznaky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
4.9.22 09:38
@Tichošlápek píše:
@Billi moc nechápu, proč si ho ráno nemerila, když si věděla, ze ve školce měří a budou vás vracet. To jen na okraj. Jinak já to na klucich poznám z chování, jsou takový vláční :lol:

Taky jsem děti v covid době před odchodem do školy a školky neměřila. Je střelili teplomerem mezi dveřmi a hotovo. Jednou musel kluk čekat, až vychladne, neb dobíhal v čepici a to už ukazovalo vyšší teplotu. Školnice ale už byla zkušená, zavelela čepici dolů, sednout, za chvilku ho cvakla znovu s to už prosel. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
4.9.22 09:48
@mackA159 píše:
Píšu že bych ji s teplotou nedala. :) Jsem doma, takže není problém ji stáhnout. Jen dotaz byl dle čeho se rozhodujete. Nemocně nevypadá, jen se mi zdála teplejší.

uvidíš, u dcery to vím už přes den že je problém. Polehává a někdy i usne přes den což od 1,5 roku přes den nespí. většinou se vše projeví když večer usne a za hodinu se probudí :jazyk: nechala bych do úterý doma, nebo stačí do pondělí a uvidíš co z toho bude. teplota není z ničeho tak bych očekávala kašel, rýmu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.9.22 09:52
@mackA159 píše:
Píšu že bych ji s teplotou nedala. :) Jsem doma, takže není problém ji stáhnout. Jen dotaz byl dle čeho se rozhodujete. Nemocně nevypadá, jen se mi zdála teplejší.

Když chodil do soukrome pri moji rd, tak samozřejmě jsem nedala :roll: teď chodí i s rýmou a kašlem klidně tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
4.9.22 09:55
@Tichošlápek píše:
@Billi moc nechápu, proč si ho ráno nemerila, když si věděla, ze ve školce měří a budou vás vracet. To jen na okraj. Jinak já to na klucich poznám z chování, jsou takový vláční :lol:

Protože jejich teplomer si spis tu teplotu vymýšlel, tedy u nas, 2× mi vratily dite ze skoly, ze ma teplotu a po premereni rtutovym ani jednou nepotvrzeno. Takže dalsi den sly znovu. A nevim co by ranni mereni prineslo, krom 20 minut zbytecneho zdržení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.9.22 09:57
@Billi píše:
Holky a jak víte, že má dítko ráno teplotu? Přiznávám, že děti po ránu neosahavam a neměřím, tak to nevím. V době, kdy se měřilo, jsme se 3× vraceli domů. Vždy měl 2-3 dny teplotu a nic z toho nebylo. Kdyby neměřila učitelka, tak to dodnes nevím.
Už chodí do školy a loni mi ho učitelka taky 2× posílala domů :nevim:

Můj starší běžně funguje normálně do 38°, mladší naopak polehava a fňuká i bez teploty. :lol: U nás se naštěstí nemerilo ve školce ani ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.9.22 10:01

Jinak dokud jsem byla na rd s mladším, nechávala jsem doma i s nudlí. Od mého nástupu do práce chodí do s rýmou i kašlem, já taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.9.22 10:02

@Tamtama mně mladší funguje do 39,5°, což tedy poznám už i pohledem, že má horečku. Pak odpadne. Starší si při 37,1° někam zaleze a usne. Takže u staršího to poznám skvěle.

• Citovat
  • Upravit
74217
4.9.22 10:04
@Tamtama píše:
Můj starší běžně funguje normálně do 38°, mladší naopak polehava a fňuká i bez teploty. :lol: U nás se naštěstí nemerilo ve školce ani ve škole.

Opravdu se v době covid opatření neměřila dětem ve škole teplota? Když hrozilo, že budou chodit namátkové kontroly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
4.9.22 10:06
@Kelsey píše:
Opravdu se v době covid opatření neměřila dětem ve škole teplota? Když hrozilo, že budou chodit namátkové kontroly?

A ta namatkova kontrola zjisti co :think: tedy krom toho, ze natajnacku ji nimdo do skoly ci skolky nepusti a když prijde ofiko, tak zas nic nezjisti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.9.22 10:20

U nás se v některých školkách dle diskuzí matek na FB taky teplota neměřila, v té naší ano.
Už si to nepamatuji přesně, ale bylo to jen doporučení, ne nařízení.

Bezdotykový teploměr má podle mých zkušeností tendenci měřit spíš nižší teplotu, než ve skutečnosti je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
4.9.22 10:22

Děti posílám jen zdravé. Zvládnou být samy doma.
Děti mívaly vysokou teplotu jen jako malé, teď běžně mají nález na průduškách nebo angínu jen se zvýšenou nebo úplně bez. Máme to tak několik generací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
4.9.22 10:28
@Pears206 píše:
U nás se v některých školkách dle diskuzí matek na FB taky teplota neměřila, v té naší ano.
Už si to nepamatuji přesně, ale bylo to jen doporučení, ne nařízení.Bezdotykový teploměr má podle mých zkušeností tendenci měřit spíš nižší teplotu, než ve skutečnosti je.

Pokud ti dítě pípnou ve chvíli, kdy mělo na hlavě čepici, tak je vyšší teplota.
Navíc třeba náš syn má běžně teplotu kolem 36,8 - 36,9.

• Citovat
  • Upravit
17472
4.9.22 10:28
@Kelsey píše:

Ne, nemerila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.9.22 11:18
@Svistice píše:
@mackA159 Vzhledem k tomu, že moje děti mají jednodenní virozky typu jeden den 38 a druhý den jim nic není, tak když ráno tak při ranní teplotě 37 něco bych je jen pozorovala a premerovala, a když by jim zbytek dne a ráno nic nebylo, tak by šly.Než jsme tohle vykoumali, tak jsem je ten druhý den nechávala doma, co se z toho vyvrbi. Nebyvrbilo se povetsinou nic, tak šli další den. :lol:

Prosim te, jaky maji deti rezim po takove viroze? U dcery resim neco podobneho..uz 4× mela tak den a pul teplotu, vodu z nosu a druhy den nic..vubec nic..kdyz byla doma, tak jsem to neresila…, ale ted uz zacla chodit do skolky a v patek vecer to zacalo, vcera 38 - 38,5 a voda z nosu a dnes rano ji absolutne nic neni…tak vlastne nevim, jestli treba jit ven, jestli ji pustit zitra zas do skolky :nevim:, chapu, ze tve deti normalne pak do skolky, skoly jdou?…cetla jsem, ze existuje neco jako syndrom periodicke horecky…ty projevy sedi a neni to infekcni, ale proste nevim

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin